دانلود فایل تصویری لایو دوم بهمن ماه 1400(کیفیت اصلی)
دانلود فایل تصویری لایو دوم بهمن ماه 1400(کیفیت معمولی)
دانلود فایل صوتی لایو دوم بهمن ماه 1400
بیت کوین پس از سقوط از پرتگاه، اوضاع بازارهای جهانی چگونه است؟
پیشنهاد می شود که جهت ادراک بهتر از شرایط موجود به خواندن متن اکتفا نکرده و فایل ویدئویی قرار داده شده جهت دانلود را حتما مشاهده بفرمایید.
در تصویر زیر مشاهده می کنیم که بازارهای نقدینگی آمریکا (سهام) بعد از مارس 2020 بدترین ریزش خود را در ژانویه 2022 تجربه کرده اند. برآوردها نشان می دهد که حدود 3 تریلیون دلار طی ژانویه 2022 از ارزش بازارهای سهام کاسته شده است.
آنچه برای بازارهای مالی در ژانویه 2022 رخ داد، به سبب ریسک گریزی اقتصاد بود. درست پیش از پاییز 2021 حکام فدرال رزرو جهت گیری خود را نسبت به تورم تغییر داده و دیگر از موقتی بودن تورم صحبتی به میان نیاوردند. همین امر باعث شد که هر ماه با اعلام شاخص CPI بازارهای مالی به جای خوش بینی گارد ریسک گریزی بگیرند. زیرا فعالان بازار معتقد بودند فدرال رزرو با این فشارهای تورمی حتما نرخ بهره را افزایش داده و به سمت انقباض پولی پیش می رود.
انقباض پولی بر خلاف سیاست های انبساطی دلیل محکمی بر ریسک گریزی اقتصاد است. زمانی که اقتصاد ریسک گریز است بازارهای مالی با اقبال چندانی مواجه نخواهند بود و خروج سرمایه از این بازارها بیش از پیش صورت می گیرد. این رویکرد با اعلام نرخ CPI نوامبر و دسامبر پر رنگ تر شد و بعد از جلسه دسامبر که منجر به خروجی دات پلات شد (لایو تحلیل بازارهای جهانی) اغلب فعالان به این نتیجه رسیدند که در سال 2022 قطعا انقباض اقتصادی رخ خواهد داد. فلذا ریسک بازارهای مالی در آن زمان افزایش پیدا کرده و بهتر است قبل از رخ دادن واقعه به خروج سرمایه از بازارهای اقدام کنند.(مدیریت سرمایه)
نتیجه این تصمیمات خرد جمعی را در تصویر زیر مشاهده می کنید. جایی که به ما نشان میدهد بیشترین اقبال سرمایه به سمت بانکداری (ریسک گریزی بوده) و بیشترین افول هم در بخش تکنولوژی رخ داده است.
اثر این ریسک گریزی در تمامی بازارهای سهام قابل مشاهده است. اما شاخص نزدک Nazdaq)) این موضوع را بهتر نشان می دهد. نزدک نسبت به سایر شاخص های سهام بازار آمریکا ریسکی تر است. دلیل ریسکی بودنش هم اتکا بر تکنولوژی و شرکت های پیشرو می باشد. در چارت زیر مشاهده می کنید که شاخص بورس با ریزش اخیر خود تقریبا به اعداد سال گذشته خود رسیده و این مهم در حالی رخ داده است که بازارهای مالی شنبه و یکشنبه تعطیل هستند،چه بسا اگر معاملات در بازارها باز بود شاهد ریزش بیشتری هم بودیم.
آینده بازارهای مالی چگونه است؟
در 25 و 26 ژانویه، اولین جلسه FOMC یا کمیته بازار آزاد فدرال در سال 2022 برگزار می شود. در این جلسه طبق روال همیشگی راجع به نرخ بهره هم تصمیم گرفته خواهد شد. هر چند بخش زیادی از خبر افزایش نرخ بهره در بازارها بازتاب پیدا کرده و به نوعی پیش خور شده است، اما در صورتی که نرخ بهره افزایش پیدا کند شاهد خروج حجم بیشتری از سرمایه از بازارهای نقدی (سهام و کریپتو) خواهیم بود. در صورتی هم که افزایش نرخ بهره صورت نگیرد پیوت (بخوانید Pivot) زمان کوچکی برای ترمز گیری بازارها به وجود می آید. البته با توجه به وضعیت کنونی بازارها بعید است که افزایش نرخ بهره در ژانویه صورت بگیرد و این نزدیک ترین واقعه فاندامنتالی پیش رو بازارهاست.
