دانلود فایل تصویری لایو 28 جولای- 6 مردادماه 1401 (کیفیت عالی)
دانلود فایل تصویری لایو 28 جولای- 6 مردادماه 1401 (کیفیت متوسط)
دانلود فایل صوتی لایو 28 جولای- 6 مردادماه 1401
اولین جلسه تحلیلی مرداد ماه مصادف شده است با انتهای ماه جولای. ماهی که پیش تر در جلسه 7 جولای شرح داده شده بود که ماه مهمی است و می تواند به بازارها جهت دهد. در هفته آخر جولای ما 3 روز در تقویم اقتصادی داریم که با داده های مهمی همراه هستند. 27 جولای تعیین نرخ بهره توسط FOMC بود، 28 جولای برآورد اولیه تولید ناخالص داخلی و 29 جولای شاخص بهای مصرف کننده شخصی یا همان PCE حال در ادامه می خواهیم بررسی کنیم که چشم انداز بازار ها به ویژه بیت کوین چگونه خواهد بود.
افزایش نرخ بهره و خروجی جلسه 26-27 جولای FOMC :
همانطور که در جریان هستید، نرخ بهره فدرال رزرو در پایان نشست ماه جولای، به میزان 75 نقطه پایه افزایش یافت و اکنون سقف نرخ بهره بین بانکی آمریکا به سقف ادوار قبلی اقتصاد یعنی 2.5% رسید. همزمان با انتشار نرخ بهره، بازارهای نقدینگی مانند سهام و کریپتو، افزایش جزئی را شاهد بودند. چرا اینگونه رفتار کردند؟
- بازار بر روی پیش خور شدن مانور می دهد، این بحث به هیچ وجه غلط نیست. انتظار بازارها همین مقدار بود اما دلیل مهم تری نیز وجود داشت.
- در جلسه قبلی عرض شد که بازارها با توجه به سقف جدید در CPI ، بر روی افزایش 100 نقطه ای شرط بندی کرده بودند، اما بعد از سخنان جیمز بولار که هاوکیش ترین عضو فد است و عقب نشینی ایشان از موضع افزایش 1%، بازار به این تصمیم رسید که 75 نقطه کافی است و همین عقب نشینی را به عنوان سیگنال ریسک پذیری ارزیابی کرده بود.(تمامی این موارد پیش از رخداد بحث شده بود) حال وقتی این مقدار محقق می شود، این حس به سنتیمنت منتقل می شود که در مسیر درست در حال حرکت است و احتمال اینکه این آخرین 75 نقطه باشد کاملا وجود دارد. همین موضوع سبب افزایش فشارهای خرید در بازارها و در نتیجه افزایش قیمت شد.
از بیانیه و کنفرانس خبری جی پاول چه خبر؟
در شب گذشته پس از اعلام نرخ بهره، عرض شد کنفرانس خبری مهم تر است. چرا این موضوع بیان شد؟ به این خاطر که تغییرات بیانیه یا statement از منظر سیگنال دهی به بازارهای نقدینگی شامل مورد خاصی نمی شد. از این رو در این جلسه تحلیلی هم تغییرات بیانیه نکته قابل بحثی برای مخاطب محترم که فعال بازارهای کریپتو و سهام است ندارد پس از این موضوع گذشته و به سراغ کنفرانس خبری می رویم
بیانیه و کنفرانس خبری از این بابت مهم است که فعالان بازار با بررسی آن سیگنال هایی برای 6 هفته آتی یا حداقل 2 هفته آینده بدست می آوردند و ارزیابی می کنند که ریسک های پیش رو چگونه است و در برخورد با آنها چطور باید عمل کنند. اما 3 ماهی هست (2 نشست FOMC) که در کنفرانس ،خبری از صحبت های واضح نیست گویی که مقامات یکی به نعل می زنند یکی به میخ.
همین نوع صحبت ها و عدم شفافیت ها باعث شده است که یک بازار Range فرسایشی را شاهد باشیم. و هیچ چیز به اندازه بازار Range موجب فرسایش ذهن فعالان نمی گردد.
به هر روی با اینکه کنفرانس خبری آقای پاول هم اشاراتی واضح نداشت اما موارد مهم تر در زیر آورده شده و بر اساس همین ها می توان ادراکاتی بدست آورد.
