معاملات چند وجهی در بازار کریپتو کارنسی

زمان میانگین برای مطالعه 11 دقیقه

بروزرسانی: 01 آبان، 1401
نظرات 19

بسیاری از معامله‌گران فعال در بازارهای مالی در سراسر دنیا، دوست دارند سهام شرکت های بزرگ و معتبر و یا ارزهای ارزشمند و گران قیمت را معامله کنند و از خرید و فروش آن ها سود کسب کنند.

این مقاله توسط آقای یعقوب محمد زاده  از دانشجویان دانشکده ی بازار نوشته شده است.

با سلام و درود خدمت مخاطبین وبسایت مهدی رجبی .

این مقاله در ادامه مقاله "چگونه به پیر بیت معامله کنیم" به قلم نگارش در آمده است و لازم به ذکر است از نظر تکنیکی و عملی ابتدا باید مقاله قبلی را بخوانید و سپس به مطالعه این مقاله بپردازید .

مقدمه

برای شروع درک بهتر محتوای این مقاله بهتر است با یک مثال شروع کنیم .

فرض کنید در بازار های مشتقه فعالیت میکنید و می خواهید eur/usd را معامله کنید . شاید شما فکر می کنید دلار می دهید و یورو دریافت می کنید اما در واقع  شما یورو را لانگ و دلار را سل می کنید .

در بازارهای مالی در  بخش مشتقات ، شما هیچ سهم و یا دارایی نمی خرید ( اصل دلار یا یورو ) بلکه یک قرار داد با بروکر خود می بندید که مثلا دلار به نسبت یورو 0.5 درصد افزایش و یا کاهش  پیدا میکند .

 

 

 

 ماهیت بازار Cryptocurrency  

شما در بازار کریپتو نیز ارز های رمز نگاری شده با تکنولوژی  بلاکچین خرید و فروش می کنید رمزارزها نیز مانند ارز های فیات مثل دلار و ... قابلیت نقد شوندگی دارند و در خیلی از مراکز به‌جای پول رایج نیز پذیرفته می شوند و پس می توان گفت از این نظر شبیه بازار فارکس هستند اما تفاوت اصلی که میان این دو بازار وجود دارد در این است:

در بازار کریپتو شما در واقع یک سهم(مقدار ساتوشی) از یک ارز را خریداری می‌کنید و هیچ قرارداد استقراضی در کار نیست و شما مالک اصلی این رمز ارز هستید اما در فارکس شما فقط صاحب یک قرارداد هستید و هیچ مالکیت از سهمی در کار نیست پس این‌گونه می توان نتیجه گرفت ماهیت بازار کریپتو کارنسی و فارکس از هم متفاوت است و بازار کریپتو کارنسی جزء بازارهای اکوئیتی (نقدی) است و فارکس جز بازارهای CFD (سفته) می‌باشد .

 

 

البته بازار کریپتو نیز بخش فیوچرز و مشتقات را دارد ولی در این مقاله به بررسی بخش اسپات این بازار می‌پردازیم.

نگاهی کوتاه به معاملات  CFD و بازارهای دو طرفه و مشتقات

بسیاری از معامله‌گران فعال در بازارهای مالی در سراسر دنیا، دوست دارند سهام شرکت های بزرگ و معتبر و یا ارزهای ارزشمند و گران قیمت را معامله کنند و از خرید و فروش آن ها سود کسب کنند. بر اساس سیستم سنتی دنیای معامله‌گری، اگر کسی برای مثال قصد خرید یک تعداد مشخصی از سهام شرکت اپل را داشته باشد، باید بهای آن را کامل بپردازد و تبدیل به یکی از سهامداران حقوقی یا حقیقی شرکت اپل شود. انجام این کار برای بسیاری از افراد مقدور نیست. ممکن است شخصی به بازارهای جهانی دسترسی نداشته باشد. و یا ممکن است سرمایه کافی برای خرید سهام یک شرکت بزرگ را نداشته باشد.

