دانلود فایل تصویری لایو 23 ژوئن-4 تیر 1401-کیفیت عالی
دانلود فایل تصویری لایو 23 ژوئن-4 تیرماه 1401- کیفیت متوسط
دانلود فایل صوتی لایو 23 ژوئن-4 تیرماه 1401
با اولین جلسه تحلیلی تیرماه در خدمت همراهان عزیز هستیم. قرار است در این جلسه به بررسی گزاره هایی بپردازیم که چشم اندازی از وضعیت بازارها و اقتصاد جهانی در هفته های تابستان به ما بدهند. پس در واقع نگاهی که در این جلسه داریم برای میلی موج ها نبوده و تصویری بزرگتر را شامل می شود. داشتن چشم انداز از متغیرها و مؤلفه های اقتصادی منجر به برنامه ریزی بهتر برای فعال بازار می گردد.
گزاره اول : نیروهای اقتصاد کلان و فشارهای فدرال رزرو
چندین بار پیش آمده که همراهان عزیز در لایوهای تحلیلی اشاره به این موضوع داشتند که مگر کریپتو یک بازار محدود به جغرافیاست؟ اگر نیست پس چرا تصمیمات فدرال رزرو تا این حد روی بازار تأثیر می گذارد؟
پاسخ این سؤال را می توان اینگونه مطرح کرد که در بین حدود 200 کشور دنیا، بیش از 40 تریلیون دلار ذخایر دلاری وجود دارد. فلذا اگر این 200 کشور را عضوی از دهکده جهانی ببینیم، ارز رایج و در گردش اعضای این دهکده دلار آمریکاست. فلذا هر گونه تصمیمی که توسط مقامات پولی ، اتخاذ شده و روی ارزش دلار تأثیر گذارد، به صورت مستقیم و غیر مستقیم تمامی اقتصاد های این دهکده را تحت تأثیر قرار می دهد.
از طرفی اندازه یا ارزش بازار سهام آمریکا به قدری بزرگ است که نه تنها چندین برابر بازارهای سهامی سایر قاره هاست، بلکه به سبب وجود ابر شرکت های چند ملیتی، هر گونه تغییرات در ارزش بازار آنها اثراتی را در جای جای دنیا از خود نشان به جا خواهد گذاشت. پس ما نمی توانیم بگوییم این بازار محدود به آمریکاست و هیچ تأثیری از سایر اقتصادها نمی گیرد، اما در نگاه کلان تاثیر اقتصاد آمریکا بسیار زیاد، بیشتر از سایر کشورهاست.
حال به بحث اصلی برگردیم، فعال بازار در جریان است که J Powell در سمت خود ابقا شده و 22 ژوئن روز تستیفا (testify) یا شهادت ایشان در مقابل کمیته سنا بود. در زیر برخی از مهم ترین فرمایشات ایشان در تستیفا را نقل قول می کنیم :
- فدرال رزرو پیش بینی می کند افزایش تداوم دار نرخ بهره مناسب خواهد بود.
- سرعت افزایش نرخ بهره با تکیه بر داده ها و چشم انداز اقتصادی تغییر کرده و ما جلسه به جلسه پیش خواهیم رفت.
- افزایش نرخ بهره موجب کاهش قیمت غذا و انرژی نخواهد شد. فدرال رزرو هیچ کاری در مورد قیمت نفت نمی تواند بکند.
- فدرال رزرو متمرکز بر تقاضاست، چون فقط به آن می تواند رسیدگی کند.
- این احتمال وجود دارد که افزایش نرخ بهره منجر به رکود شود.
- همه چیز به آمار اقتصادی بستگی دارد، ما نرخ ها را افزایش می دهیم اما اینکه تا چقدر ، به شرایط بستگی دارد.
از نقل قول و لحن ایشان می توان چنین برداشت هایی داشت :
ما با یکی از سخت گیرانه ترین یا هاوکیش ترین لحن های مقامات پولی مواجه هستیم که البته وجود چنین لحنی در روز شهادت طبیعی است. اما همین صحبت ها می تواند منجر به ایجاد موقعیت خرید بیشتر دلار و در نتیجه افزایش شاخص دلار شود.
- در یکی از جلسات ماه می عرض شد که سوال درست در شرایط بحرانی این نیست که قیمت چه می شود بلکه این است که افزایش نرخ های بهره تا کی و کجا ادامه خواهد داشت. همچنین بیان شد که با پیشروی تا انتهای تابستان پاسخ این سوال مشخص می شود. اما در حال حاضر و در ابتدای تابستان هم خیلی از موارد برای پاسخ به این سوال شفاف شده است. به طور مثال می توان گفت که نرخ بهره تا بیش از 2.5% و حداقل تا دسامبر ادامه خواهد داشت.
