تحلیل بیت کوین قبل از افزایش نرخ بهره و جلسه FOMC (10 مارس - 19 اسفند)

زمان میانگین برای مطالعه 15 دقیقه

بروزرسانی: 28 تیر، 1403
نظرات 41

در این جلسه در 5 گزاره وضعیت نیروهای بازار را با هم بررسی خواهیم کرد. از آنجا که این تعداد گزاره ها زیاد است هر قسمت را در همان بخش جمع بندی می کنیم تا مخاطب محترم در انتها با کنار هم قراردادن گزاره ها جمع بندی شخصی را داشته باشد.

دانلود فایل تصویری لایو 19 اسفندماه 1400(کیفیت اصلی)

دانلود فایل تصویری لایو 19 اسفندماه 1400(کیفیت معمولی)

دانلود فایل صوتی لایو 19 اسفندماه 1400

 

در این جلسه در 5 گزاره وضعیت نیروهای بازار را با هم بررسی خواهیم کرد. از آنجا که این تعداد گزاره زیاد است هر قسمت را در همان بخش جمع بندی می کنیم تا مخاطب محترم در انتها با کنار هم قراردادن گزاره ها جمع بندی شخصی را داشته باشد، خواهشمند است تنها یک گزاره را مبنای تصمیم گیری قرار ندهید. از سوی دیگر به دلیل اینکه این جلسه با تفسیر چارت همراه است پیشنهاد می شود حتما فایل ویدئویی جهت تفهیم بهتر تماشا شود.
 

گزاره اول : درک شرایط موجود

در زمان نگارش مقاله چیزی حدود 17 روز از شروع جنگ روسیه و اوکراین می گذرد. شرایطی که اگر از فوریه 2020(تنش بین آمریکا و ایران) صرف نظر کنیم حداقل از 2014 که مصادف با ورود ناتو به سوریه بود، رخ نداده بود. از طرفی اگر وسعت بحران نا امنی را مد نظر قرار دهیم از سپتامبر 2001 بازارها چنین شرایطی را تجربه نکرده بودند.
از طرف دیگه داده های تورمی آمریکا (
CPI) نشان از شرایطی دارد که بازارها از سال 1982 تجربه اش نکرده بودند.
همچنین اگر نگاه تکنیکال به بازارها داشته باشیم این حجم از نوسان یا
volatility مدت هاست در بازارها دیده نشده است. برای درک بهتر این موضوع بیت کوین را بررسی می کنیم. ابزاری که در تصویر زیر نمایش داده شده است، روزهایی با نوسان بالاتر از 10% را در بیت کوین نشان می دهد .
بیت کوین یک دارایی ریسکی است،از این رو طبیعی است که نوسانات زیادی داشته باشد، اما در طی بازه زمانی که بیت کوین در حال معامله است روزهای خیلی زیادی را با نوسان بیشتر از 10% پشت سر نگذاشته است . چارت زیر به ما نشان می دهد که در 2 ماهه اخیر تعداد روزهایی که بیش از 10% نوسان داشتیم اصلا و ابدا کم نبوده و این به خودی خود نشان از وضعیت نوسانی بازارها دارد.

از جلسات ژانویه به بعد بدون اینکه خبری از جنگ باشد، بارها اشاره شد که فعالان بازار ارزهای دیجیتال به جای اینکه دنبال رو قیمت باشند مدیریت ریسک را در اولویت قرار دهند و وزن اصلی پرتفو کریپتویی را به بیت کوین اختصاص دهند و از معاملات اضافی صرف نظر کنند.

چرا که در صورتى كه ناتو با روسيه درگير شده و درگيرى هسته اى ايجاد شود ، ویا صلح میان طرفین رخ دهد، و یا در صورتی که نرخ بهره 50 نقطه افزایش یابد و در حالت کلی در صورتی که اتفاقی در این شرایط رخ دهد، در هر حالت الت استاپ هاى زيادى رويت مى شود.خواه لانگ خواه شورت. برای همین است که در شرايط بحران مديريت ريسك اولويت و مقدم بر دنبال قيمت دويدن است. در ادامه چند مورد خلاصه و با ادبيات ساده در رابطه با مدیریت ریسک خدمت شما عرض می شود.

