دانلود فایل تصویری لایو نوزدهم دی ماه 1400(کیفیت اصلی)
دانلود فایل تصویری لایو نوزدهم دی ماه 1400(کیفیت معمولی)
دانلود فایل صوتی لایو نوزدهم دی ماه 1400
بیت کوین بر لبه پرتگاه، وضعیت نیروهای بازار کریپتو چگونه است؟
در این لایو به وضعیت بیت کوین و بازار کریپتوکارنسی از چهار منظر پرداخته شده است. موضوعات این لایو به ترتیب عبارتند از:
1.نگاه کلی به موضع گیری فدرال رزرو
2.قطعی اینترنت در کشور قزاقستان و اثر آن بر روی قیمت بیت کوین
3.سبک های تکنیکالی
4.سایر داده های بازار ( نظیر داده های on-chain ، شاخص بهره باز و ...)
1- آیا سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا تغییر کرده است؟
فشار تورمی در اقتصاد آمریکا رو به افزایش است و در این بین عاملی که می تواند موجب تغییرات گسترده در روند بازارهای نقدینگی (مثل بازار سهام و کریپتو) شود،تغییر سیاست های پولی فدرال رزرو است.
همان طور که در لایو 16 دسامبر (25 آذرماه) قبل بیان کردیم، در 15 دسامبر 2021 آخرین جلسه کمیته FOMC برگزار شد که مهم ترین خروجی این جلسه دات پلات بود. در دات پلات منتشر شده ، طبق آرا حکام فدرال به احتمال بیش از 70% جهان در نیمه دوم سال 2022 آماده پذیرش پول پر بهره و شروع انقباض اقتصادی است.از سوی دیگر با توجه به بیانیه چهارشبه 5 ژانویه 2022، به نظر میرسید که فدرال رزرو به طور جدی قصد دارد که نرخ بهره در فصل اول 2022 افزایش پیدا کند. چرا که معتقدند ریسک امیکرون و اثر گذاری سیاست های انبساطی رو به کاهش است.
از این رو برای کنترل تورم بهتر است تیپرینگ خاتمه پیدا کرده و نرخ بهره افزایش یابد. همین موضوع سبب ریزش بازارهای سهام و بازارهای نقدینگی مثل کریپتو شد. حال سوال اصلی اینجاست آیا نسبت به جلسه 15 دسامبر تغییر رویکردی صورت گرفته است؟ همان گونه که در خروجی 15 دسامبر مشخص شد، می توان چنین بیان کرد که در برخی جزئیات پاسخ آری است اما در کلیات پاسخ منفی است. با بیانیه ارائه شده در شب چهارشنبه 5 ژانویه 2022، احتمال افزایش نرخ بهره از حدود 70% به بیش از 80% رسید. اگرچه به نظر می رسد، تاثیر این خبر ماندگار نبوده و طی روزها آینده کمرنگ خواهد شد. فلذا بخشی از ریزش بیت کوین مربوط به این موضوع است اما اثر پر رنگ و ماندگار تر را زمانی رخ خواهد داد که به تغییر خاصی در سیاست های پولی صورت بگیرد.
2- قطعی اینترنت قزاقستان چه تاثیری روی قیمت بیت کوین می گذارد؟
اینکه بگوییم هش ریت تعیین کننده قیمت بیت کوین است سخنی است که به آن نقد وارد است. اما اینکه کاهش هش ریت در کاهش قیمت به واسطه ایجاد FUD روی بازار تاثیر می گذارد گزاره ای صحیح و بجاست. چارت زیر نشان دهنده سهم هر کشور از میزان هش کلی شبکه بیت کوین یا net hash است. همانطور که مشاهده می کنید چین که تا پیش از این سهم بزرگی از هش کل شبکه را در اختیار داشت پس از ممنوعیت های گسترده در تابستان 2021 سهم خود را به سایر کشورها من جمله آمریکا، روسیه و قزاقستان داده است.
باید توجه داشت که ریکاوری هش ریت مدتی زمانی طول خواهد کشید، از این رو تاثیر این موضوع نیز یکباره بوده و در آینده رفع خواهد شد.اما همین موضوع از جنبه دیگری اهمیت دارد و آن هم سهم قزاقستان از هش ریت است. در صورتی که در آینده ماینرهای مستقر شده در قزاقستان احساس خطر کرده و تصمیم به ترک قزاقستان بگیرند، تگزاس اولین مقصد آن ها خواهد بود. اگر این امر صورت پذیرد، کمتر از 6 ماه طول می کشد، سهم هش ریت قزاقستان به آمریکا داده شده و آمریکا علنا بیش از 50% قدرت شبکه را در خاک خود داشته باشد. بر این اساس کنترل و تاثیر گذاری غرب بر روی بیت کوین بیشتر خواهد شد به طوری که ممکن است با سایر بازارهای نقدینگی مثل nazdaq هبستگی ایجاد کند و در صورت وقوع این سناریو فعالان بازار نیازمند تغییر در کلیه مدل های قیمت گذاری و ارزش گذاری و حتی آینده پژوهی خود خواهند شد.
3- اوضاع بیت کوین از منظر تکنیکال چگونه است؟
از منظر اغلب مکاتب تکنیکال مانند مکاتب کلاسیک، موج شماری و حتی پرایس اکشن، بیت کوین در لبه پرتگاهی قرار گرفته که هر چند محدوده ای قوی و محکم به نظر می آید، اما به سبب شرایط روانی بازار هر آن ممکن است این محدوده از دست رفته و شیک اوتی رو به پایین صورت گیرد.از نظر این مکاتب شرایط تکنیکالی بیت کوین و وضعیت کلی بازار کریپتو نه تنها خوب نیست بلکه نشانه های بد زیادی دارد.
