چگونه به پیربیت معامله کنیم؟

زمان میانگین برای مطالعه 11 دقیقه

بروزرسانی: 03 آبان، 1401
نظرات 21

چگونه به پیر BTC معامله کنیم ؟در این مقاله تلاش شده است که نحوه معامله با پِیر ( pair ) بیت­کوین و کسب ساتوشی بیشتر در بازار کریپتو توضیح داده شود.این مقاله در ادامه مقاله قبلی که با موضوع مزایا و معایب معامله با بیت­کوین بود. به قلم نگارش در آمده است

این مقاله توسط آقای یعقوب محمدزاده از دانشجویان دانشکده ی بازار نوشته شده است.

چگونه به پیر BTC معامله کنیم ؟

در این مقاله تلاش شده است که نحوه معامله با پِیر ( pair ) بیت­کوین و کسب ساتوشی بیشتر در بازار کریپتو توضیح داده شود.

این مقاله در ادامه مقاله قبلی که با موضوع مزایا و معایب معامله با بیت­کوین بود. به قلم نگارش در آمده است ، توصیه می شود اگر مقاله قبلی را نخوانده اید ابتدا آن را مطالعه فرمایید تا از فلسفه و جایگاه بیت­کوین در نزد خود با خبر شوید تا یک ماهیت صحیح از بیت­کوین در ذهن شما پدیدار شود و سپس به معامله با آن بپردازید.

در قدم نخست برای معامله با پیر بیت­کوین بهتر است که نگاهی  به وضعیت کلی بازار کریپتو داشته باشید ، برای این کار ابتدا به تحلیل چارت TOTAL MARKETCAP با نماد اختصاری TOTAL  در وبسایت TRADING VIEW بپردازید .

هدف از این کار در قدم  اول فهمیدن روند بازار است که آیا بازار صعودی است یا نزولی ؟ در یک رنج هستیم یا خیر برای دقت بیشتر این کار ابتدا تایم معاملاتی خود را مشخص کنید و سپس با توجه به انتظار زمانی خود نسبت به معامله ای که مد نظر دارید آن چارت را در چند تایم فریم ببینید.

مهم ترین موضوعی که ما در چارت توتال به دنبال آن هستیم بحث فازهای بازار  است که آیا بازار در فاز انباشت است و یا توزیع ؟ برای درک بهتر فازها می­توانید در وبسایت مهدی رجبی در میان لایوهای موجود به دنبال آن بگردید تا درک و شناخت کامل تری از این موضوع پیدا کنید.

البته چارت توتال به تنهایی کافی نیست و باید بر مسائل پیرامون بازار و اقتصاد کلان  نیز آگاه باشید تا حدودی اخبار نیز تاثیر گذار هستند باید به این گونه مسائل نیز توجه کافی داشته باشید.

در قدم دوم باید وارد جزئیات بیشتری شویم این بدین معنا نیست که سریعا یک معامله باز کنید منظور از جزئیات بیشتر بررسی چارت های TOTAL2 و سپس OTHER.D  و ETH/BTC  و در نهایت BTC.D است.

چارت TOTAL2 نشان دهنده کل مارکت آلت کوین ها به نسبت بیت­کوین در مارکت است . که آگاهی بر محتوای آپدیت این چارت ضروری است.

چارت OTHER.D  نشان دهنده مالکیت تمام آلت کوین ها بجز اتریوم نسبت به کل مارکت است . این چارت یکی دیگر از موارد مهم دیگر است که باید حتما بر آن تسلط داشت . در این چارت میتوان جریان حرکت سرمایه از سمت آلت ها به سمت بیت و اتریوم و برعکس را فهمید.

چارت ETH/BTC همینطور که از نماد آن مشخص است مالکیت سرمایه موجود در بازار  اتریوم به نسبت بیت­کوین است . اتریوم نماینده و بزرگترین آلت کوین حال حاضر مارکت است و از همین رو وضعیت کلی این ارز به نسبت بیت­کوین به نحوی نشان دهنده وضعیت تمام آلت ها در مقابل بیت­کوین میباشد .

چارت BTC.D نیز نشان دهنده میزان سلطه بیت­کوین به بقیه بازار است که در مقاله قبلی نیز به آن پرداخته شده است . این چارت از آنجایی برای ما حائز اهمیت است که میزان ریسک پذیری معامله گران را و نشانه­ هایی از آلت سیزن را نیز به ما نشان می­دهد. هر چه سلطه بیت­کوین بر بازار کمتر باشد یعنی معامله گران ریسک پذیرترند و وضعیت بازار بهتر است و هرچه این سلطه بیشتر باشد نشان از ریسک گریزی معامله گران دارد و باید در قدم اول احتیاط را رعایت کنیم.