 

١.تريد نكنيد مگر اينكه Reward/Risk بيش از ٤ برابر باشد.

يعنى اگر قبلا پوزيشن مى گرفتيد و حد سود و حد ضرر برابر بود، الان نبايد اينگونه باشد. يا معامله نكنيد يا فقط موقعيت هايى رو بگيريد كه ريوارد(تارگت) ٤ برابر ريسك(حد ضرر) باشد.

 

‏٢.Volatility دشمن پول شماست.

در شرايطى كه بازارها تحت نيروهاى مختلف نوسانى هستند، نوسان ديگر دوست شما نيست كه بتوانید از آن سود كسب كنيد. پس يا تريد نكنيد يا روى دارايى هايى كه volatility كمترى دارند(دارایی های امن بازار) معامله كنيد.

 

٣.حجم را كاهش دهيد.

اگر در شرايط عادى با x% بالانس معامله باز مى كرديد در اين شرايط حجم به يك سوم كاهش دهيد. اگر هم قصد حجم بيشتر و ريسك بيشتر داشتيد تنها به صورت ميانگين گيرى با فواصل ١٥-٢٠٪؜ در معاملات (نقدى) وارد كنيد.

 

٤.اهداف Tight نداشته باشيد.

اگر نقطه خروج شما(چه در سود چه ضرر) خيلى نزديك نقطه ورود باشه اصطلاحا می گوییم هدف Tight هست. از اهدافی این چنین، علی الخصوص استاپ های این چنینی دورى كنيد كه احتمال رويت پشت هم بسيار زياد است.

صد البته كه مديريت ريسك به همينجا ختم نمي شود و موضوع عميق تر از اين حرفهاست. ولى با رعايت همين اصول اوليه از خيلى از اشتباهات جلوگيرى خواهد شد.

تفاوت يک فعال حرفه اى با يك فعال تازه كار بيش از هر چيز، در تجربه است. فعال حرفه اى تجربه ی پايبندى به اصول و مديريت شرايط را دارد و اصول همان چيزى است كه از ديد فعال تازه كار به درد نمى خورد.

و اما این شرایط کی فروکش می کند؟ در جلسه 31 ژانویه(برای دیدن این جلسه کلیک کنید) عرض شد که زمان بندی 2022 شاید کار درستی نباشد اما به نظر در نیمه دوم 2022 معماهای بازارها حل شده و در نیمه اول 2022 ،فصل اول مهم تر و چالشی تر از فصل دوم است. و اکنون در اواخر فصل اول قرار گرفته ایم. در گزاره های بعدی بیشتر به این بازه زمانی می پردازیم.

 

گزاره دوم : صعود با خبرهای خوب و اسپایک بلافاصه یک روز بعد

در ماه فوریه شاهد بودیم که بیت کوین با خبرهای خوبی مانند Ebay و بیانیه بایدن صعودهای 10-15% در یک روز رقم زد . اما پس از آن مجددا با فشار فروش مواجه شد و حرکت را برگشت و اصلاحا اسپایک شد.
این مورد اصلا نشانه خوبی برای گاوها نیست. خرس ها در تلاشند که با هر مرحله فشار فروش و حتی
Tight کردن اهداف خود، Low جدیدی پایین تر از Low ژانویه ثبت کنند.