اما نکات مثبتی نیز مشاهده می شود، به طور مثال نواحی پرایس اکشن دست نخورده ای در محدوده 39 و 37 هزار دلار وجود دارد که انتظار می رود در صورت کاهش قیمت، ترمز قیمت در این محدوده ها کشیده شود، در غیر اینصورت بازار به قدری پنیک سل خواهد شد که اصلاح تا کمترین مقدار جدید نسبت به تابستان هم می تواند ادامه داشته باشد. از سوی دیگر چون بازار بدون فاندامنتال واقعی اینقدر کاهش داشته انتظار می رود قیمت هر مقداری هم کاهش پیدا کند، طی ماه های آینده مجدد به منشا حرکت نزولی و یا حد تعادل قبل از ریزش که جایی بالاتر از 50 هزار است برگردد.
4- داده های on chain و شاخص های دیگر در چه وضعیتی قرار دارند؟
با کاهش بیشتر قیمت، شاهد تغییر رویکرد در تریدهای خرد هستیم. طوری که اکنون در نزدیکی کف قیمتی مهمی قرار داریم و در همین کف قیمتی فشار فروش استقراضی یا short sell در صرافی های مختلف دیده می شود. چارت زیر که از تقسیم open intresest بر market cap bitcoin بدست آمده این پیام مهم را مخابره می کند که احتمال شورت اسکوییز در روزهای آینده وجود دارد.
اما در این بین عامل مهم دیگری وجود دارد که مانعی برای شورت اسکوییز زود هنگام تلقی می شود. و آن چیزی نیست جز فاندینگ ریت. اگرچه فاندینگ ریت در برخی صرافی ها منفی شده (و این نشانه وجود معاملات شورت بیشتر است) اما همانطور که می بینیم در برخی از صرافی ها فاندینگ ریت مثبت بوده و این یعنی هنوز اکثریت بازار فروشنده نشده اند و در چنین شرایطی مثبت بودن فاندینگ ریت به عنوان عامل بازدارنده برای شورت اسکوییز است.به زبان ساده گرچه شروطی حداقی برای شورت اسکوییز وجود دارد اما تمامی شروط برای یک شورت اسکوییز تمیز فعلا دیده نمی شود.
از این موضوع هم که بگذریم، بررسی بیت کوین های ورودی و خروجی صرافی ها نشان می دهد، تعداد تراکنش های بیت کوین ورودی به صرافی ها بیشتر از تعداد تراکنش های خروجی است، اما در مقابل تراکنش های ورودی بیشتر خرد و کم حجم بوده اما تراکنش های خروجی قوی و پر حجم است. این یعنی بیت کوین در حال انتقال از دستان ضعیف یا تریدهای کم حجم به دستان پرقدرت و فربه سرمایه داران کلان است.لازم به ذکر است اگر بازار ساز موقعیت را مناسب دیده و این رفتار جمعی را در فعالان مشاهده کند ممکن است نیروی بیشتری وارد کرده تا تعداد بیشتری از تریدهای کم حجم را به بیرون بازار هدایت کند.
در این شرایط چه کنیم؟
با توجه به آنچه بیان شد، نیروهای مخالف قدرت بیشتری نسبت به نیروی های موافق دارند. با این حال به سبب عمق کم بازار، ممکن است رفتار بیت کوین همه را سورپرایز کند. یقینا هیچ نسخه واحدی برای فعالان بازار وجود ندارد، اما از یک سو افرادی که چشم انداز مثبت نسبت به وضعیت بازار در سال 2022 داشته و از طرف دیگر تجارب خوبی در خرید و تسویه داشته اند و از سوی دیگر کسانی که مهارت کافی برای فعالیت در بازار ندارند و ریسک گریز هستند می توانند به دارایی های امن بازار نظیر بیت کوین رجوع و حجم بیشتر پرتفولیوی خود را به بیت کوین اختصاص دهد تا وقتی اوضاع بازار مساعد شد مجددا به چیدمان آن بپردازند.
البته این به شرطی است که پرتفولیوی فعال مذکور در ریزش بازار نسبت به بیت خوب عمل کرده باشد، یعنی پرتفو بر مبنای شاخص بیت کوین کمتر از 10% نسبت به قبل از ریزش، کاهش داشته باشد. لازم به ذکر است گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی بابت تصمیمات دوستان سلب مسئولیت نموده و در این مقاله تنها قصد دارد تا نیروهای بازار را برای فعالان بازار مشخص کند.
بیاموزیم
فاندینگ ریت: نرخی است که بر اساس آن، معاملهگرانی که در بازار معاملات اوراق قرارداد آتی دائمی دارای پوزیشن باز هستند، به طور متناوب وجهی را به نسبت پوزیشن خود دریافت و یا پرداخت میکنند. این معیار بر اساس اختلاف قیمت یک دارایی در دو بازار فیوچرز و نقدی محاسبه شده و یک معاملهگر ممکن است در برههای مجبور به پرداخت فاندینگ ریت شود و در زمانی دیگر، بسته به شرایط بازار، وجهی را بر اساس Funding Rate دریافت کند.
فاندینگ ریت در بازارهای رمز ارزی، از واگرایی ادامهدار قیمت در دو بازار مذکور جلوگیری میکند. این معیار معمولا چند بار در روز محاسبه شده و بسته به شرایط بازار، تغییر میکند که در مورد صرافی بایننس، زمان تعیین شده 8 ساعت است. بنابراین نرخ تامین مالی در قسمت فیوچرز صرافی Binance هر 8 ساعت یک بار مجددا محاسبه شده و تغییر میکند.
علی
3 سال پیشمهدی رجبی
3 سال پیش