دانلود فایل تصویری لایو 6 ژوئن- 16 خرداد ماه (کیفیت عالی)
دانلود فایل تصویری لایو 6 ژوئن- 16 خرداد ماه (کیفیت متوسط)
دانلود فایل صوتی لایو 6 ژوئن- 16 خرداد ماه
در سومین جلسه تحلیلی خرداد ماه، می خواهیم نگاهی به وضعیت اقتصاد جهانی و بیت کوین داشته باشیم. هر چند که داده های اقتصادی نسبت به جلسه گذشته(26 می) تغییرات زیادی نداشته اند اما به بررسی گزاره هایی می پردازیم که منجر به تصمیم درست تر در این شرایط شوند. همچنین در اواخر جلسه میزبان رضا جشمیدی عزیز از همراهانمون در دانشکده بازار هستیم تا وضیت بیت کوین، اتریوم، و آلت کوین ها را از دریچه نگاه موج شماری به سبک نئوویو بررسی کنیم.
گزاره اول : فعال بازار در چه موقعیتی قرار دارد؟
در هر شرایطی فعال بازار باید همواره از خود بپرسد در چه موقعیتی هستم. این پرسش می تواند سبب جلوگیری از یکسری اقدامات یا اتخاذ تصمیم های جدید شود. بیت کوین 9 هفته نزولی را پشت سر گذاشته دهمین هفته را سبز ولی ضعیف بسته. در اواخر از 10 هفته نشانه هایی بیشتری از فاز تسلیم صورت گرفته است.
به گونه ای طبق داده ها آن چین، LTH یا هولدرهای طولانی مدت بیت کوین هم دست به عرضه و فروش دارایی های خود زده اند. البته هولدرهای بلند مدت بیت کوین در ادبیات Glassnode افرادی هستند که طول عمر بیت کوین هایشان بالاتر از 150 روز است. پس الزاما به معنی هولدرهای چندین ساله نیست. ولی به هر حال این یکی از اندیکاتورهایی است که نشانه هایش در فاز تسلیم رویت می شود.
فاز تسلیم جایی است که هیچ کفی معتبر نیست، هر فاز تسلیم در آخر به فاز انباشت ختم می شود اما هیچ کس نمی تواند با اطمینان بالا بگوید کجای فاز تسلیم انباشت شروع شده است. هیچ کس نمی تواند بگوید کف تایید شده یا بعد از پایینی دیگر تایید خواهد شد. این سوال بی پاسخ می ماند تا ماه های آینده. پس گزینه اول فعال بازار بداند در فاز تسلیم است و همانطور که انباشت می تواند طولانی باشد تسلیم هم می تواند.همین امر از تریدهای بیهوده باید جلوگیری کند.
از طرف دیگر اقتصاد جهانی به عقیده نگارنده پر وزن ترین نیروی وارد بر بازارهاست و اکنون در شرایط مساعدی نیست. در حال حاضر اکثریت تحلیلگران اقتصادی معتقدند که فدرال رزرو یا موفق به فرود نرم می شود(کنترل شرایط با چند پله افزایش نرخ بهره) یا رکود رخ می دهد. پس فعال بازار باید به دنبال داده هایی باشد که به ایشان بگوید فرود نرم یا رکود کدام یک. یکی از مهم ترین این داده ها CPI است. فلذا در گزاره اول عوامل درونی و بیرونی می گویند اکنون شرایط افزایش ریسک و حجم محیا نیست و نمی توان انتظارات زیادی از بازارها داشت همین شواهد کافی است برای اینکه فعال بازار فشار کمتری روی ذهن خود بیاورد. حال فعال بازار است که باید تکلیف خود را مشخص کند، اگر خریدار است تعلل کرده و به روش میانگین گیری وارد خرید پله کانی بیت کوین شود اگر فروشنده است در کف ها فروشنده نبوده و در روزهای سبز اقدام به کاهش ریسک پرتفولیو کند. در هر دو یک چیز واضح است، تعلل و تصمیم آگاهانه و صبورانه.
گزاره دوم : سوال اصلی
در جلسه 26 می بعد از انتشار صورتجلسه FOMC عرض شد که سوال اصلی در این موقعیت برای بیت کوین و تمامی بازارهای نقدینگی این است که : "نرخ بهره تا کی و کجا قرار است افزایش پیدا کند". همچنین قرار شد در طی جلسات آتی دنبال شواهد و دلایلی برای نزدیک شدن به پاسخ این سوال باشیم، حال در گزاره دوم در این راستا مورادی را مورد بررسی قرار می دهیم.
برخی اداراک اشتباه در میان فعالان بازار وجود دارد، مانند :
- رشد نقدینگی همواره تورم زاست. در صورتی که اینگونه نیست. در برخی موراد (به ندرت البته)، اگر به میزان رشد نقدینگی ، تولید ناخالص داخلی هم رشد کند نه تنها رشد نقدینگی تورم ایجاد نمی کند بلکه رونق آفرین نیز هست.
- افزایش نرخ بهره همیشه ضد تورمی است. این هم درکی اشتباه از نرخ بهره است. به طور مثال اگر نرخ ها افزایش پیدا کنند اما کسری بودجه پابرجا باشد، بانک مرکزی و بانک های تجاری پول با خلق پول موجب ابر تورم خواهند شد.
حال نگاهی به اقتصاد آمریکا بیاندازیم، داده های اشتغال خوب هستند، نرخ بیکاری تقریبا برابر قبل از پاندمی کرونا شده است، نرخ بهره افزایش پیدا کرده و تورم به آهستگی رو به کاهش است، همزمان ترازنامه در حال کوچک شدن است و از طرفی دولت سعی در کاهش کسری بودجه دارد. پس در ظاهر اوضاع خارج از کنترل به نظر نمی آید.