- در صحبت های پاول اشاره شده که تمرکز فدرال رزرو بر روی تقاضاست. یعنی بانک مرکزی از ابزارهای خود برای کاهش تقاضا استفاده می کند. همچنین سیاست های مالی دولت بایدن نیز تأکیدی بر این موضوع دارد که نیروهای کلان به سرکوب تقاضا متمرکز شده اند. سرکوب تقاضا در کوتاه مدت می توان از شعله های تورم بکاهد اما در میان مدت و بلند مدت آثار رکودی بر جای خواهد گذاشت. چرا که با کاهش تقاضا در اصل سرعت گردش پول کم می شود، همین امر موجب کاهش فروش شرکت ها شده و کاهش فروش آنها یعنی کاهش سودآوری و کاهش ارزش بازار سهام. رکود شاید فضایی مناسب برای رقابت باشد، اما هیچ گاه رکود برای بازارها نقدینگی خوب نبوده و نخواهد بود. فلذا در گزاره اول کماکان نیروهای کلان در میان مدت به نفع بازارها نیستند.
گزاره دوم : تورم همچنان در اولویت
بارها در صحبت های مقامات فد و شخص خود پاول اشاره شده که ما هر کاری می کنیم تا تورم کاهش پیدا کند اکنون هم در صحبت های ایشان موکدا بیان شده که "ما به این کار(افزایش نرخ ها) ادامه می دهیم حتی اگر منجر به رکود شود"
همچنین در کنار این موضوع بیان شده که "فد کاری جز مهار تقاضا نمی تواند انجام دهد" این یعنی برای مهار تورم علاوه بر سخت گیری های اقتصادی به سیاستهای مالی دولت بایدن نیز نیاز است. سیاست هایی که می تواند مالی یا ژئوپلیتیک باشد. به طور مثال ارائه مجوز صادرات نفت ونزوئلا به اروپا و مالیات بخش سوخت و حمل و نقل باعث شده که قیمت نفت خام و به دنبال آن کامودیتی ها کمی کاهشی شود. در نمای تکنیکال نیز به نظر نفت می تواند کاهشی تا اوایل کانال 90 دلار داشته و حتی به کانال 80 دلار نیز نفوذ کند. کاهش قیمت کامودیتی ها در صورت ادامه داشتن اثر مثبتی بر روی بازارها خواهد گذاشت.
همچنین از جلسات قبل می دانیم که میزان افزایش نقاط پایه نرخ بهره در هر جلسه FOMC به تورم (CPI و ...) وابسته است. از 2 جلسه قبل متوجه شدیم که CPI اندیکاتور خوبی برای بازارهاست. حال صحبت های پاول و مقامات فد تاییدی برای همین اندیکاتور است. فلذا تورم در تابستان می تواند شاخص خوبی برای تریدرهای فعال باشد که بنا بر اخبار و داده ها ستاپ های معاملاتی برای خود تنظیم می کنند. برداشتی که از گزاره دوم می توان داشت این است که هر چند که کامودیتی ها تاییدی برای روند نزولی صادر نکرده اند اما اصلاح قیمتی آن ها می تواند روی CPI تاثیر گذاشته و به عنوان یک عامل مثبت برای بازارها در چشم انداز هفته های پیش رو باشد پس فعال بازار در کنار متغیر های خود، قیمت کامودیتی ها را دنبال کنند که با استفاده از آنها می توان پیش بینی برای تورم نیز داشت.
گزاره سوم : عوامل داخلی کریپتو
همانطور که می دانید مجموعه عوامل بیرونی و درونی روی قیمت یک دارایی تاثیر گذار هستند. در ماه های اخیر هیچ عاملی به اندازه نیروهای کلان اقتصاد روی بازارها تاثیر نگذاشته بود. اما آیا اقتصاد تنها دلیل ریزش کریپتو بود؟ اقتصاد به قدری شکننده نشده بود که چنین ریزش های عمیقی را سبب شود و شواهدی هست که می گوید عوامل درونی کاتالیزور و شتاب دهنده این حرکت اخیر بوده اند.
بعد از بحرانی که سیتادل و بلک راک در لونا ایجاد کردند، گویی که عزمی برای مارجین کال و لیکوئید کردن کیف پول های بزرگ بیت کوینی ایجاد شده است. مارجین کال شدن یکی از وام ها 20 هزار بیت کوینی مایکرو استراتژی، فروش حدود 40 هزار واحدی بیت کوین توسط صندوق های ETF نظیر Purpose BTC – QBTC – Coinshare ، لیکوئید شدن مایکل مورو از Genesis Trading، در خطر ورشکستگی قرار گرفتن Celsius و صندوق های پوشش ریسک، بحران Lido و مورادی از این دست بخشی از مارجین کال ها و لیکوئیدهای دسته جمعی فعالین کریپتو است.