در این مرحله، امکان انجام معاملات CFD به کمک معامله‌گران می‌آید. بر اساس شرایط ویژه‌ای که به لطف وجود انجام این معاملات برای معامله‌گران فراهم شده، خریداران و فروشندگان سهام ها و ارزهای مختلف می‌توانند بر روی رشد و ریزش یک سهم یا ارز خاص، معامله‌ای منعقد کنند. بر اساس تحلیل خود، اگر پیش بینی درستی کرده باشند، سود کسب کنند. در این حالت معامله‌گران صاحب واقعی سهام و ارز مورد نظر نیستند. فقط از نوسانات ارزش ، دارایی مورد نظر، کسب سود می‌کنند یا متحمل زیان می‌شوند.

کلمه CFD مخفف عبارت Contract For Difference است. معادل آن در فارسی برابر است با قرارداد مابه التفاوت. به عبارتی بر اساس این نوع از قراردادها، معامله‌گر بدون اینکه ارزش واقعی و کامل یک دارایی را پرداخت کند. می‌تواند با پرداخت مبلغ مشخصی، معاملات خرید (Long) یا فروش (Short) باز کند. از افت و خیز ارزش دارایی مورد نظر، نوسان‌گیری کند. سهام، ارز یا هر دارایی را که این نوع معامله روی آن انجام شود را به عنوان دارایی پایه می‌شناسیم.

تفاوت میان معاملات CFD و FUTURES در بازار های دیگر

معاملات CFD و معاملات آتی از لحاظ دو طرفه بودن مشابه یکدیگرند. تفاوت این معاملات در مدت زمان آنهاست. در معاملات فیوچرز، خریدار و فروشنده بر سر یک تاریخ مشخص توافق می‌کنند، که در آن تاریخ معامله فسخ شود. ولی در معاملات CFD، هر طرف قرارداد می‌تواند بدون استرس و محدودیت تا هر زمان که بخواهد معامله را باز نگه دارد و هر زمان که بخواهد پوزیشن معاملاتی خود را ببندد. در صورت تحلیل درست و محقق شده، سود خود را دریافت کند

 

 

خصوصیت ویژه و منحصر به فرد بازار Cryptocurrency

در بازار کریپتو شما میتوانید در ابتدا با تتر و یا هر استیبل کوین  ویا ارز های فیات دیگر وارد مارکت شوید و بعد خرید یک رمز ارز دیگر نیاز مجدد به ارز های مانند تتر و .... ندارید و این امر فقط در بازار کریپتو قابل رویت است و در هیچ بازار دیگر نمی توان این چنین معامله کرد مثلا فرض کنید در بازار بورس یک سهم خریداری می کنید و می خواهید با آن سهم بدون نیاز به فروش مستقیم آن و باز خرید یک سهم دیگر با تومان آن سهم مورد نظر  را مالک شوید آیا چنین چیزی ممکن است ؟

و یا در بازار نزدک  شما مالک سهم APPLE هستید و حال می‌خواهید سهام شرکت AMD را بخرید آیا می‌توانید این دو سهم را با یکدیگر طاق بزنید و تفاوت قیمت این دو سهم فقط در میزان درصد مالکیت شما تاثیر بگذارد ؟

یعنی بر فرض مثال سهم APPLE پنج دلار ارزش دارد و سهم  AMD ده دلار می ارزد شما با یک معامله مستقیم AMD/APPLE این سهم ها  را  با یکدیگر به صورت مستقیم و بدون نیاز به دلار  معامله کنید و شما فقط پنجاه درصد از یک سهم شرکت AMD  را مالک شوید ( به‌خاطر ما به تفاوت قیمت این دو سهم میزان درصد مالکیت شما تغییر می‌کند)  آیا چنین چیزی ممکن است ؟

 

 

 

نحوه چگونگی معاملات چند وجهی در بازار Cryptocurrency

در ابتدا مجددا تاکید میکنم اگر از نظر تکنیکی می‌خواهید به این امر اشراف پیدا کنید در وهله اول مقاله چگونه به پیر بیت معامله کینم را مطالعه کنید.

برای شروع بهتر است از یک توضیح کلی شروع کنیم و سپس به جزئیات بپردازیم .