بعد از جلسه FOMC، در تاریخ 10 فوریه شاخص بهای مصرف کننده یا همون CPI مربوط به ژانویه 2022 اعلام می شود. بر اساس پیش بینی بلومبرگ CPI در دسامبر 2021 و ژانویه 2022 تاپ یا نقطه اوج خود را ثبت کرده و پس از آن رو به کاهش خواهد رفت. از این رو با توجه به نزدیکی دو تاریخ فوق به نظر بازارهای نقدینگی نظیر کریپتو تا همان روزهای اواسط فوریه تحت فشار، فرسایش و ترس خواهند بود. پیوتی که می تواند در آن زمان ایجاد شود به نظر قوی تر از ژانویه خواهد بود. البته این قوی بودن به معنی پرتاب قیمت نیست منظور از قوی بودن این است که با اطمینان بیشتری می توان راجع به کف سازی صحبت کرد.
از 10 فوریه هم که بگذریم، در اوایل مارس 2022 در نشست دوم FOMC در سال 2022 مجددا راجع به چشم اندازهای تورمی بحث خواهد شد و دات پلات به روز رسانی می شود. در مجموع فعالان کریپتویی چالشی یک ماه و نیمه را در پیش رو دارند، که نیمه اول آن سخت تر و فرسایشی تر است. در این بین با توجه به سنتیمنت،ریسک گریز و ترس حاکم بر بازار کلیه محدوده های قیمتی اعتبار خود را از دست داده و ممکن است شاهد رفتارهای هیجانی بیشتر هم باشیم.
کدام یک از دسته های فعالان بازارهای مالی قرار دارید؟
اقتصاد 2022 از همین فصل اول فعالان بازارهای مالی را به دو دسته تقسیم کرده است، دسته اول که در حقیقت اکثریت فعالان بازارهای سنتی را تشکیل می دهند، معتقدند که اوضاع اقتصاد کلان تحت کنترل فدرال رزرو است، پس قطعا با تورم مقابله شده و تا انتهای 2022 به سمت نرخ بهره واقعی خنثی (تورم و نرخ بهره برابر می شوند) حرکت می کنیم. فلذا در این حالت بهتر است ریسک گریز عمل کرده و از بازارها فاصله بگیریم.
اما دسته دوم که در حقیقت سفته بازان ریسک پذیر هستند، معتقدند که اوضاع تحت کنترل فدرال رزرو نیست. چرا که بانک مرکزی آمریکا بر خلاف آنچه ادعا می کند در اتخاذ تصمیمات و سیاست هایش مطمئن نیست. طوری که ممکن است تصمیم به انقباض بگیرد اما بهایی که بابت انقباض پرداخت می کند به قدری زیاد باشد که از موضوع خود عقب نشسته و تغییری در ترازنامه ایجاد نکند. این دسته معتقدند که سخنان حکام فدرال رزرو بر خلاف واقعیت هایی است که در نیمه دوم سال 2022 نمایان می شود. به همین دلیل است که ریسک پذیر عمل کرده و از ریزش بازارها به عنوان تخفیف های خرید استفاده می کنند.
کدام یک از دسته های فعالان بازارهای مالی درست می گوید؟
هر دو، هر کس بنا به شرایط خودش درست می گوید. در مارس 2020 هم بعد از ریزش سنگین کرونا فعالان بازار دو دسته شدند، دسته ای که به سراغ خرید اسلحه و گندم رفتند، دسته ای که به سراغ خرید سهم های under value رفتند. کدام دسته درست عمل کردند؟ هر 2! چون هر کس متناسب با شرایط خودش، میزان ریسک پذیریش، سطح سرمایه و صبرش تصمیم گرفت که چه چیز مناسب اوست.
اگر معیار را شواهد قرار دهیم حق با دسته اول است، اما آیا شواهدی که بر همگان پیداست می تواند دلیل کافی برای تصمیم گیری باشد؟ هچنین دسته دوم ریسک بسیار بزرگی را متحمل می شوند چون اگر دسته اول درست تشخیص داده باشند بازارها به دوران رکود فرو رفته و دیگر بازدهی قبلی را نخواهند داشت.
درعوض اگر دسته دوم درست تشخیص داده باشند عایدی که بابت پذیرش ریسک کسب خواهند کرد بسیار بیشتر از بازدهی عمومی اقتصاد خواهد بود.
به هر روی این یک سوال میلیارد دلاری است که پاسخش مشخص نمی شود مگر با گذر زمان. فعال امروز بازارها نقدی و سهامی باید تصمیم بگیرید در کدام دسته قرار دارد، اگر در دسته اول است از اواسط پاییز باید از بازارها فاصله می گرفت چرا که انتظارات تورمی برای انقباض در 2022 تاکید داشت، حال اگر هم این کار را نکرده باید ازصعودهای مقطعی که در طی هفته آینده صورت می گیرد برای خروج از بازارها استفاده کند.
