نقش اکوسیستم ها در ایجاد دیدگاه نسبت به یک کوین

زمان میانگین برای مطالعه 7 دقیقه

بروزرسانی: 04 خرداد، 1401
نظرات 17

دیدگاه های حجم بالا در مارکت قیمت را حرکت میدهند و  بصورت چارت نمایان میشوند و آن را بعنوان بازتابی از دیدگاه ها ( تصویری از ماه روی آب )میدانیم که روی سطح آب نمایان شده است .یک معامله گر چه چیزی از این دیدگاه ها درک می کند؟

این مقاله توسط آقای ماکسیم هوسپیان از دانشجویان دانشکده ی بازار نوشته شده است.

نقش اکوسیستم ها در ایجاد دیدگاه های خرید و فروش

یک معامله گر در بررسی ها آلت کوین ها و توکن های مختلف در نهایت به دنبال سود است که در نتیجه ی حرکت قیمت به سمتی که پیشبینی کرده حاصل میشود ، دیدگاه های حجم بالا در مارکت هستند که قیمت را حرکت میدهند و  بصورت چارت نمایان میشوند و آن را بعنوان بازتابی از دیدگاه ها ( تصویری از ماه روی آب ) میدانیم که روی سطح آب نمایان شده است .

تصور کنید اگر میشد اطلاعات بیشتری از ماه ( دیدگاه ها ) داشت که ما تصویرش بر روی سطح آب میبینیم، مثل اطلاعاتی نسبت به بزرگی ، نرمی ، جنس ، بو ، مزه و هر نوع اطلاعات دیگری که از طریق بازتاب روی آب قابل دریافت نیست . به این شکل میشد درک دقیق تری از تصویر بازتاب شده ماه نبست به خودش دریافت کرد و لذت بیشتری از تصویر برد .

باید به این نکته توجه داشت که اگر کریپتو را یک سهم یا دارایی بدانیم ، خاصیتی در آن وجود دارد که در هیچ سهمی پیدا نمیشود و اما در دارایی ها پیدا میشود و آن هم قابلیت استفاده پذیری از دارایی کریپتویی است ، یعنی اینکه به واسطه اسمارت کانترکت میشود از دارایی های کریپتوی که صاحبشان هستیم در دیفای استفاده کنیم و به شیوه های مختلف بدنبال سود باشیم ، پس میتوان به این نکته توجه داشت که کسانی هستند که بدون سررشته تخصصی داشتن در چارت ها سود کسب میکنند و این سود از طریق استفاده از دارایی کریپتویی در زمان هولد کوین و استفاده از اکوسیستم آن کوین حاصل میشود.

 

حال این سوال مطرح است که به ما چه ؟ ما که تریدر هستیم و از روی چارت قیمت را دنبال میکنیم .

بنظر شخصی خودم دیدگاه های افرادی که با آن ارز بخصوص سروکاردارند در جهت دادن به قیمت موثر هست اما این افراد فقط چارتیست و معامله گرها نیستند ، درحال حاضر کاملا درست هست که تریدرها حجم خیلی خیلی بزرگی از بازار را در دست دارن اما دیدگاه های دیگری هم هستند که با توجه کمتری به چارت دنبال سود هستند ، افرادی که در این مقاله به عنوان دیفای کار خطاب میشوند که هیچ وابستگی ای به کوین خاصی ندارند و اینها در جایی سرمایه گذاری میکنند که انگیره بیشتری برای سرمایه ای که دارن وجود داشته باشد .

این مکان ها برای سرمایه گذاری باید شامل دو ویژگی اصلی باشد :

  • امنیت بیشتر سرمایه (بررسی تیم پروژه و سوابق تیم ، بررسی منابع کد شناسی برای کم کردن ریسک راگ پول و ...)
  • سود منطقی بیشتر که از طریق سرمایه حاصل شود

لازمه دیفای کار بودن تحقیق و بررسی پروژه ها و همچنین با تجربه بودن هست ، مثلا زمانی که یک دپ مثل انکر در تررا از سود 20 درصدی برای استیبل کوین صحبت میکند ، اولین چیزی که یک دیفای کار بعد از بررسی تیم و اعتبار و سایر موارد بیس دنبالش میرود این هست که این 20 درصد سودی که پرداخت میشود از کجا می آید و به دنبال درآمد پلتفرم انکر میگردند و محاسبه میکنند آیا سود منطقی ای میدهد یا از بیش از حد خودش است .

در اینکه دیفای کارها چطوری کار میکنند و نحوه سود گرفتن از آن چگونه است به موارد زیادی میشود اشاره کرد که موضوع این مقاله نیست اما لازم میدانم تا به خطرات اصلی اینکار که امکان هک شدن و از دست دادن سرمایه یا امکان راگ پول شدن به معنی برداشت کل سرمایه توسط سازندگان اون دپ هست اشاره کنم و برای انجام دادن اینکار و استفاده از دیفای نباید بصورت شانسی ورود کرد بلکه باید بصورت حرفه ای آن را بررسی کرد .