فرض کنید شما با تتر وارد مارکت شده اید و میخواهید معاملات خود را شروع کنید در ابتدا BTC/USDT معامله می کنید و با تتر خود بیتکوین خریداری میکنید . سپس نشانه هایی از آلت سیزن به چشم شما می خورد و ترجیح می دهید BTC/ETH  را معامله کنید بعد گذشت چند روز و حرکت آلت های ماژور نوبت به حرکت آلت های میدل و مینور میرسد پس ترجیح می دهید ETH/SOL  معامله کنید حال شما مالک ارز سولانا هستید و ممکن است بعد کسب یک سود عالی تمایل به حرکاتی برای کم کردن ریسک خود و سیو سود بکنید بر فرض اینکه در آن موقعیت سولانا در شرایط ایده آل است نصف سهم خود را به تتر می فروشید و نصف دیگر آن را به بیت ذخیره می کنید که در صورت ریزش آلت ها بتوانید دوباره در کف سوار بر آلت ها شوید و ساتوشی بیشتر کسب کنید.

نکته مهم

ما فرض را بر این می گیریم آلت SOLONA جز ارز های مینور است البته که این قیاس اشتباه است اما در این قسمت به عنوان مثال از آن یاد شده و در کل رویه هیچ اختلالی ایجاد نمی کند  و گفتنی است برای معاملات بین دو ارز باید از صرافی های بزرگ و معتبر دنیا مثل بایننس استفاده شود زیرا در این صرافی ها از بیشترین میزان معاملات جفت ارز پشتیبانی می شود و این شرایط در هر صرافی امکان پذیر نیست و حتی در بایننس نیز از همه جفت ارز ها پشتیبانی نمی شود و ممکن است در آینده از جفت ارز های بیشتری پشتیبانی شود

برای درک بهتر این موضوع و بررسی جزئیات بیشتر به مطالب پایین توجه کنید .

فرض کنید اسم بیتکوین به گوش شما خورده و شما مشتاق خرید این دارایی هستید برای شروع بعد از ثبت نام در یک صرافی مناسب با ارز فیات دلار, تتر (USDT) را خریدار می کنید و سپس به خرید بیتکوین با نماد BTC/USDT  می پردازید

 

BTC/USDT

 

محدوده ای که فرضا شما قصد خرید بیت در آنجا را دارید و تحلیل شما مبنی بر این است که بعد از رسیدن بیت به آنجا مجدد رشد می کند

 

BTC/ETH

 

فرض کنید حال موقع آلت سیزن است وeth/btc حسابی در کف است پس شما در این جا بیتکوین خود را به اتریوم تبدیل می کنید و انتظار دارید اتریوم نسبت به بیتکوین رشد بیشتری را تجربه کند و مالک ساتوشی بیشتری شوید

 

SOL/ETH

 

حال با توجه به اوج گرفتن آلت سیزن توقع دارید آلت های کوچکتر حرکات خود را آغاز کنند پس حال سولانا( منظور یک آلت مینور ) به نسبت اتریوم در کف است پس اتریوم خود را تبدیل به سولانا می کنیم و انتظار داریم در آینده نزدیک سولانا به نسبت اتریوم رشد بیشتری را تجربه کند و ساتوشی بیشتر به دست آوریم

 

SOL/USDT

 

حال سولانا به دلار به سقف خود رسیده و احتمال قوی ریزش کند و شما هم به بیت و هم به دلار حسابی سود کردید و موقع سیو سود و کم کردن ریسک ها میباشد پس مقداری از سولانا خود را به دلار می فروشید و از سود خود لذت می برید و..

 

SOL/BTC

 

حال وضعیت سولانا به بیت در سقف است و هر لحظه ممکن است ارزش سولانا نسبت به بیتکوین کم و کمتر شود پس شما در سقف سولانا خود را بیت تبدیل می کنید و منتظر می مانید وقتی قیمت سولانا به بیت به کف خود رسید مجددا بیت خود را تبدیل به سولانا می کنید . حال شما در یک بازار نزولی هم کم ریسک عمل کرده اید هم ساتوشی بیشتر کسب کرده اید و هم به دلاری در سود رفته اید و در لا به لای این معاملات هیچ نیازی به دلار نیز نداشته اید .