اما از طرف دیگر فدرال رزرو، تهاجمی ترین حالت یا همان هاوکیش ترین سیاست های چند دهه خود را در پیش گرفته است. و اتفاقا اگر هدف مهار تورم باشد این بهترین کار برای فد است. بانک مرکزی آمریکا در حال بازی کردن مهم ترین کارت های خود است. و به نظر طی همین 3-4 ماهه آینده یا به زبانی دیگر تا پاییز بخش زیادی از سوال اصلی پاسخ داده می شود. ما 3 جلسه FOMC و 4 بار اعلام شاخص های مهم اقتصادی را داریم. به نظر همین زمان برای مشخص شدن رکود یا عدم رکود کافی باشد.
گزاره سوم : از نشانه های رکود چه خبر؟
بارها با هم صحبت کردیم که بروز رکود یا رکود تورمی (هر چند شانس خیلی بالایی نداشته باشد) در وهله اول به هیچ عنوان به نفع بازارها نیست. حتی اگر بیت کوین فقط با رکود تورمی بتواند کارایی خود را نشان دهد، در ابتدا به سبب بحران، دارایی ها ریزشهای سنگینی خواهند داشت و مسلما فعال بازار این چنین مسیری را نمی خواهد.حال نشانه ها چگونه در چه وضعیتی هستند؟
در حال حاضر هیچ یک از مقامات فدرال رزرو اعتقادی به رکود ندارند و این طبیعی است، هیچ مسئولی از روزگار بد دولتش حرف نخواهد زد. در عوامل دورنی اقتصاد، داده های اقتصادی همچون نرخ بیکاری و وضعیت اشتغال خوب است و این ها نشانه های ضد رکودی هستند. اما از طرفی قیمت نفت و حامل های انرژی که بخش زیادی از CPI را تشکیل می دهند به همراه کاهش آهنگ رشد تولید ناخالص داخلی سیگنال های منفی برای اقتصاد هستند.
در کنار عوامل درونی، عوامل بیرونی مثل چین و روسیه و ... نیز وجود دارند که چون در بازه بلند مدت قرار می گیرند صحبتی راجع به آنها به میان نیاورده ایم. فعلا نشانه های سنگین سمت رکود است اما این نشانه ها کافی نیستند و امیدواریم که دنیا با بحران جدیدی دست و پنجه نرم نکند.
به هر روی، اگر اقتصاد رو بهبود برود یعنی خبری از رکود نباشد بازارسازها به گونه ای عمل خواهند کرد که از الان تا حتی پاییز به بعد هم سنتیمنت را (ولو با ریکاوری بازارها) منفی نگه داند. اگر هم رکود در میان باشد بازار ساز و فدرال رزرو به هیچ وجود زیر بار این حرف نرفته و تا لحظات آخر این مورد را نمی پذیرند و تا زمان ایجاد کف های جدید نخواهند گذاشت کسی از بازارها برود.
برداشتی که فعال بازار از این بخش می تواند داشته باشد این است که اگر در این اقتصاد خریدار ریسک و دارایی ریسکی هستید بدانید که سنتیمنت چیزی مخابره نخواهد کرد، چرا که تحت کنترل است. فلذا یک زیر پای خالی را متصور شده و اگر در کریپتو فعال هستید فقط در بیت کوین ریسک کنید. چرا که اگر اقتصاد به سمت رکود برود همه دارایی ها می ریزند اما آلت کوین ها بیشتر، اگر هم به سمت مسیر طبیعی پیش برود، ابتدا بیت کوین ریکاوری می کند و سپس آلتها. البته که این در خصوص افراد با ریسک پذیری متوسط رو به بالا بیان شده و هر فردی ریسک پذیری متفاوتی دارد.
گزاره چهارم : نگاهی به وضعیت بیت کوین، اتریوم، آلت کوین ها
همواره در جلسات قبلی بخشی از پرسش های عزیزان در این باره بوده که آیا زمان مناسبی است که با استفاده از متد هایی مانند کاهش حجم آلت کوین ها ریسک را کاهش دهیم. نگارنده هم هر بار عرض می کرد که کف قیمتی زمان مناسب این کار نیست. حال در گزاره چهارم این جلسه، نگاه قیمتی را مورد بررسی قرار داده و به بررسی بیت کوین و اتریوم پرداختیم و تاییدی بر این داشتیم که به مرور و با میلی موج های سبز و به صورت پله کانی می توان ریسک پرتفو را کاهش داد. هچنین در انتهای جلسه با کمک رضا جمشیدی عزیز، نگاهی به موج شماری نئو ویو بیت کوین، اتریوم و دامیننس بیت کوین و دامیننس آدرز داشتیم.
از آنجا که متن ابزار مناسبی برای توضیح این موراد نیست پیشنهاد می شود حتما ویدئو قرار داده شده را تماشا بفرمایید. در نهایت هم عرض می شود که ریسک بخش جداناپذیر بازارهاست، در این شرایط اقتصادی هر تحلیل و بررسی از سمت گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی صورت می گیرد جهت افزایش آگاهی، درنظر گرفتن نیروهای بازار و بهبود قدرت تحلیل دوستان است و گروه از بابت تصمیمات مخاطب محترم سلب مسئولیت می نماید.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین و تحلیل بازارهای مالی و پیش بینی اقتصاد 1401 اشاره کرد.
مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است
ali
3 سال پیشمهدی رجبی
3 سال پیش