دانلود فایل تصویری لایو 17 مارس (26 اسفندماه)(کیفیت اصلی)
دانلود فایل تصویری لایو 17 مارس (26 اسفندماه)(کیفیت معمولی)
دانلود فایل صوتی لایو 17 مارس (26 اسفندماه)
در این جلسه در 4 محوریت موضوع به بررسی وضعیت بازارها و بیت کوین پس از افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا می پردازیم. برای درک بهتر محتوای این جلسه لازم است که مخاطب محترم جلسه 10 مارس را دیده باشد. جهت دسترسی به محتوای آن جلسه کلیک کنید.همچنین به سبب استفاده از چارت های مختلف پیشنهاد می شود که حتما فایل تصویری مشاهده شود.
گزاره اول : افزایش 0.25% نرخ بهره آمریکا
در جلسه 15 و 16 مارس 2022 کمیته بازار آزاد فدرال رزرو یا همان FOMC همانطور که انتظار می رفت اولین افزایش نرخ بهره بعد از 3 سال در اقتصاد آمریکا صورت گرفت و نرخ بهره با 25 نقطه افزایش به 0.5% رسید.
موارد مهم بیانیه فدرال رزرو :
- جنگ در اوکراین می تواند منجر به افزایش تورم و رشد آهسته تر تولید ناخالص داخلی شود(رکود تورمی)
- کمیته می تواند در صورت بروز خطراتی که مانع از دستیابی به اهداف تورمی شود، سیاست پولی را هر طور که اقتضای شرایط باشد تغییر دهد.
- کاهش ترازنامه در دستور کار کمیته قرار می گیرد.
موارد مهم صحبت های جرومی پاول رئیس فدرال رزرو :
- احتمال رکود به طور خاصی حس نمی شود(انکار احتمال رکود تورمی)
- انتظار می رود تورم در نیمه اول سال رو به افزایش و در نیمه دوم سال رو به کاهش باشد.
- اگر شرایط به گونه ای پیش رود که نیاز به اقدامات سریع تر باشد این کار را انجام خواهیم داد همچنین طرح کاهش ترازنامه می تواند در جلسه ماه می صورت بگیرد.
تغییرات دات پلات :
همانطور که می دانید دات پلات هر 3 ماه یکبار (12 هفته) منتشر می شود. خروجی مهم جلسه 15-16 مارس افزایش نرخ بهره بود اما بررسی دات پلات هم خالی از لطف نیست چرا که بازارها با انتظاراتشان معامله می کنند. همانطور که در تصویر زیر می بینید نمودار دات پلات نشان می دهد که 7 بار افزایش نرخ بهره در سال 2022 انتظاری است که حکام فدرال رزرو دارند. در عوض انتظارات بازار از هفت بار افزایش نرخ بهره به 6 بار کاهش پیدا کرد. جهت توضیح دات پلات و نحوه کارکرد با آن پیشنهاد می شود جلسه 16 دسامبر (بعد از تیپرینگ) رو مشاهده بفرمایید.
و اما واکنش بازارها پس از افزایش نرخ بهره چه بود؟ اگر به خاطر داشته باشید پیش تر تاکید داشتیم که افزایش نرخ بهره در قیمت پرایس شده است، این یعنی بیش از 70% تاثیری که افزایش نرخ بهره می توانست بر ریسک گریزی بازارها داشته باشد با اخبار آن در ژانویه صورت گرفت. این اتفاق به وضوح در قیمت نمایان شد طوری که با افزایش نرخ بهره دلار کمی قوی شد، بازارهای مقابل دلار مثل بیت کوین در کوتاه مدت نوسان نزولی داشتند و بعد سریعا این اتفاق هضم و بازارها به مسیر طبیعی خود بازگشتند. مخاطب محترم باید در نظر داشته باشد که این عدم تاثیر پذیری شدید به معنی مهم نبودن افزایش نرخ بهره نیست بلکه به معنی پرایس شده وقایع بنیادی است. انتظار می رود مخاطب محترم پس از سپری کردن 3 ماهه اخیر در بازارهای مالی به این مفهوم و تجربه دست پیدا کرده باشد که تاثیرات وقایع بنیادی چطور ایجاد و پرایس می شوند.
