در این مقاله می خواهیم به نکاتی مهم در سرمایه گذاری اشاره کنیم که متاسفانه در بین برخی از معامله گران و سرمایه گذاران رعایت نمی شوند و همین امر سبب زیان دهی ایشان می گردد.
حس عقب ماندگی از بازار چیست و چرا ایجاد می شود؟
یکی از تله ها و اشتباهات سرمایه گذاری، حس عقب ماندن از بازار است. حالتی را در نظر بگیرید که منتظر موقعیتی در بازار بوده اید که درآن موقعیت خریدی را انجام بدهید. مدتی می گذرد و قیمت به محدوده مورد نظر شما نرسیده و صعود می کند. در این حالت احساسات بر منطق ما غلبه کرده و احتمال اتخاذ تصمیمات ناشی از حالات عاطفی و روانی بسیار افزایش می یابد. همه ما می دانیم که تصمیمات از روی احساسات ممکن است در زندگی نتایج خوبی بهمراه داشته باشند اما در بازار اینگونه نیست چرا که در بازار منطق بر احساس پیروز است. در شرایط روانی بازار، ممکن است که تصمیمی هم نگیریم و با خود بگویم قیمت تا هر کجا که می خواهد برود، اهمیتی برای ما ندارد. سرمایه گذار باید تلاش کند که از موقعیت های روانی بازار فاصله بگیرد اما چگونه؟
سرمایه گذار چه پیش شریط هایی را باید رعایت کند؟
در قدم اول سرمایه گذار باید تحلیلی از وضعیت بازار داشته باشد، فارغ از اینکه این تحلیل چقدر درست پیش بینی شده است. داشتن تحلیل و پیش بینی از آینده بازار یعنی داشتن چرایی برای ادامه حرکت های قیمت در بازار. اینکه ما حس کنیم قیمت به کدام سمت و سو می رود یعنی گرایشی به حالات عاطفی و روانی خود داریم. در هر موقعیتی از بازار که قصد سرمایه گذاری و معامله ای را داریم به جای تحلیل با حس، باید از خود بپرسیم بنا به شرایط پیش رو قیمت ممکن است به کدام سمت برود و چرا؟ این "چرا" نقش مهمی را در تحلیل ایفا می کند یک تحلیل بدون داشتن چرایی نتایج مناسبی را بهمراه نخواهد داشت. پس از آنکه چرایی تحلیل مشخص شد می توان با دید عاطفی نیز بازار را بررسی کرد.در قدم بعدی سرمایه گذار باید ریسک های بازاری که درآن قصد سرمایه گذاری دارد را به خوبی بشناسد. سرمایه گذار پس از بررسی و شناخت ریسک های بازار با توجه به تحلیل و ریسک های کشف شده باید برنامه ای برای سرمایه گذاری خود داشته باشد. اینکه هدف از این سرمایه گذاری چیست؟ در چه بازه زمانی و چه بازه قیمتی از این سرمایه گذاری خارج می شود؟
اگر بازار روال معکوس تحلیل را در پیش بگیرید آیا با تحمل ضرر از بازار خارج می شود؟ نبود برنامه ریزی برای سرمایه گذاری یعنی افزایش ریسک و افزایش احتمال اتخاذ تصمیمات احساسی در شرایط روانی بازار. پس ار تحلیل، مدیریت ریسک و برنامه ریزی، نوبت به مدیریت سرمایه می رسد. حالتی از بازار را در نظر بگیرید که قیمت در محدوده ای مناسب برای سرمایه گذاری قرار دارد. در این حالت آیا کل نقدینگی خود را طی یک مرحله به بازار تزریق می کنید و یا اینکه طی چند مرحله و در قیمت های مختلف اینکار را انجام می دهید؟ اگر سرمایه گذاری شما به بار نشست و سود کردید آیا تمام سرمایه خود را از بازار خارج می کنید؟ اگر متضرر شدید چه؟ با چه حجمی از سرمایه خود وارد بازار می شوید؟ زمانی که سرمایه گذاری موارد فوق را پیاده سازی کرده و در نظر بگیرد ناخودآگاه در تله های سرمایه گذاری و تصمیمات عاطفی گرفتار نمی شود. در مقالات بعدی اشاره های عمیق تری به هر یک از موارد فوق خواهیم داشت.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین اشاره کرد.
esmaeilkhalili222
4 سال پیشمهدی رجبی
4 سال پیش