مورد بعدی که بسیار مهم و هائز اهمیت است که حتما باید به آن توجه شود چارت USDT.D

این نماد چارت دامیننس تتر در بازار میباشد که سلطه استبیل کوین تتر را به ما نشان میدهد تتر یکی از محبوب ترین و پرکاربرد ترین استیبل کوین ها است که بخاطر کارمزد ارزان و سرعت تراکنش بالا بسیار کاربردی است این چارت به ما کمک میکند رفتار سرمایه گذاران به نسبت استیبل کوین ها را بررسی کنیم تا میزان ریسک پذیری آنها و شرایط پیرامون بازار را بسنجیم چرا که در بعضی از اوقات چنان وضعیت بازار بغرنج و نابسامان میشود که خیلی از سرمایه گذاران حتی تمایل به سرمایه گذاری بر روی بیتکون هم ندارند و فقط میخواهند کش بمانند و این امر سبب میشود دامیننس تمام آلت ها و بیتکون با هم ریزش کند و فقط این استیبل کوین ها هستند که در آن شرایط سلطه بیشتری بر بازار کسب میکنند.

مورد بعدی که نگاه کوتاهی باید به آن داشت حجم مارکت کپ آن ارز است

این موضوع هم به مبحث فاندامنتالی برمیگردد و هم میزان علاقه و محبوبیت آن میان سرمایه گذاران چرا که خیلی از ارز ها شاید در چارت جایی خوبی باشند اما چون از لحاظ حجم شرایط خوبی ندارند هیچ کفی را نشناسند و مدام کف های پایین تر بزنند حتما به این مورد توجه کنید چرا که امروز حدود بیست هزار ارز وجود دارد و قرار نیست در فراز و نشیب بازار همگی جان سالم به در ببرند.

هدف از تحلیل تمام این چارت ها بررسی و فهم :

  • وضعیت کلی بازار
  • وضعیت کل آلت کوین ها
  • وضعیت میزان سلطه و گردش سرمایه  اتریوم و الباقی آلت کوین ها به نبست بیت­کوین و یکدیگر
  • میزان سلطه بیت­کوین بر بازار
  • میزان گردش استیبل کوین تتر
  • میزان حجم سرمایه ای  که ارز مورد نظر دارد و در گردش است

با درک و آگاهی بر تمام این مسائل حالا به سراغ معامله می رویم اما قبل از آن باید با واژه آلت سیزن نیز آشنا شویم.

آلت سیزن ( Alt Season ) که به معنای فصل آلت­کوین ها می باشد در واقع به بازه ای زمانی گفته می شود که قیمت سایر ارزهای دیجیتال نسبت به بیت کوین یک رشد چشمگیری را داشته است . Altcoin مخفف Alternative Coin می باشد ، این کلمه به سایر ارزهای دیجیتال به غیر از بیت­کوین اشاره دارد .

یکی از معروف ترین و احتمالا قدرتمندترین Alt Season در دسامبر سال 2017 اتفاق افتاد که برخی از ارزهای دیجیتال رشد 100% تا 400% را تجربه کردند.

اگر خلاصه تر بتوان شرح داد بدین گونه است که در موقعیت و زمانی از بازار که میزان بازدهی آلت کوین ها برای مدتی محدود از بیت­کوین پیشی می­گیرد.

برای شروع یک معامله با پیر بیت­کوین بعد از چک کردن تمام مسائل بالا برای ادامه روند با ذکر یک مثال برای درک بیشتر شما عزیزان بدین گونه شرح می دهیم .

فرض کنید میخواهیم ارز SOL/BTC را معامله کنیم

ابتدا چارت دلاری SOL  را بررسی میکنیم که در چه موقعیتی قرار دارد ، در کدام محدوده تکنیکالی و با کدام تارگت مقرون به خرید است.

همانطور که در چارت بالا مشاهده میکنید قیمت sol  در جای خوبی قرار دارد و می­توان حداقل به یک پله خرید فکر کرد.

در چارت بالا محدوده بهینه بیس ما را نشان میدهد که بهترین جا برای ورود به معامله را نشان میدهد .