حال در ادامه با توجه به انتظارات بازار و همچنین دات پلات ارائه شده، می توان گفت که در طی 2022 در هر بار جلسه FOMC شاهد افزایش نرخ بهره خواهیم بود. این افزایش ها یا 0.25% است یا 0.5%. تجربه ثابت کرده است که بازار یکبار عمیقا از یک واقعه می ترسد و در دفعات بعدی دیگر عمق ترس به آن مقدار نخواهد بود.
اکنون بازارها ریسک گریزی خود را در افزایش نرخ بهره نشان داده اند و این ریسک گریزی ادامه خواهد داشت. درصورتی که شرایط حیاتی مانند تشدید جنگ رخ ندهد، در هر بار افزایش نرخ بهره کمی نوسانی شده و بعد به مسیر طبیعی خود ادامه می دهند و آنچه که به عنوان فاندا نوسان دهنده در فصل دوم پیش روی آنهاست، فعلا افزایش نرخ بهره دابل یا همان 0.5% و کاهش ترازنامه است که آن هم به اندازه خبر افزایش نرخ بهره نیست.
البته منظور از مسیر طبیعی این نیست که بازارها بدون توجه به تغییرات سیاست های پولی به مسیر خود ادامه می دهند، خیر به هیچ عنوان این گزاره درست نیست بلکه منظور این است که با هر بار افزایش نرخ بهره رفتار پنیک سلینیگ (فروش از روی ترس) و سل آف سنگین به واسطه ریسک گریزی بعید است صورت بگیرد، و آنچه که موجب تغییرات و جهت گیری قیمت می شود(ولو کاهش) نیروهای بازار است نه ترس از یک واقعه بنیادی. پس در واقع بازارها در فصل دوم 2022 هم تحت نوسانات سیاست های پولی هستند اما نه به اندازه ژانویه. برای درک بهتر پیشنهاد می شود ویدئو قرار داده شده را مشاهده بفرمایید.
گرازه دوم : رکود تورمی
همانطور که در گزاره اول متوجه شدید جرومی پاول احتمال رخداد رکود را مد نظر قرار نمی دهد. البته این رفتار حکام فدرال رزرو بسیار طبیعی است. چرا که هیچ گاه هیچ سیاست مدار یا بانکداری در رسانه صحبت از کنترل ناپذیری شرایط نمی کند. خواه آمریکایی باشد خواه ایرانی. اکنون هم علیرغم اینکه موسسه ZEW احتمال رخداد رکود تورمی را رو به افزایش می داند در سایر رسانه ها صحبتی از این موضوع نیست. قبلتر زمانی که تورم شکل گرفته بود نیز همین گونه بود. حکام می گفتند تورم گذراست اما اقتصاد چیز دیگری نشان داد. حال همان حکایت در حال تکرار است.
آیا رکود تورمی منجر به رشد قیمت بیت کوین می شود؟
برای پاسخ به این سوال می بایست موارد مختلفی را مورد بررسی قرار دهیم و از کنار هم قرار دادن آنها به جمع بندی برسیم.
1.رکود تورمی شرایطی است که بیش از 40 سال است در اقتصاد غرب شکل نگرفته است. فلذا اگر بخواهیم با توجه به ادوار گذشته اقتصاد به این سوال پاسخ دهیم، با 2 چالش اصلی مواجه می شویم. اولین چالش اقتصاد کینزی است سیاست های پولی آن زمان متکی بر مکتب کینزی بوده است، اما اکنون اقتصاد مدرن با سیاست های پولی مدرن بر دنیا حکم فرماست. پس وقتی مکاتب اقتصاد فرق کرده است، مقایسه تکنیکالی دو اقتصاد با هم کاری است به آن نقد وارد است. در صورتی که بخواهیم از این مورد چشم پوشی کنیم دارایی های ریسکی و بازارهای سرمایه در گذشته در دوران رکود تورمی عملکرد فرسایشی کاهشی داشتند.