نکته مهم

مدیریت سرمایه در این قسمت نیز حرف اول را می‌زند در مثال ها ما همه پرتفو را تبدیل به یک دیگر میکردیم ولی دست شما باز است و میتوانید مدیریت ریسک و شرایط خود را بسنجید و تغییر دهید برای مثال فقط با پنجاه درصد بیتکوین خود بر روی اتریوم و آلت ها بروید و نصف دیگر را کم ریسک نگه دارید و یا منتظر موقعیت دیگر باشید و....

و حتی میتوانید بعد از سوار بر اتریوم شدن همزمان بر روی دو و یا چند ارز دیگر نیز سوار شوید و معاملات بیشتری را صورت دهید

 

این ویژگی فقط مخصوص بازار Cryptocurrency میباشد و در هیچ بازار دیگر این شرایط وجود ندارد .

سخن پایانی

 در روش معامله گری بالا مهم نیست شما چه چیزی می خرید مهم این است شما آن ارز را به چه چیزی و کی و کجا می فروشید شاید وضعیت بازار رنج باشد اما نسبت بیتکوین و یک آلت دیگر مثل FIL/BTC در یک سقف و یا کف به سر ببرد و باید این نسبت ها را جز به جز بررسی کرد . اگر هدف شما کسب ساتوشی بیشتر به‌جای دلار و یا هر دو آنها باشد بهترین گزینه برای شما معاملات چند وجهی می باشد چرا که همیشه دامیننس بیت و آلت ها به نسبت یکدیگر در حال نوسان است و یک دنیای خاص در دل این نسبت ها و دامیننس ها وجود دارد و می توان به معامله بین این نوسانات پرداخت.

گفتنی است در این مقاله به بهتر و یا بد تر بودن یک بازار اشاره نشده و فقط از یک ویژگی منحصر به فرد بازار کریپتو رونمایی شده است که رمز ارز ها هم خاصیت شبیه پول دارند و هم می تواند مالک سهام آنها نیز شد و این یک خصوصیت بسیار جذاب است توصیه میشود اگر خواهان کسب ساتوشی بیشتر و یا بیت ماکسیمالیست هستید و یا هدف شما کسب دلار بیشتر است و دلار محور عمل میکنید حتما مقاله "معامله با پیر بیت چه معایب و مزایایی دارد" را مطالعه کنید تا به اهمیت و فلسفه و چرایی این موضوع پی ببرید . 

 

این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.


در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین  و تحلیل بازارهای مالی و پیش بینی اقتصاد 1401  اشاره کرد.
مقالات 
گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.