حال بعد از چک کردن چارت دلاری به سراغ چارت پیر بیت آن میرویم SOL/BTC

در چارت بالا قیمت یک دیمند قوی را شکسته و این دیمند زون تبدیل به سواپ زون شده که حال نقش سوپلای زون را برای ما بازی میکند.

حال نتیجه ای که حاصل از این دو چارت میتوان گرفت را این گونه میتوان شرح داد

یا قیمت سواپ زون بالای سر خود را بشکند و در صورت پولبک به آن محدوده مقرون به خرید است و یا در صورت ترمز گیری و دیدن نشانه های کافی میتوان به خرید در دیمند زون پایین قیمت فکر کرد

همینطور که مشاهده کردید چارت دلاری و پیر بیتی رمز ارز سولانا کاملا متفاوت و مجزا از یکدیگر عمل کردند و میتوان اینگونه برداشت کرد که اگر یک رمز ارز از لحاظ دلاری در کف است دلیل نمیشود حتما پیر بیتی آن نیز در محدوده مناسبی قرار دارد.

نکته بسیار مهم

حتما قبل از ورود به معامله شرایط کلی بازار و جریان مسیر حرکتی سرمایه از سمت بیتکوین و ارز ها به سمت یکدیگر را عمیقا بررسی کنید تا به این درک برسید که در  حال حاضر سرمایه گذاران بیشتر تمایل دارند روی کدام قسمت از بازار تمرکز بیشتری داشته باشند.

نقش بیت­کوین در مدیریت ریسک سرمایه

همانطور که در مقاله قبلی در مورد فلسفه و نقش های متفاوتی که بیت­کوین می­توانست اجرا کند به صورت مختصر به نقش مدیریت ریسک بیت­کوین در پرتفوی شما نیز پرداخته بودیم ؛ اینجا مقداری عمیق تر به آن می­پردازیم.

در موضوعات بالا سعی کردیم نحوه  چگونگی چرخش سرمایه میان آلت ها و بیت­کوین را به صحنه بکشیم. حال میخواهیم به یک زاویه دید متفاوت در بازار بپردازیم خیلی ها صعود و نزول بازار را با استفاده از مولفه های فراوان مثل آنچین و اقتصاد پیرامون و .... بررسی میکنند که همه این موارد قابل استناد و مهم هستند اما موضوعی که خیلی از معامله گران توجه کمتری به آن دارند بحث دامیننس بیت­کوین (BTC.D) است.

دامیننس بیت­کوین به ما رفتار سرمایه گذاران در مواقع مختلف بازار و میزان ریسک پذیری آنان را نشان می­دهد که همین مولفه می­تواند در مدیرت ریسک پرتفوی شخصی به ما کمک شایانی بکند . معمولا رفتار سرمایه گذارها بدین گونه است که در صعودها و فاز انباشت از مقدار بیت­کوین موجود در ولت خود می کاهند و بیشتر بر روی آلت های پر پتانسیل سوار میشوند و در مواقع نزول و فاز عرضه بازار به جای فروش مستقیم آلتها به دلار قسمت زیادی از آن را به بیت­کوین تبدیل میکنند و به انداز مخارج و نیاز هایشان بقیه آلت­ ها را به دلار تبدیل میکنند. البته ناگفته نماند چارت آلت ها به بیت­کوین نیز گویای همه چیز است و بنده فقط سعی در توضیح نقش بیت­کوین در پرتفوی شما را دارم و صد البته که قبل از خرید و فروش باید به چارت دلاری و سپس پیر بیتی آن ها توجه ویژه داشته باشید .

نحوه رفتار صحیح  برای متعادل کردن بین دلار و بیت­کوین در زندگی

وقتی که شما یک بیت ماکسیمالیست باشید تنها زمانی به سراغ دلار میروید که بخواهید نیازی های خود را رفع کنید و بخش اعظم سرمایه خود را به بیتکون اختصاص می­دهید اما این فقط برای بیت ماکسی هاست ولی یک معامله گر معمولی فعال در بازار کریپتو این وسط باید چکار کند؟