2.بیت کوین دارایی است که می توان آن را به عنوان بخشی از بازارهای اکوئیتی یا نقدینگی در نظر گرفت، با توجه به مورد 1 به احتمال زیاد بازارهای اکوئیتی (به استثنا برخی سهم ها) در دوران رکود تورمی رنج یا فرسایشی خواهند بود. اگر بیت کوین را بخشی از بازارهای سرمایه در نظر بگیریم از این قاعده مستثنی نیست.
3.بیت کوین دارایی است که بر خلاف سایر دارایی ها به سرعت نقد می شود (لیکوئیدیتی بالایی دارد) از طرفی هزینه تولید دارد. در دوران رکود تورمی نقد شوندگی اهمیت بسیار زیادی دارد. همچنین بهای تمام شده دارایی ها در تعیین قیمتشان بسیار موثر است. اکرتورم بخش انرژی پایدار باشد ما با افزایش بهای تمام شده بیت کوین نیز طرف حساب خواهیم بود، در دوران رکود تورمی نقد شوندکی و بهای تمام شده نقش مهمی در درخشش یا فرسایش دارایی ها دارد. بیت کوین از این بابت نسبت به سایر دارایی ها مزیت دارد.
4.در دوران رکود تورمی دارایی ریسک گریز که واردات پذیر نیستند مانند املاک و مستغلات، پیشتاز در رشد قیمت خواهند بود.
پس در واقع با کنار هم قرار دادن این موراد می توانیم این برداشت را داشته باشیم که دوران رکود تورمی قرار نیست به نفع بازارهای مالی تمام شود، ولی در بین بازارهای ریسکی و سهم های تکنولوژی، بیت شرط لازم برای عملکرد بهتر نسبت به سایر بازارها را دارد. شروطی که لازم بوده اما کافی نیستند. در مقاله قبلی هم تاکید شد که اولین افرادی که تورم را پیش بینی کردند بیت ماکسیمالیست ها بودند، ایشان تورم را پیش بینی و ارزیابی کردند که بیت کوین در مواجهه با تورم می تواند بدرخشد که این اتفاق هم افتاد. هر چند که هنوز سیگنال های رکود تورمی به طور کامل دیده نمی شود اما این بار هم بیت ماکسیمالیست ها هستند که این شرایط را پیش بینی می کنند، تفاوتش نسبت به تورم این است که تاثیر مثبتش روی بیت می تواند مثل تورم نباشد و فعلا در نامطمئنی است.
این معما در اواسط نیمه دوم سال 2022 حل می شود ، اما حال چه کنیم که حل مسئله ساده تر شود؟
در اینستاگرام گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی بارها تاکید شده که فعال بازار قبل از اینکه به دنبال پاسخ سوال خود باشد باید بررسی کند آیا سوالی که مطرح شده درست است یا نه. سوال درست ممکن است منجر به پاسخ درست نشود اما حداقل آدمی را گمراه نمی کند. اما سوال غلط قطعا جواب غلط بهمراه دارد.
حال شرایط رکود تورمی پیش روست، دورانی که سیگنالهای پررنگش هنوز ایجاد نشده ولی اگر همین شرایط ادامه داشته باشد(نا امنی و انقباض) به مرور بدیهی می شود. از طرفی سالیان است که در اقتصاد جهانی شکل نگرفته و اگر هم شکل بگیرد بیت کوین برای اولین بار در مواجه با این شرایط خواهد بود. فلذا پرسیدن این سوال که عملکرد بیت کوین در مقابل رکود تورمی چگونه است سوالی است که با ابهامات زیادی روبروست. تنها چیزی که می توان گفت این است که شروط لازم ولی نا کافی برای عملکرد بهتر نسبت به سایر بازارها را دارد. اما اگر صورت سوال را تغییر دهیم ممکن است پاسخی مشخص تر دریافت کنیم. به طور مثال بررسی کنیم که عملکرد شاخص تکنولوژی در میان مدت چگونه است و سپس آن را با بیت کوین مقایسه کنیم.