دیوار فروشی که آنها تشکیل می دهند هر بار صعود را سرخورده می کند و این یک نشانه منفی است. چرا که اگر موفق شوند Low جدیدی را در مارس ثبت کنند، بازی گاوها در فصل دوم بسیار سخت خواهد بود. اگر نگاهی گذارا به چارت بیت کوین بیندازید متوجه می شوید که در یک مثلث گرفتار است. و خرس ها برای ثبت Low جدید تلاش دارند که این مثلث به سمت پایین بشکند. این اتفاق موجب فرسایش و سرخوردگی بیشتر گاوها خواهد شد.
اما از طرف دیگر اگر خرس ها نتوانند این کار را انجام دهند بار دیگر نیروی دوباره ای در بازار برای حرکت به سمت گره های 43 -47 -52 ایجاد می شود. گره هایی که هر بار از ژانویه به آن ها اشاره شده و هر چند قیمت به گره آخر نرسیده اما باز 2 بار موفق شده گره اول را پشت سر گذاشته و به نزدیکی گره دوم برسد. اگر گاوها در هفته آتی موفق شوند قیمت را به بالاتر از 46-47 برسانند کار خرس ها برای ثبت
Low پایین تر از Low ژانویه بسیار سخت خواهد بود طوری که در آن حالت بعید است به راحتی موفق به این کار شوند و این یعنی مومنتوم و نیروهای آنها در آن حالت کمتر خواهد شد.

 

گزاره سوم : Golden Packet

اگر سوپر سایکل های 2013 و 2107 بیت کوین را مورد بررسی قرار دهیم به یک واقعه تکرار پذیر بر می خوریم و آن بازگشت قیمت به محدوده 50% الی 61% موج سوپر سایکل است. روش های محسابه ساده و مختلفی برای این موضوع وجود دارد. مثلا می توانید موج نزولی از سقف تا کف (کف های فرضی) را مشخص کرده و فیبو ریتریسمت روی آن بیاندازید. از همپوشانی فیبو ها متوجه می شوید که بیت کوین حتی در خرسی ترین حالت ممکن است بازگشتی به محدوده 50 الی 61 درصد موج نزولی خود داشته و سپس برای تکمیل چرخه خرسی حرکت کرده است.

در حال حاضر با فرض کف ژانویه این محدوده بین 47 الی 52 هزار است. البته همپوشانی ها ممکن است هزار تا 2 هزار دلار اختلاف ایجاد کند. به طور مثال حتی اگر کف ژانویه را مد نظر قرار ندهیم و کف فرضی در محدوده 27-24 هزار دلار داشته باشیم باز هم Golden Packet با اختلاف هزار الی 2 هزار دلار در همان حوالی قرار می گیرد. برای همین است که به فعالانی که حوصله نوسانات را نداشته و قصد متارکه و خروج کامل از بازار را داشتند پیشنهاد می شود که با تعدیل اعداد به صورت پله کانی به خروج سرمایه خود در گره ها 43 و 47 و 52 بپردازند. اما در این بین حکایت فعالان بازار متفاوت است. این افراد در چنین شرایطی دستی به سر پرتفو می کشند و مسیر را چه در صعود ها و چه در نزول ها ادامه می دهند.

 

گزاره چهارم : هارمونى

همانطور كه اقتصاد روى ادوار و سيكل ها سوار است، بازارهاى مالى هم روى سيكل ها حركت مى كنند. هر چه هارمونى و توازن سيكل ها بيشتر باشد نيروى آن قوى تر خواهد بود.اكنون نيز هارمونى بازار از جهات تكنيكالى به نفع خرس هاست. به همين دليل است كه تلاش هاى گاوها (گزاره دوم) سرخورده مى شود. مادامى كه اين هارمونى بهم نريزد نيروى خرس ها زياد است. اما در چه صورتى اين هارمونى به هم مى ريزد؟

اگر به خاطر داشته باشيد در جلسه ٣ فوريه (براى دسترسى به جلسه كليك كنيد) اشاره شد كه پترن هايى كه خرس ها روى آن ها سوار هستند و موجب ايجاد هارمونى و نيروى قوى تر برايشان شده است(مثلا سر و شانه) داره بازه زمانى هستند. يعنى اگر زمان بگذرد و نتوانند الگوهايشان را تكميل كنند مومنتوم را از دست مى دهند.