- افزایش خارج از عرف دیگری می تواند برای اقتصاد خوب باشد.
- البته ما همواره به داده های اقتصادی نگاه می کنیم.
- پیش بینی وضع اقتصاد برای 6 ماه آینده امکان ناپذیر است.
- اقتصاد باید آهسته تر شود. متعهد هستیم که تورم را به هدف 2% بازگردانیم.
- فدرال رزرو در مورد رکود اظهار نظر نمی کند، اعلام رکود بر عهده فدرال رزرو نیست اما به نظر نمی آید در رکود باشیم(در پاسخ به سوال راجع به رکود)
- تصمیمی برای کند کردن نرخ بهره نگرفته ایم.
نگارنده گمان می کند که بازار در برداشت از صحبت های آقای پاول و تغییرات اقتصادی چنین برداشت می کند :
"کماکان تورم اولیت بوده، و عدم رکود اولویت نیست. پس یعنی افزایش نرخ های بهره مادامی که تورم رو به کاهش بگذارد ادامه خواهد داشت. از طرفی بازار پیش بینی می کند که رکود بیش از هر زمان دیگر نزدیک است."
در چنین شرایطی بازار به دنبال این است که بداند آیا این آخرین افزایش 75 نقطه نرخ بهره است؟ چرا اگر چنین باشد حداقل در کوتاه مدت ریسک پذیر عمل کرده و دست به معاملات خرید زده و از این بابت باعث رشد بازارها می شود.
پاسخ دقیق به این سوال آن هم ساعاتی بعد از کنفرانس خبری علناً امکان پذیر نیست و با خطای بسیار همراه است. اما از طریق دنبال کردن نشانه هایی می توان تخمین هایی داشت.
1.شاخص بهای مصرف کننده شخصی یا PCE :
شخص پاول هم بارها اشاره کرده که برای ارزیابی تورم میزان Core PCE برای مقامات مهم تر است. در روز جمعه 29 جولای Core PCE ژوئن اعلام می شود. مقدار قبلی 4.7% بوده و پیش بینی نیز 4.7% است، خیلی خیلی بعید و تقریبا ناممکن است که زیر مقدار پیش بینی بیاید(با توجه به CPI ژوئن) اما در صورتی که خیلی بالاتر از 4.7 نیاید، بازار اول بیریش برخورد کرده و سپس بولیش رفتار می کند. چرا که با توجه به رسیدن نرخ بهره به سقف 2.5% ریسک افزایش های 75 نقطه ای زمانی فعال می شود که تورم خیلی فزاینده رو به رشد باشد در صورتی که اینگونه نباشد بازار به این نتیجه می رسد که این 75 نقطه ممکن است آخرین تهاجم در این ابعاد باشد. و حداقل اینگونه در کوتاه مدت ریسک گریزی کمتر شده تا داده های دیگر اعلام شوند.
2.برآورد اولیه تولید ناخالص داخلی یا Advance GDP :
همانطور که در سایر داده های اقتصادی مانند تورم انواع مختلف داریم مثلا CPI و Core CPI در خصوص سایر داده های دیگر نیز اینگونه است.
برای تولید ناخالص داخلی، معیار Advance GDP به زبان ساده یعنی بر اساس اطلاعات حاصل از نیم فصل الی 2 ماه از یک فصل، به برآوردی تخمینی از تغییرات تولید ناخالص داخلی دست یابیم. پس خواهشمند است مخاطب محترم این داده را با Final GDP که مقدار نهایی تغییرات تولید ناخالص داخلی یک فصل است، اشتباه نگیرد.
