دانلود فایل تصویری لایو 12 ژوئن- 22 خرداد ماه (کیفیت عالی)
دانلود فایل تصویری لایو 12 ژوئن- 22 خرداد ماه (کیفیت متوسط)
دانلود فایل صوتی لایو 12 ژوئن- 22 خرداد ماه
در چهارمین جلسه تحلیلی خرداد ماه قرار است که راجع به برخورد احتمالی رکود اقتصادی و بیت کوین صحبت کنیم. در تازه ترین داده های اقتصادی منتشر شده آمریکا، شاهد ایجاد سقف جدید CPI در ماه می بودیم. سیگنالی که به نفع بازارهای نقدینگی نیست. چرا که مخاطب محترم دیگر می داند وقتی تورم کنترل نمی شود یعنی ما در ریل طبیعی اقتصاد قرار نداریم و همین امر زمینه ساز تهاجم بیشتر بانک مرکزی آمریکا خواهد بود.
در جلسه تحلیلی 26 می (بعد از انتشار صورتجلسه FOMC) و همچنین جلسه تحلیلی 6 ژوئن صحبت کردیم که با این قیمت های حامل های انرژی نمی توانیم انتظار کاهش معنا دار CPI را داشته باشیم. حال با انتشار داده های تورمی می بینیم که نه تنها تورم کاهش معنا داری نداشته بلکه به خاطر فشار افزایش قیمت از ناحیه انرژی، حمل و نقل و اجاره بها و ... سقف جدیدی هم ثبت کرده است.
این موضوع یک پیغام واضح دارد، مقامات غربی 2 انتخاب بیشتر ندارند، رکود(رکود تورمی) یا تورم. صحبتی که ابتدای سال 2022 با هم داشتیم. خاطرتان هست؟ که دسته شرط بندی می کنند فد قادر به کنترل تورم نخواهد بود. حال از آنجایی که مشکل اصلی امروز دنیا تورم است بعید نیست که فد با شدید ترین ابزارهای انقباضی خود وارد عمل شود. از طرف دیگر ممکن است به خاطر ادامه دار بودن مشکلات ناشی از جنگ اوکراین و روسیه از شدید ترین ابزارهای انقباضی خود استفاده نکند و بهانه های جدیدی بتراشد.
در هر 2 حال یک چیز واضح است : بازارها حداقل تا بعد از جلسه سپتامبر FOMC در زیر سایه رکود اقتصادی قرار دارند و اگر قرار به عقب نشینی فد باشد حداقل در چشم انداز چند ماه پیش رو(تا سپتامبر) چنین چیزی نیست. فلذا سایه ریسک گریزی از بابت رکود اقتصادی در تمامی بازارهای نقدینگی دیده می شود. جزئیات چرایی این موضوع در جلسات قبلی بررسی شده بود.
اما در میان سقف جدید CPI شاهد کاهش جزئی Core CPI یا تورم خالص هم بوده این که از 6.2% به 6% رسید .هر چند که مقالات آموزشی مربوط به CPI در وب سایت موجود است اما مختصرا اشاره می شود که تورم خالص یا Core CPI همان CPI است که انرژی و غذا از آن حذف شده است.
بایدن در جدید ترین صحبت های خود در این باره گفته است که : "کاهش تورم خالص گزینه خوبی است. اما تورم با سرعتی که باید کاهش پیدا نمی کند." دولت بایدن متوجه است که صرفا افزایش نرخ بهره سبب کاهش تورم نخواهد شد و لازم است در کنار ابزارهای پولی فدرال رزرو از ابزارهای مالی دولت هم استفاده شود. از این رو قرار است که به کمک مصوبات مجلس تسهیلاتی را برای حمل و نقل قرار داده و الگوی مصرف انرژی را بهبود بخشد تا اینگونه شاید CPI با سرعت معقولی رو به کاهش رود. آیا در این مسیر موفق خواهند شد؟ بازارها در این باره شک دارند. اکنون 90% فعالان انتظار 50 نقطه افزایش نرخ بهره در جلسه ژوئن و 10% هم انتظار افزایش 75 نقطه ای نرخ بهره را دارند.انتظاراتی که مسلما نشات گرفته از خوش بینی به اقتصاد نیست.
اکنون بازارها پیش بینی می کنند که سیاست های بایدن موثر نبوده و با این اوضاع در سال 2023 تورم نرخ بهره بالاتر از 2.75% و تورم هم فاصله زیادی از هدف 2% خواهد داشت. از این رو احتمال رکودی ولو در یک دوره کوتاه را در دیدگاه های خود دارند و به سبب وجود رسانه و بحث های گذشته ای که داشتیم همین احتمالشان سریع از خود واقعه در قیمت نمایان می شود پس طبیعی است که در کوتاه مدت بازارها تحت فشار فروش بیشتری قرار بگیرند. صد البته که خروجی جلسه ژوئن FOMC ژوئن در کمرنگ یا پر رنگ کردن دیدگاهشان نقش بسیار موثری دارد.
به درستی که بحث در رابطه با رکود اقتصادی در یک جلسه جمع بندی نخواهد شد، ده ها جلسه تحلیلی از ابتدای سال 2022 برگزار شده و در اکثریت آنها در رابطه با این مسائل صحبت کرده ایم. حال در این جلسه ما فرض را بر این می گذاریم که رکود اقتصادی در چشم انداز وجود دارد سپس با این فرض می خواهیم به همراه میهمان این جلسه بردیا برآبادی عزیز به بحث پیرامون این موضوع بپردازیم.
محوریت صحبت های این جلسه شامل موارد زیر خواهد بود :
- ریسک رکود اقتصادی چقدر جدی است؟
- آیا سقف تورم رویت شده است؟
- با فرض رکود اقتصادی بیت کوین و آلت کوین ها چطور عمل خواهند کرد؟
- عوامل کمرنگ کننده رکود اقتصادی چیست؟
- آیا اتریوم در آستانه یک بحران درونی است؟
آرش جهانگیری
3 سال پیشمهدی رجبی
3 سال پیش