در شرايطى كنونى هم با توجه به گزاره اول و دوم اگر خرس ها موفق نشوند در مارس Low پايين تر از Low ژانويه ثبت كنند، انتظار مى روند ريتم و هارمونى را از دست داده و ماه آوريل شاهد حركات سبز باشم.

اما همان طور كه در گزاره دوم توضيح داده شد در صورتى كه موفق شوند،كار در فصل دوم براى گاوها بسيار سخت، و اميدشان براى حركات بهتر به ژوئن و جولاى ٢٠٢٢ منتهى مى شود.

در حقيقت گاوها بايد تلاش كنند هارمونى را بهم بريزند و خرس ها هم بايد تلاش كنند هارمونى را حفظ كنند. نشانه هاى ساده اى هم براى اين موضوع خدمت شما عرض شده است به طور مثال عدم ثبت Low جديد يا دستيابى بيت كوين به قيمت ٤٧-٤٦ هزار يعنى از دست رفتن هارمونى و ثبت Low جديد در مارس يعنى حفظ هارمونى.

البته بحث در خصوص هارمونى بسیار مفصل است و در اين مقاله نمى گنجد ما در اين جلسه فقط به شرايط ابقا يا ابطال هارمونى پرداخته ایم. از سوی دیگر اگر توجه داشته باشيد هر از گاهى در جلسات از هارمونى و سيكل ها صحبت مى كنيم كه مخاطب محترم قدم به قدم با اين مسائل آشنا شود تا مطلب سنگين نباشد.

گزاره پنجم : اقتصاد كلان و دوران ركود

در زير سايه جنگ، نفت به ١٣٠ دلار، طلا به ٢٠٠٠ دلار مس به ١٠ هزار دلار رسيد و ساير كاموديتى ها(كاموديتى يا كالا اوليه يا مواد اوليه به زبان ساده كالايى است كاربردى كه واحد اندازه گيرى داشته و قابليت مبادله با ساير كالاها رو دارد)  هم دسته جمعى، كم و بيش به همين اندازه رشد كردند.

قيمت كاموديتى ها در برخى شرايط به طور دسته جمعى رشد مى كنند. مثلا در شروع دوران رونق (تورم) يا در زمان بحران هاى نا امنى اين اتفاق رخ مى دهد. اينكه چرا كاموديتى ها در بحران ها رشد مى كنند به سبب ايجاد اخلال در قسمت عرضه است و اينكه چرا در دوران رونق رشد مى كنند به سبب وجود تورم است.

همچنين بررسى ادوار گذشته اقتصاد نشان مى دهد اگر رشد دسته جمعى كاموديتى ها در پايان چرخه هاى اقتصادى و بعد از گذر از دوران تورم صورت بگيرد، يعنى ممكن است گذارى از دوران رونق به دوران ركود داشته باشيم.

در حال حاضر تورم نسبتا طولانى برقرار است. داده تورمى ماه فوريه (CPI) در ١٠ مارس ٧.٩٪؜ اعلام شد. اين بالاترين ميزان تورم ٤٠ ساله اخير آمريكا(دنيا) است. از طرفى وضعيت اشتغال در آمريكا خوب است. يعنى اقتصاد آمريكا از جهاتى آماده افزايش نرخ بهره و شروع انقباض اقتصادى است.همچنين در سوى ديگر نا امنى هم برقرار است، اين يعنى مواد لازم براى گذار از دوران رونق و ورود به دوران ركود مهيا است. در ادبيات تخصص اين مورد را اينگونه بيان مى كنيم، ابتدا تسهيلات كمى يا QE صورت گرفته، سپس اقتصاد بهبود پيدا كرده، و اكنون شرايط براي اتمام تسهيلات كمى و مدتى بعد از آن شروع سخت گيرى كمى يا QT فراهم است. و اين يعنى سيگنال هاى ركود در آينده وجود دارد، ركودى كه به هيچ وجه به نفع بازارهاى مالى نيست.