برای این منظور در ویدئو قرار داده شده، چارت مشتقی از بیت کوین و شاخص نزذک NDX ایجاد کردیم. در نگاه اولیه به نظر می آید که حاصل این چارت مشتق شده به نفع بیت کوین است. یعنی چارت مشتق شده بدست آمده بیش از آنکه نزولی باشد بولیش به نظر می آید. تفسیر این حرکت می تواند یکی از این گزینه ها باشد :
- بیت کوین و نزدک هر دو نزولی هستند اما بیت کوین کمتر از نزدک نزولی است.
- بیت کوین و نزدک هر دو صعودی می شوند اما بیت کوین بیشتر از نزدک صعود می کند.
- بیت کوین رنج بوده و نزدک نزولی است.
- بیت کوین رنج بوده و نزدک هم رنج هست اما بازه نوسان نزدک طولانی تر و بزرگتر است.
- بیت کوین صعودی و نزدک نزولی است.
از بین پنج مورد بیان شده ایده آل ترین حالت صعود هر دو باهم است چرا که در این حالت اقتصاد رو به گسترش است و صعود همگن بازارها اتفاق بهتری است. مورد پنجم اما در صورتی ایجاد می شود که رنسانسی در برخورد با ارزهای فیات صورت گیرد، طوری که اعتماد ها نسبت به فیات سلب شود و این چندان نزدیک به نظر نمی رسد. به هر روی در هر 5 حالت، به نظر بیت کوین می تواند عملکرد بهتری نسبت به سهم های تکنولوژی از خود نشان دهد خواه این عملکرد بهتر ریزش کمتراز جایی که در آن قرار دارد و ریکاوری سریع تر باشد یا موارد ذکر شده.
گزاره سوم : نگاهی به وضعیت نیروهای خریداران و فروشندگان
این قسمت نیاز به چارت دارد برای همین منظور پیشنهاد می شود فایل ویدئویی را تماشا کنید.
1.توزیع دوباره یا انباشت :
بیت کوین مدت هاست بین محدوده 30 تا 45 هزار دلار در حال نوسان است. داده های دورن زنجیره ای نشان می دهند که در حوالی قیمت 39 هزار دلار به اندازه زمانی که قیمت 4 هزار دلار بوده بیت کوین بین خریداران و فروشندگان جابجا شده است. این نشانه دیگری بر صحبت های قبلی است که عده ای فروشنده دارایی خود را به عده ای خریدار منتقل کرده اند، مسلما هر دو گروه برنامه ای برای خود دارند. گروه فروشندگان در حال توزیع دوباره هستند و گروه خریداران در حال انباشت. اینکه محدوده کنونی انباشت است یا توزیع دوباره نیازمند نشانه هایی است که ایجاد شود. به طور مثال کلوز قوی بالای 46 هزار می تواند سیگنالی بر این باشد که رنج گسترده کنونی فاز انباشت بوده و یا اینکه کلوز قوی زیر لو ژانویه هزار نشان از این دارد که در فاز توزیع دوباره بوده ایم. پس مادامی که قیمت زیر محدوده 46 در حال معامله است فشار خرس ها وجود دارد. کلوز بالای 46 منومنتوم گاوی به همراه دارد و کلوز قوی زیرلو ژانویه مومنتوم خرسی و اصلاح زمانی طولانی مدت (تا فصل چهارم 2022)
2.بازه زمانی
با توجه به گزاره اول در رابطه با نرخ بهره و فاندهای پیش رو، برای ایجاد حرکات مثبت در آوریل و همچنین برای برهم زدن هارمونی، گاوها باید تلاش کنند که هر چه سریع تر قیمت را به اعداد بالاتر هدایت کنند. در غیر این صورت حداقل باید بتوانند تا دهه اول آوریل مانع از ثبت لوپایین تر از ژانویه شوند.در این حالت است که می توان امیدوار بود قیمت دوباره به منشاهای 47 و 52 بازگردد. در مورد پیوت های زمانی، در صورتی که در انتهای مارس قیمت بالاتر از گره 46-47 در حال معامله بود، در یک پیوت کوچک قرار گرفته و فشار خرس های را شاهد خواهیم بود. در صورتی هم که در محدوده قیمتی پایین تر از اعداد کنونی در حال معامله بودیم یک پویت مینور تشکیل می شود. پیوت بعدی در نیمه آوریل(حدود 16 آوریل) خواهد بود.