از بحث فاصله نگیریم ، پس تا اینجا متوجه شدیم دیفای کارها افرادی هستند که با توجه کمتری به چارت ، کوین هولد میکنند و توجه بیشتر آنها به انگیزه های موجود در اکوسیستم ها برای کسب سود است . حالا موضوعی که مطرح است این مورد هست که تعداد دیفای کارها و حجمشون مگر چقدر هست که اهمیت پیدا می کنند ؟

بر اساس این اصل که بیت کوین اسمارت کانترکت ندارد پس دیفای هم ندارد و همچنین WBTC که نسخه اتریومی بیت کوین هست که اسمارت کانترکت دارد و همچنین تمامی بیت های شاخه های دیگر دارای مارکت کپ جدا هستند پس میشود این نتیجه رو گرفت که هر بیتی که پگ داشته باشد با بیت کوین در توتال 2 لحاظ شده میشوند اینطور برداشت کرد که :

  • توتال 2 با 1.110 تریلیون
  • دیفای با 217 بیلیون

یعنی تقریبا 20 درصد از سرمایه اسمارت کانترکت دار در دیفای هستند و استفاده میشوند و همینطور با رشد دیفای در حال افزایش هستند پس در حد و اندازه ای هستند که بشود تاثیر آنها را روی چارت ها دید . یعنی مثلا اگر دیفای کاران فارم اتریوم 2 را تمام کنند و هولدرهای اتریوم تصمیم به روتیشن بگیرند چون در اکوسیستم مثلا نیر فرصت مناسبی برای دیفای ایجاد شده و انگیزه جدیدی ایجاد کرده ، قطعا در بازار تاثیرخواهد داشت ( مثالی که انتخاب کردم خیلی بزرگ بود و شامل آنلاک شدن 10 میلیون اتریوم میشد که تاثیر را متوجه بشید ، وگرنه خیلی موارد کوچکتر دیگه هم وجود دارند )

 

چگونه در يك اكوسيستم انگيره و رشد به وجود مى آيد؟

حال این مورد مطرح میشود که چطور بفهمیم انگیزه در یک اکوسیستم درحال بوجود آمدن هست ؟ و نشانه های آن چیست ؟

نشانه ها پویا هستند و برای هر اکوسیستم یونیک هست و در ارتباط مستقیم با خاصیت کوین هستند ، منظورم از خاصیت کوین یعنی مکانیزمی که کوین در پیش میگیرد ، برای مثال در بررسی کوین لونا در قدم اول بررسی خود کوین و تیمش و نوع خدماتش قرار دارد و این نکته که استیبل کوین های الگوریتمی قبلی چرا ناموفق بودن ، درک میکنیم که هدف لونا چیست و تفاوتش با پروژه های الگوریتمی ناموفق در چی هست و چطور پگ استیبل کوین لونا حفظ میشود ؟ بعد از آن این مورد مطرح هست که در افزایش قیمت کوین لونا چه مواردی مطرح هستند و چه اتفاقی ممکن است باعث افزایش قیمت لونا شود ، آیا تنها راهی که لونا افزایش قیمت خواهد داشت خرید کوین لونا توسط وال ها هست ؟ آیا خرید استیبل کوین یو اس تی تاثیر در افزایش قیمت لونا دارد ؟ آیا بیت کوین هایی که به عنوان پشتوانه برای استیبل کوین در حال خریداری شدن هست خبری منفی برای خود کوین لونا است یا مثبت ؟ و چیزی که در نهایت دنبالش هستیم اینکه اکوسیستم لونا چقدر ظرفیت و انگیزه برای جذب سرمایه ایجاد میکند .

زمانی که نشانه هایی از ایجاد رشد در اکوسیستم یک کوین شاهد هستیم ، میتوانیم بعد از بررسی ویژگی ها و خاصیت اون کوین ، ببینیم که چه چیزهایی ممکن است در این اکوسیستم باشند که باعث جلب توجه دیفای کاران می شود و باعث انجام روتیشن توسط آنها از یک اکوسیستم به اکوسیستمی دیگر می شود ؟ اگر نکته ای مثبت بود میتوانیم با دیدگاه مثبت تری با استفاده از مواردی که در تکنیکال تخصص داریم انباشت کنیم و به این شکل نه تنها به دیدگاه های کسانی که تریدر هستند توجه میکنیم و بازتابشون را در چارت مشاهده میکنیم بلکه به  فعالیت دیفای کارها و انگیزه آنها برای ورود به اکوسیستم توجه میکنیم .

این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.
در 
گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین  و تحلیل بازارهای مالی و پیش بینی اقتصاد 1401  اشاره کرد.
مقالات 
گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.

نظرات

مهدی امیدواری
3 سال پیش
خیلی عالی.
اگه با تصاویر گرافیکی بیشتری مقاله ها رو منتشر کنید، بهتر متوجه میشم، مچکر از زحمات بی اندازه شما. دم شما گرم
پاسخ دهی
پشتیبان سایت
3 سال پیش
سلام آقا مهدی، تصاویر دقیقا بر اساس تصاویر ارسال شده ی دوستان در سایت آپلود می شود. این مورد را در داخل گروه حتما اطلاع رسانی می کنیم تا انشاالله در آینده برطرف گردد. ممنونیم از انتقاد سازنده ی شما
پاسخ دهی
ایمان بابادی
3 سال پیش
دست مریزاد
پاسخ دهی
حسین ذاکری
3 سال پیش
عالی بود
پاسخ دهی
فائزه جوادی
3 سال پیش
ممنونم خیلی خوب بود
پاسخ دهی
رامین
3 سال پیش
دمتون گرم رفقا
پاسخ دهی
;