 

ما به ركود نزديكيم اگر اقتصاد را تكنيكالى بررسى كنيم،يعنى صرفا بر اساس آنچه در گذشته رخ داده بخواهيم آينده را پيش بينى كنيم. اما بازى به همين جا ختم نمى شود. شايد اقتصاد كنونى در ميزان رشد قيمت ها مشابه گذشته باشد اما از جهات بسيارى متفاوت است كه به يكى از پر رنگ ترين هاى آن اشاره مى كنيم.

در ٤ مارس، اشتغال بخش غير كشاورزى (NFP) و نرخ بيكارى امريكا بهتر از پيش بينى ها اعلام شد. به زبان ساده يعنى اوضاع اشتغال در آمريكا بسيار خوب است.

همزمان با انتشار اين گزارشها، شاخص دلار (DXY) به شدت تقويت شد و به ٩٩ رسيد. همانطور كه مى دانيد افزايش شاخص دلار(قوى شدن دلار) موجب ضعيف شدن بازار سهام و كريپتو و ساير ارزها مقابل دلار مى شود.

در اين بين اما اوضاع Euro مهم تر از ساير بخش هاست.

 

شرايط اقتصادى اروپا در زير سايه جنگ(به سبب بحران انرژى) اصلا مساعد نيست. اوضاع اقتصادى اروپا و آمريكا در اين برهه از زمان چندان شباهتى بهم ندارند. انقباض اقتصادى آمريكا و قوى شدن بيشتر دلار موجب بدتر شدن اوضاع اروپا مى شود.

 

حالا كه داده هاى اشتغال هم خوب آمده به نظر آمريكا آماده شروع انقباض پولى است. از طرفى پاول هم اعلام كرده ممكنه در مارس نرخ بهره رو ٠.٥ ٪؜ افزايش بدهند و بلافاصله كاهش ترازنامه رو شروع شود . اتفاقى كه يقينا براى بازارهاى سرمايه خوب نيست. اما براى اروپا هم خوب نيست! چرا كه تقويت دلار و تضعيف بيش از حد يورو، زمينه ساز بحران اقتصادى در اروپا است.

پس مى توان گفت سواى چالش هاى اقتصاد آمريكا موارد ديگرى هم جزو چالش هاى انقباض اقتصادى فدرال رزرو در فصل اول و دوم ٢٠٢٢ خواهد بود مواردی مانند:

ضعيف شدن يورو و بر هم ريختن نظم اقتصاد كلان

پايدارى تورم در اتحاديه اروپا و سپس اروپا كه اگر با داده هاى تورمى تركيب شود خبر از احتمال رخداد ركود تورمى در دنيا را مى دهد.

ركود تورمى چيزى است كه بيش از ٤ دهه است بازارهاى سرمايه با آن مواجه نشده اند. ركود تورمى يعنى شكست خوردن و بي فايده شدن انقباض هاى پولى. مخاطب محترم نبايد اقتصاد جهانى را با اقتصاد ايران قياس كند. ايران به سبب اقتصاد هلندى سالهاست درگير ركود تورمى است. اما دنيا اين چنين نيست.

تا پيش از پاييز ٢٠٢١ مقامات بانك هاى مركزى به ويژه فدرال رزرو تورم را گذرا مى خوانند، در صورتى كه اينچنين نبود. اكنون هم ركود تورمى را محتمل نمى خوانند اما آيا به واقع اينچنين است؟ آيا به واقع تورم مهار شده و اقتصاد با انقباض آمريكا مسير طبيعى را طى مى كند؟

در صورتى كه مسير طبيعى با انقباض طى شود نتيجه مشخص است ركود غليظ تر شده و بازارهاى مالى پس از ماه ها فرسايش و ثبت كف هاى متعدد (جايى در نيمه دوم ٢٠٢٢) متناظر با رشد واقعى اقتصاد آهنگ رشد آهسته و بى رمق خود را در پيش خواهند گرفت. اما اگر اينگونه نباشد چه؟ آيا نمى توان گفت در اين صورت در چشم انداز نيمه دوم ٢٠٢٢ تا نيمه دوم ٢٠٢٣ دسته دوم(كه در جلسه ٣١ ژانويه به آن اشاره شد) درست مى گويند؟ بايد ديد. زمان است كه پاسخ اين سوالات را مشخص مى كند.