نگارنده معتقد است که فعال بازار لازم نیست بر مبنای تئوری توطئه به تحلیل بازار بپردازد، چرا که مشکلات تامین نقدینگی شرکتهای کوچک و بزرگ بخشی از بحران مالی بوده و تعجب برانگیز نیست که در این شرایط چنین مشکلاتی ایجاد شود. اما از طرفی منکر وجود نیروهای مداخله کننده در بازارها نیستیم. اکنون هم شرایط بازار کریپتو به گونه ای پیش رفته که فضا را برای مداخله هماهنگ و بیشتر مهیا کرده است. مداخله ای که زمینه آن با ارائه صندوق های ETF در سال گذشته ایجاد شد، و همان زمان به دوستان عزیز عرض شده بود، که این صندوق ها به جای برکت، بلا این بازارند.حال این پتانسیل ورشکستگی و لیکوئیدهای دسته جمعی و همچنین شرایط بهم ریخته اتریوم و Defi به ما هشدار 2 ریسک را میدهد :
- ریسک Final Capitulation یا همان تسلیم نهایی فاز تسلیم برای تکمیل دومینوی ورشکستگی کمپانی ها که اگر با اقتصاد ترکیب شود می تواند در حرکاتی شارپ قیمت را 40% تا 50% از نقطه کنونی کاهش دهد.
- ایجاد فشارهای فروش در اصلاح های صعودی بازار از سمت این شرکت ها.
البته گمانه زنی هایی وجود دارد که بانکهای سرمایه گذاری در صدد تامین مالی برای خرید شرکت های ورشکسته ای مانند Celsius هستند، اما به هر حال سایه این بحران وجود دارد و مادامی که وجود دارد لازم است سرمایه گذار hedge های مناسب این ریسک را نیز داشته باشد، به طور مثال در اصلاح های صعودی و در نواحی عرضه اصلی، بخشی از ذخایر را به صورت نقد داشته باشد و یا به تریدهایی با اهداف کوچک مشغول باشد. از فعال بازار درخواست می شود که علاوه بر اقتصاد جهانی، شرایط درونی کریپتو را در تابستان دنبال کند.
گزاره چهارم : وضعیت ادوار و سیکل های بازار
از منظر زمانی بازار در موقعیتی قرار گرفته است که می تواند طی چندین هفته صعودی فرسایش داشته یا نزولی به سمت Final Capitulation انجام دهد.در واقع الگویی تشکیل داده که می تواند برای چندین هفته مسیری ادامه دهنده یا بازگشتی را طی کند. وجود مواردی مثل عوامل درونی کریپتو و افزایش قدرت شاخص دلار سبب سو گیری ذهن شده و نمی توان به دقت راجع به بازگشتی یا ادامه دهنده بودن آن صحبت کرد، اما اگر سو گیری را کنار بگذاریم، اینچنین ساختاری غالبا بازگشتی است و اگر بازگشتی عمل نکند(ادامه دهنده به سمت Final Capitulation باشد) بعد از حدود 10 هفته با قدرت به صورت بازگشتی عمل خواهد کرد. صد البته که نشانه های بیشتر برای صعود یا نزول را در داده های CPI ماه ژوئن (در نیمه اول جولای) می توان یافت و در طی مسیر قدم به قدم با هم به روز رسانی خواهیم کرد ، اما اگر بازار در مسیر اصلاح صعودی قرار گرفت تریدر به میزان قابل تشخیص خود می تواند تسویه و یا کاهش ریسک در نواحی عرضه داشته باشد. در صورتی هم که به سمت Final.Cap رفت از بازار مشتقات برای فرصت های خرید بسیار مناسب برای جبران زیان های وارده استفاده کند چرا که حرکات های اینچنینی ناپایدار بوده و دوام زیادی نخواهند داشت.
از آنجا که متن ابزار مناسبی برای توضیح این موارد نیست پیشنهاد می شود حتما ویدئو قرار داده شده را تماشا بفرمایید.
در نهایت هم عرض می شود که ریسک بخش جدا ناپذیر بازارهاست، در این شرایط اقتصادی هر تحلیل و بررسی از سمت گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی صورت می گیرد جهت افزایش آگاهی، درنظر گرفتن نیروهای بازار و بهبود قدرت تحلیل دوستان است و گروه از بابت تصمیمات مخاطب محترم سلب مسئولیت می نماید
مسیح
3 سال پیشمهدی رجبی
3 سال پیش