3.جایی حوالی 50 هزار دلار
محدوده بین 47 تا 52 هزار از منظر پرایس اکشنی و همچنین محدوده 52 الی 55 هزار به سبب قرارگیری در Golden Packet محدوده های مهمی هستند که در صورتی رسیدن قیمت به آن محدوده ها شاهد فشار فروش از سمت خرس ها خواهیم بود. تسویه یا عدم تسویه در آن شرایط پیش تر توضیح داده شده بود همچنین در ویدئو قرار داده شده مجددا راجع به آن صحبت کرده ایم که افرادی که فعال بازار نیستند بهتر است در هر مرحله حرکت به آن سمت به صورت پله کانی از بازار خارج شوند و افرادی هم که فعال بازار هستند بخش سرمایه و ریسک را در آن مراحل مجددا مدیریت کنند و وضعیت پرتفو را از منظر مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک بهبود بخشند.
گزاره چهارم : نگاه مایکرویوی
تمامی بازارهای اکوئیتی و همچنین بیت کوین در سال 2021 مسیری این چنین داشتند : رالی قوی – نزول – رالی قوی و سقف جدید، اینکه در طی یک سال اینچنین حرکات V شکل ایجاد شده است نباید دلیلی باشد که فعال بازار انتظارش از بازارها تغییرات سریع هفتگی یا فصلی باشد. با توجه به زمان بندی که در جلسه 31 ژانویه با هم انجام دادیم پیشنهاد می شود فعال بازار برای اینکه تحت فرسایش قرار نگیرد، انتظارات خود را از بازارهای مالی حقیقی کرده و نگاه مایکرو ویوی را کنار بگذارد. در این صورت است که طی بهترین یا بدترین سناریوها نیز می تواند سرمایه اش را تا زمان پایداری اقتصاد حفظ کند.
مخاطب محترم لطفا توجه داشته باشد که بسیاری از مسائل را نمی توان در چهارچوب متن بازگو کرد. متن دارای محدودیت است و ممکن است مطلبی اشتباه منتقل شود، از این رو بهتر است جهت درک بهتر از گزاره ها و وضعیت موجود فایل ویدئویی جلسات مشاهده شده و صرفا به متون جلسات اکتفا نشود. متن نگارش شده جهت سهولت و چهارچوب محتوایی جلسات خدمت مخاطبین عزیز قرار داده شده است و هدف دیگری را دنبال نمی کند.
همچنین تحلیل بیت کوین ارائه شده به هيچ وجه پیشنهاد خرید یا فروش نیست. آنچه بیان شده نسبت به شرایطى است كه ستاپ،مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه در آن رعایت شده و حتی ممکن است در طی مسیر دستخوش تغییراتی قرار گيرد. در نظر داشته باشيد که هر تریدى نیاز به ستاپ معاملاتی متناسب با شرايط تريدر، شرایط مارکت، و شرایط جفت ارز را دارد. از این رو لطفا اگر تصمیم به خريد يا فروش داريد شخصا شرایط را مورد بررسی قرار داده، و ستاپ معاملاتی متناسب با موقعیت خودتان را تنظیم کنید.
ريسك بخش جدا ناپذير بازارهاى مالى است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین و تحلیل بازارهای مالی اشاره کرد.
مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.
mohammad
3 سال پیشمهدی رجبی
3 سال پیش