نظرات

یعقوب محمد زاده
2 سال پیش
سلام خدمت استاد عزیزم . استاد به نظر شما آیا این درک درست هست یا خیر . لطفاً یک توضیحی هم بدید با تشکر
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام یعقوب جانم، این مقاله فکر می کنم روز قبل از جراحی من هست و سر همین ندیده بودم، الان می خونم عزیز دل.
پاسخ دهی
یعقوب محمد زاده
2 سال پیش
استاد مورد دیگه که بود امروز یک مقاله آماده کردم در مورد بررسی کلی بازار فقط  از منظر تکنیکال با استفاده از سفارش خوانی جوری طراحی کردم که رفتار  بازار رو قبل جلسه فد حدس زدم .
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
دستت درد نکنه خوب کردی
پاسخ دهی
یعقوب محمد زاده
2 سال پیش
سلام مجدد . استاد قطعا کارایی داره ولی خب هر جا و برای هر کس  نه اگر شرایط فراهم بشه حتما در خدمتتون هستم
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
یعقوب جانم خوندم کامل ،مرحبا ، بله اتفاقا جز سبک های مشتق شده قابل قبول هست. چند نکته رو عرض می کنم  :
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
مورد 1 : تفاوت فیوچرز و CFD رو ازنگاه اصولی کاملا درست فرمودی، اما خوب دوستان کریپتویی فیوچرز رو همین قراداهای سواپ دائمی میدونن، اگر اون رو فیوچرز در نظر بگیرن یه تفاوت دیگه ای باCFD ها داره و اون هم اینه که در فیوچرز کریتویی فاندینگ ریت به نوعی تنظیم کننده بازار است که بهتر از سواپ CFD ها باعث تنظیم بازار میشه، فاندینگ ریتی که به خریداران و فروشندگان تعلق می گیره، باعث تعادل بخشی به بازار میشه. این مورد در CFD ها با سواپ دائمی و همیشه منفی است، اما در کریپتو میشه منفی باشه(از سلرها پول بگیره به بایرها بده) و می تونه مثبت باشه، و از جایی که هر 8 ساعت تنظیم میشه بهتر از بهره شبانه CFD ها بازار رو متعادل می کنه.
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
مورد 2: در این سبک ما مشتق در متشق می سازیم، یعنی چند مرحله مشتق سازی صورت میدیم ، این در صورتی که تحلیل به ثمر بشینه سود فوق العاده ای میده، اما ایرادش در اینه که مشتق در مشتق خطای تحلیلیش بالاست و گرنه سبک ترید کاملا درسته.
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
مورد 3 : این جز تکنیک ها و فوت های کوزه گری است که نمیشه به همه گفت و باید به فعالینی از کریپتو آموزش داد که حداقل ذهنیت خام و یکساله و اینها نداشته باشن، می خوای آموزشش بدی در فضای عمومی با برای هم کلاسی هات؟
پاسخ دهی
یعقوب محمد زاده
2 سال پیش
در مورد آموزش این مبحث همینطور که گفتین  به درد هر کسی نمیخوره و میون بچه های خودمون همه صاحب نظر هستن و اگه نکته یا موضوعی است که نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو با بچه ها رو داره من در خدمت هستم استاد عزیزم ‌. ما هر چی داریم صدقه سری شما هست
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
اول که هر چی هست حاصل تلاش خودته، بعد هم من گفتم به درد کسی نمی خوره؟:)))) یا گفتم به درد آدم ادونس میخوره؟
پاسخ دهی
یعقوب محمد زاده
2 سال پیش
این میتونه یک چالش هیجان انگیز برای دانشکده بشه از شما می‌خوام قبل جلسه منتشر بشه و بعد مورد قضاوت قرار بگیره چون همیشه گفتین باید خودمون رو مورد قضاوت فضای عمومی قرار بدیم
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
حتما قبل جلسه منتشر بشه، فرستادی برای بچه ها؟ بهشون تاکید کن برای قبل از جلسه هست. من شیر کنم
پاسخ دهی
یعقوب محمد زاده
2 سال پیش
سلام مجدد استاد . در مورد فاندینگ ریت ها الان که توضیح دادید بهتر متوجه شدم . کاملا درسته این مدل معاملات یک مقدار خطاش بالاست و نیازمند تجربه زیادی است . من خودم از میان صحبت ها و لایو هاتون یاد گرفتم
پاسخ دهی
یعقوب محمد زاده
2 سال پیش
برای مقاله من ارسال کردم خدمت پشتیبانی استاد کاشکی مطالعه کرده بودن گفتن فاکتورا کامل هست  اما بررسی های انجام شده  مقداری سطحی است و به صلاح دید خودشون نمیدونم منتشر بشه یا خیر . ممنونم از زحمات و حمایتتون .
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
خودت نظرت رو بگو چه کنیمش موافقی بذاریم نه نیستی که هیچ، چون قصد امتیاز گرفتن از مخاطب که نیست، پس ببین کدوم رو راحتتی
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
خودت نظرت رو بگو چه کنیمش موافقی بذاریم نه نیستی که هیچ، چون قصد امتیاز گرفتن از مخاطب که نیست، پس ببین کدوم رو راحتتی
پاسخ دهی
اسماعیل
2 سال پیش
عالی بود یعقوب جان. علاوه بر اینکه این معاملات چند وجهی مخصوص کریپتو هستش. این مقاله جالب و نو هم مخصوص دانشکده بازار هستش
پاسخ دهی
jacob
2 سال پیش
سلام اسماعیل جان . ممنون از شما بابت حمایتتون
پاسخ دهی
;