اما اگر فعال بازار در دسته دوم قرار دارد بدانند که هفته های حساسی پیش روی ایشان است. هفته هایی که با فشارهایی از روی ترس و هیجان مواجه خواهد بود. هفته هایی که اگر منجر به کاهش ترازنامه فدرال رزرو در فصل دوم شود قطعا نتیجه خوبی برای او به همراه نخواهد داشت ولی در عین حال اگر اوضاع آن گونه که حکام فد می گویند، نباشد می تواند پاداش خوبی تا انتهای 2022 برای ایشان به همراه داشته باشد.در تصویر زیر نموداری از وضعیت ترازنامه را مشاهده می کنید.
فعال بازار اگر قدرت تصمیم گیری برای قرار گیری در یکی از این دو دسته را در شرایط فعلی و آینده ندارد، دچار فرسایش و عملکرد اشتباه خواهد شد. فعال بازار اگر حرکات سینوسی بازار را درک نمی کند، یقینا بازار جای مناسبی برایش نیست و فقط نام فعال بازار را یدک می کشد.
در این شرایط چه مواردی را باید لحاظ کرد؟
طبق معمول عرض می شود که مسلما هیچ پیشنهاد یکسانی برای همه عزیزان وجود ندارد. چرا که ریسک پذیری، تجربه، صبر و بسیاری از فاکتورهای دیگر فرد به فرد متفاوت است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی از این بابت جدا سلب مسئولیت می نماید هر تصمیمی حاصل از هوش، ذکاوت و درک عزیزان از بازارهای مالی است.
اما آخرین پیشنهادی که در مقاله بیت کوین در لبه پرتگاه به دوستان داده شد این بود که اگر ریسک گریز هستید و در عین حال قصد تسویه نداشته و به آینده بازار خوش بینید، ولی در عوض می خواهید ریسکتان کاهش پیدا کند، بهتر است پرتفو را به سمت بیت بچرخانید یعنی وزن سنگین یا حتی تمام پرتفو بیت باشد، چرا که در شرایطی که بازار پنیک وار و از روی وحشت دست به عمل می زند ریزش آلتها بسیار بیشتر از بیت خواهد بود. سپس که بازار آرام گرفت می توانید مجدد پرتفو را بچینید.
البته باید توجه داشت که الان شرایط مثل آن روز نیست، چرا که بخش زیادی از مسیری که گفته شده بود رخ داده است، در این مسیر ممکن است شما دست به هر عملی زده باشید، به هر حال فعال بازار اکنون باید مشخص کنند در کدام دسته قرار داد، اگر در دسته اول است که استراتژی برایش مشخص شرح داده شد، اما اگر در دسته دوم هستند در شرایطی که بازار پنیک است لزومی بر دستکاری پرتفو نیست. هر چند که باز هم آلتها ضعیف تر خواهند شد، اما اگر تریدر با سابقه و کهنه کاری نیستند می بایست کمی دست نگه دارد و در پولبک هایی که بازار می زند و ریکاوری هایی که در جفت ارزهای بیتی ایجاد می کند حجم بیشتر پرتفولیو را به سمت بیت بیاورد.عزیزانی که قصد ریسک بیشتر و ورود سرمایه به بازار را دارند بهتر است به یکباره این کار را انجام ندهند زیرا اگرچه قیمت ها جذاب شده اما هنوز ظرف زمان پر نشده و بازار به شدت تحت فشار است و کماکان احتمال رویت فشارهای بیشتر وجود دارد. از این رو می توانند در 3 مرحله تا نیمه فوریه این کار را انجام دهند.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین اشاره کرد.لازم به ذکر است گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی با فراهم نمودن فضای آموزشی مناسب در دانشکده ی بازار سعی در ارتقای سطح دانش تحلیلی و تبدیل دانشجویان خود به یک فعال بازارهای مالی، یک معامله گر، مشاور امور مالی بر این امر همت گذارده است و امید می رود در پایان این دوره ی بسیار تخصصی شاهد رشد و شکوفایی دانشجویان خود و معرفی آنان به عنوان فعالان توانمند این حوزه باشیم.
بیاموزیم
شاخص نزدک (Nasdaq) یکی از شاخصهای قدیمی و بزرگ در بورس آمریکا محسوب میشو که بیش از 3200 کمپانی دارای تکنولوژی در زمینه فعالیت ارتباطی، مخابراتی، حمل و نقل، خدمات مالی و . . . را شامل می شود. این شاخص در تاریخ هشتم فوریه سال 1971 توسط انجمن ملی معاملهگران بورس و اوراق بهادار آمریکا (NASD) پایهگذاری شده است. شاخص نزدک که برخلاف بازار والاستریت و بورس نیویورک، بازار نزدک کاملا الکترونیکی است،یک معیار برای سنجش واحدهای سهامی حاضر در این بازار است. بهعبارتی میتوان گفت که یک شاخص نزدک یک میانگین از عملکرد شرکتهای حاضر در این بازار است که بهصورت وزنی محاسبه میشود. از این شاخص به عنوان بزرگترین شاخص بازار الکترونیک جهان نیز نام میبرند.
مانی کوچکیان
3 سال پیشمهدی رجبی
3 سال پیش