اروپا و آمريكا هم پيمان هستند. بعيد است سياست كلان طورى اتخاذ شوند كه اقتصاد آمريكا خوب ولى اروپا بحران زده باشد. ضعيف شدن يورو يعنى افول ارزهاى فيات.ضعيف شدن يورو ميراث برهم زدن نظم اقتصاد است.بانك مركزى آمريكا علت اصلى بر هم زدن نظم اقتصاد است.

 در هر حال نمى توان از اين نكته چشم پوشى كرد كه بيت ماكسى ماليست ها اولين دسته بودند كه در فصل دوم ٢٠٢٠  تورم سنگين را پيش بينى كرده بودند چيزى كه يكسال و اندی بعد آثارش را نشان داد، پس ممكن است كه ركود تورمى هم ميراث بعدى بر هم زدن نظم اقتصاد باشد.

مخاطب محترم لطفا توجه داشته باشد که بسیاری از مسائل را نمی توان در چهارچوب متن بازگو کرد. متن دارای محدودیت است و ممکن است مطلبی اشتباه منتقل شود، از این رو بهتر است جهت درک بهتر از گزاره ها و وضعیت موجود فایل ویدئویی جلسات مشاهده شده و صرفا به متون جلسات اکتفا نشود. متن نگارش شده جهت سهولت و چهارچوب محتوایی جلسات خدمت مخاطبین عزیز قرار داده شده است و هدف دیگری را دنبال نمی کند.

همچنین تحلیل ارائه شده به هيچ وجه پیشنهاد خرید یا فروش نیست. آنچه بیان شده نسبت به شرایطى است كه ستاپ،مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه در آن رعایت شده و حتی ممکن است در طی مسیر دستخوش تغییراتی قرار گيرد. در نظر داشته باشيد که هر تریدى نیاز به ستاپ معاملاتی متناسب با شرايط تريدر، شرایط مارکت، و شرایط جفت ارز را دارد. از این رو لطفا اگر تصمیم به خريد يا فروش داريد شخصا شرایط را مورد بررسی قرار داده، و ستاپ معاملاتی متناسب با موقعیت خودتان را تنظیم کنید.
‎ريسك بخش جدا ناپذير بازارهاى مالى است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.

در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین  و تحلیل بازارهای مالی اشاره کرد.
مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.البته گزاره های دیگری هم وجود داشتند که به سبب طولانی شدن جلسه امکان بیان آنها فراهم نبود.

کلمات کلیدی:

نظرات

زینب محمودی
3 سال پیش
سلام خسته نباشین استاد من حالم خیلی خیلی بد هست خواهش میکنم جوابمو بدین من پول جهیزیم رو زمانی که بیت رو قله بود خریدم درسال ۲۰۲۲ ممکنه که پولم برگرده مبلغ ۱۵۰ میلیون شده ۲۰ میلیون خواهش میکنم کمکم کنین استاد
پاسخ دهی
مهدی رجبی
3 سال پیش
سلام سرکارخانم، فقط بیت بوده؟ اگر اره امکان نداره اینقدر شده باشه، نهایتا باید شده باشه 60-70 میلیون. اونم به خاطر کاهش قیمت دلار. اگه بیت بوده شما نگهش دارید بی شک
پاسخ دهی
علی توان
3 سال پیش
سلام استاد من یک ساله کاملا وقف تمرینو اموزش فارکسم ب طور متمرکز بی صبرانه متنظر دوره جدیدتونم فقط کاش بیشتر درباره محمد کاشکی توضیح میدادین جسارتا ما هیچ اطلاعی درباره ایشون و سطحشون نداریم
پاسخ دهی
مهدی رجبی
3 سال پیش
سلام علی جان، اختیار دارید جسارت نیست،
محمد کاشکی هم تیمی بنده است که همه رفقایی که دوره های قبلی با من بودن همونطور که مهدیار رو میشناسن ایشون رو هم میشناسن، در وصف ایشون همین بس که بگم سبک پرایس اکشنی که شخصی سازی شده کار خودش هست و سالهاست همکار بنده است. نمونه تدریسشون در صفحه دانشکده هست و نظرات دوستان هم راجع به ایشون هست. مطمئن باشید فرد سطح معمولی در گروه بنده جایگاهی نداره و اون قدر شما عزیزان برای من مهم هستید که یکی از تریدهای حجم بالای تیم رو به عنوان مربی بخش تکنیکالتون انتخاب کردم.
پاسخ دهی
Ramin
3 سال پیش
سلام خسته نباشید
استاد من کاشینمو فروختم میخواسم رو ارز دیجیتال سرمایه گزاری کنم
بنظر شما چه زمانی یا چ قیمتی برای وردود مناسب میدونین
ممنون میشم پاسخ بدید
پاسخ دهی
مهدی رجبی
3 سال پیش
سلام رامین جان، سلامت باشی،
لطفا اگر تجربه و دانش بازار رو ندارید به هیچ عنوان پول وسیله نقلیه تون رو وارد بازار نکنید،
در صورتی هم که تجربه و علمش رو دارید، تا 10-12 آوریل طی 2 مرحله می تونید به طور میانگین گیری وارد عمل شید، ولی برای اواخر سال و فقط هم بیت کوین یا اتریوم.
پاسخ دهی
مانی کوچکیان
3 سال پیش
یه دنیا تشکر . متوجه شدم کاملا . مرسی همیشه برای سوال هامون وقت میذارین . چهارشنبه سوری هم مبارک باشه و پیشاپیش سال نو تون هم مبارک :))
پاسخ دهی
پشتیبان سایت
3 سال پیش
سلام و عرض ادب، خیلی شادمانیم که همراه ما هستید. یقینا نوع نگاه و بینش شما در ادامه ی مسیر بهتر خواهد شد و روزهای بسیار زیبایی را برای شما در دانشکده ی بازار آرزومندیم. متشکریم از محبت شما، پیشاپیش سال نو بر شما و یکایک عزیزانتان مبارک و فرخنده باشد.
پاسخ دهی
مانی کوچکیان
3 سال پیش
پیرو پیام قبلی.با بالا رفتن قیمت انرژی و کامودیتی طبیعتا مواد مصرفی افزایش قیمت دارند. راجب اوضاع اشتغال هم درحال حاضر برای امریکا بهتر هست نسبت به اروپا.منظورشما اینه با افزایش قیمت مواد مصرفی اقتصاد امریکا هم درگیر میشه(یعنی اقتصاد بانکدار دهکده )؟
پاسخ دهی
مهدی رجبی
3 سال پیش
قسمت اول درست مانی،
قسمت دوم در رابطه با درگیری، اگر صرفا انرژی و کامودیتی محور ببینیم بله درگیر میشه،
اما این درگیری رو به مدل های مختلف دیگه هم میشه تفسیر کرد،
مثلا آیا بهم ریختن اوضاع اقتصاد اروپا موجب تضعیف آمریکا میشه؟ اروپا بخشی از بازار مصرفی آمریکاست، پس بله به نوعی تحت تاثیر قرار می گیره،
یا به طور مثال بهم ریختن نظم بازارها و عدم توازن بین اونها آیا موجب بحران بدهی و ورشکستگی اقتصادهای در حال توسعه نمیشه؟ بله میشه.
پس در اصل می خوام بگم اوضاع به طور گسترده ناجور و نا متعادله.
پاسخ دهی
;