آیا از پس این کار برمی آید؟
آیا از لحاظ ذهنی آمادگی این کار را دارد؟
آیا دانش کافی برای این کار را دارد؟
هدف آن از ورود به بازار کسب چیست ؟ دلار یا بیتکوین
بعد از پاسخ به تمام این سوالات می­توان نتیجه گرفت اکثر فعالان بازار برای کسب سود به دلار در این بازار هستند اما یک تفاوتی میان مارکت کریپتو و بقیه بازار ها است و آن هم رفتار بیت­کوین است هر کس که فعال این بازار باشد از نوسانات و ناپایداری بیت کوین آگاه است آیا کسی میتواند ادعا کند با این حجم از نوسان  هم مالکیت ساتوشی و هم میزان سود دلاری خود را ثابت نگه دارد ؟

معمولا معامله گران یا خیلی بیت محور هستند و در روند تامین مخارج زندگیشان خلل ایجاد میشود و یا آن قدر غرق در دلار می­شوند که تورم و ساتوشی و هدف از حضور در این بازار و فسلفه بیت­کوین به کلی از ذهنشان

پاک می­شود.

بنظر من که این مورد تقریبا غیر ممکن است اما راه حلی که وجود دارد که هم بتوان میزان مالکیت ساتوشی ها را تا حدود زیادی کنترل کرد هم از درآمد دلاری جا نماند اما توقع نتیجه گرفتن عالی را نمی­توان داشت. همیشه میزان سود هایی که از بازار کسب می­کنید را به نسبت مخارج و نحوه لایف استایل خود جوری تنظیم کنید که مقدار به دلار کش شود و مقدار دیگر همیشه و در هر شرایطی به بیت­کوین بماند و تبدیل به بیت­کوین شود در این صورت هم مخارج زندگی شما تامین می­شود و هم از مالکیت ساتوشی  شما خیلی کاسته نمی­شود و به نحوی کنترل می­شود که این امر باز به تسلط شما به بازار برمی­گردد این یک مورد نادر است که فقط در دنیای کریپتوکارنسی رخ می­دهد و فقط فعالان آن با این موضوع درگیر هستند.پس اگر اسم فعال بازار کریپتو را یدک می­کشید لطفا از این مسائل غافل نشوید و به همه زوایای مارکت توجه داشته باشید.

سخن آخر

دوستان مجددا تاکید می­کنم ابتدا به سراغ شناخت فلسفه بیت­کوین و سپس نقشی که بیت­کوین برای شما در زندگیتان ایفا می­کند بپردازید. معامله به پیر بیت صرفا جهت کسب سود و زیان بیشتر نیست بلکه نشان دهنده دیدگاه شما نسبت به آینده و تکنولوژی است . مدیریت معاملات با پیر بیت بسیار دشوار بوده و هر کسی از پس آن بر نمی­آید و  سخترین کار در بازار کریپتوکارنسی کسب سود بر مبنای بیت می­باشد. پس اگر واقعا تمایل به معاملات با پیر بیت دارید بعد از شناخت کامل بیت­کوین با ایمان و اعتقاد راسخ به سراغ آن بروید چون ممکن است در ابتدا از نظر دلاری حسابی پرتفو شما کف بزند و به این زودی به سود و قله دلاری نرسید اما در اخر این مسیر دیگر دلار صرفا نقش تامین مخارج شما را بازی میکند وکار اصلی که تغییر مسیر زندگی شما است را بیت­کوین بر عهده می­گیرد زیرا در صعود بازار شما قله دلاری می­زنید و در نزول بازار قله ساتوشی(مالک بیت­کوین بیشتر) جدید کسب می­کنید و مطمئن باشید با این وضعیت اقتصاد جهانی پرتفو شما به یکی از ضد تورمی ترین پرتفو ها تبدیل میشود.

 

این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.


در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین  و تحلیل بازارهای مالی و پیش بینی اقتصاد 1401  اشاره کرد.
مقالات 
گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.

 

نظرات

اسماعیل
2 سال پیش
عالی بود یعقوب جان دمت گرم
پاسخ دهی
رضا
3 سال پیش
عالی بود ولی روی مثال رویه رو درست و کامل و مطابق و قدم به قدم با گفته هایتان جلو نبردین .در واقع از حوصلتون خارج  شده
پاسخ دهی
کامران شعبانی پور
3 سال پیش
ماشالله یعقوب چقدر جامع و کامل توضیح دادی دمت گرم
پاسخ دهی
عرفان پریسای
3 سال پیش
یعقوب جان خسته نباشید ، لذت بردم از مطالعه مطالب ❤️
پاسخ دهی
سعید قدسی
3 سال پیش
ممنون بابت پاسخگویی شمای بزرگوار
پاسخ دهی
;