این داده در 28 جولای منتشر می شود، پیش بینی ها بر مثبت بودن به میزان 0.4% است. در صورتی که این پیش بینی محقق نشده و میزان برآورد اولیه منفی بیاید، به طور تئوی وارد رکودی سطحی شدیم(دو فصل پیاپی تولید ناخالص داخلی منفی شده است) . البته مقامات فدرال رزرو نه این روزها و نه با تحقق تئوری (یعنی انتشار مقدار واقعی تغییرات تولید ناخالص داخلی یا همان Fina GDP در پایان ماه سپتامبر) هیچ گاه زیر بار این موضوع نخواهند رفت، چرا که معتقدند این اعداد بسیار کم است و هنوز اوضاع درآمد و اشتغال قوی است. اما ما کاری با ادراک مقامات نداریم می خواهیم بدانیم سنتیمنت بازار چگونه می شود. پس با این فرض، اگر برآورد اولیه تولید ناخالص داخلی فصل دوم 2022 منفی بیاید، به نظر می رسد بازار این را به عنوان سیگنال رکودی ارزیابی کرده، و سیگنال رکودی را عامل بازدارنده ای برای تهاجم های شدید در نظر خواهد گرفت. پس در این صورت باز هم در کوتاه مدت کمی ریسک پذیر عمل کرده تا داده های دیگر به ایشان مسیر دهد. به طور خلاصه اگر این داده ها به نفع سنتیمنت بازار منتشر شوند، بازار در ماه آگوست و در کوتاه مدت ریسک پذیر تر از ماه قبل عمل خواهد کرد.
از مخاطب محترم تقاضا می شود نیروهای کوتاه مدت کلان را با نیروهای بلند مدت اشتباه نگیرند، رکود عمیق هیچ گاه شامل اتفاقات مثبتی برای اقتصاد نبوده و نخواهد بود.این مباحث ادراکات نگارنده برای کوتاه مدت است نه بلند مدت، و قطعا در مسیر پیش رو آن را به روز رسانی خواهیم کرد.
بازارها به چه چیزی نیاز دارند؟
بازارهای نقدینگی نظیر بازار سهام و بخشی از کریپتو یا حتی بازار کالا زاده پول هستند، همانطور که از نامشان پیداست سوخت حرکت آنها نقدینگی است. اقتصاد امروز نشانه های پررنگی برای ورود پول های زیاد به بازارها ندارد، البته هیچ گاه اقتصاد در کف های قیمتی چنین سیگنال هایی صادر نمی کند. ولی به هر روی سیاست گذاران کلان هنوز پیغام هایی را به فعالان بزرگ نداده اند که پول را به سمت ریسک سرازیر کنید.
فازهای انباشت و انتهای فازهای تسلیم نشانه های مختلفی دارند که تا کنون موراد مختلفی از آن را در جلسات گذشته بیان کرده ایم. دیگر نشانه این فازها بدین شکل است که حجم بازار مشتقات و آبشن افزایش می یابد. چرایی این موضوع به این خاطر است که بازارها در آن فازها نوسانات زیادی ندارند و این رو فرصت برای معامله گران مشتقات بیشتر از معامله گران نقدی پیش می آید. اکنون هم در اکثریت بازارها فعالیت تریدهای مشتقات افزایش پیدا کرده و سوخت میلی موج ها را به وجود آورده پس با 5% حرکت گمان نکنیم پول به سمت بازار سرازیر شده و توقع معجزه و حرکات بسیار بزرگ 100% و بیشتر در این موج نداشته باشیم. مارکت به صورت خزه ای و گاها با حرکات شارپ به مسیر خود ادامه میدهد. از این منظر و به دور از میلی موج های بسیار کوچک، به نظر می رسد بیت کوین در مسیر پیش رو نفوذی به کانال 25 هزار دلار خواهد داشت، آنجا کمی معطلی دارد در صورت عبور موفقیت آمیز از آن محدوده پس از اصلاحات طبیعی، به سمت 27 و حتی نزدیک به 30 هزار حرکت خواهد کرد. فلذا کماکان شرایط به گونه ایست که برای معامله گران کوتاه مدت فرصت سود آوری با استفاده از ستاپ های تکنیکالی فراهم است.
از آنجا که متن ابزار مناسبی برای توضیح این موارد نیست پیشنهاد می شود حتما ویدئو قرار داده شده را تماشا بفرمایید.
در نهایت هم عرض می شود که ریسک بخش جدا ناپذیر بازارهاست، در این شرایط اقتصادی هر تحلیل و بررسی از سمت گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی صورت می گیرد جهت افزایش آگاهی، درنظر گرفتن نیروهای بازار و بهبود قدرت تحلیل دوستان است و گروه از بابت تصمیمات مخاطب محترم سلب مسئولیت می نماید.
آرمین
2 سال پیشمهدی رجبی
2 سال پیش