بیت کوین در هفته ی گذشته ، حرکت صعودی بسیار خوبی را به ثبت رساند که این حرکت موجب تشکیل یک کندل پوشای صعودی (Engulfing Pattern) در تایم فریم هفتگی شد و از سوی دیگر این حرکت صعودی باعث از بین رفتن دیدگاه های نزولی گردید.
قسمت اول: پس از ریزش سنگین بیت کوین در روز های ابتدایی دسامبر 2021 ، قیمت به محدوده ی بسیار پر قدرت خریدران رسید.
همانطور که انتظار میرفت حضور این خریداران پرقدرت مانع نزول بیشتر قیمت شد و ضمن متوقف کردن عدم تعادل ایجاد شده توسط فروشنده ها ، عدم تعادلی را در جهت رالی صعودی (Rally) ایجاد کرد که تارگت اول سفارشات خرید این خریداران محدوده ی 55-56 هزار دلار می باشد. باید دقت کرد در مقیاس بزرگتر تارگت این حرکات صعودی محدوده های بالاتری می باشد.به نظر شما قیمت مستقیما به سمت این تارگت حرکت می کند؟
توجه کنید، قیمت همیشه برای نواحی عرضه و تقاضا احترام زیادی قائل است ،چون روی این نواحی معامله گران بسیاری وجود دارند که آماده ی وارد کردن سفارشات خود به مارکت بوده و حرکت قیمت بر گرفته از همین سفارشات می باشد ، از این رو می توان گفت قیمت به نواحی عرضه و تقاضای قرار گرفته در این مسیر احترام گذاشته و واکنش هایی را از خود نشان میدهد.
در این مسیر مهمترین محدوده ی عرضه که در سر راه صعود قیمت قرار دارد ، محدوده ی 51700_53700 دلار است، که این محدوده با باکس نارنجی در شکل روی چارت مشخص شده است که قسمت پررنگ تر نشان دهنده ی حضور فروشندگان بیشتر در این محدوده ی عرضه می باشد.
اولین برخورد قیمت به این محدوده ی عرضه در تاریخ 7 دسامبر 2021 صورت گرفت. قیمت پس از رشد تا عدد 51936 دلار و برخورد به سد محکم فروشنده ها ، یک ریزش 6500 دلاری را تجربه کرد. در این میان خریدارن سفارشاتی را در جهت رسیدن به تارگت اصلی خود یعنی محدوده ی 55 هزار دلاری، با هدف خنثی کردن مقدار بیشتری از سفارشات فروش قرار گرفته روی محدوده ی عرضه ی نارنجی رنگ وارد مارکت کردند و موفق شدند که به هدف خود برسند. به طوری که در شکل مشاهده می کنید قیمت به قله ی قبلی خود یعنی 51936 نفوذی را صورت داد و آن را لمس کرد. این امر نشان می دهد خریدران ، برای حرکت دادن قیمت به سمت تارگت اصلی قدرت کافی دارند. اما آیا این مسئله به این معناست که قیمت مستقیما در جهت بالا حرکت می کند؟
قسمت دوم : با توجه به قسمت قبل شاهد قدرت فروشنده هایی بودیم که در یک محدوده، ریزش 6500 دلاری را ایجاد کردند ، به خوبی میتوان تشخیص داد که در این قسمت ، همچنان تعداد زیادی از فروشنده ها هستند به گونه ای که قیمت پس از ورود مجدد به محدوده ی عرضه رو به پایین پرتاب شده است ، البته به نظر نمیرسد که فشار فروش کاهش یابد و انتظار می رود قیمت پس از یک پولبک مجددا در جهت پایین حرکت کند.
در این قسمت مسئله ای که بسیار مهم این است که نفوذ بیشتر قیمت به محدوده ی عرضه در رتبه ی دوم قرار می گیرد. این موضوع نشان می دهد قدرت خریداران در برخی از فاکتورهای بررسی شده بیشتر از فروشندگان است. این دیدگاه زمانی که قیمت؛ ریزشی کمتر از 6500 دلار با مومنتومی ضعیف را تجربه کند ،تایید می شود. با توجه به شکل به نظر می رسد چنین اتفاقی هم رخ دهد ، و بعد از این اتفاق قیمت میتواند به سمت تارگت خود ، یعنی عددی بالاتر از قله ثبت شده در روز گذشته (52088دلار) دست یابد.
بیاموزیم
الگوی کندل پوشای صعودی (Engulfing Pattern) : یک الگوی شمعی است که از 2 کندل تشکیل شده و هشدار پایان روند نزولی را به ما می دهد. در ابتدای این الگو روندی نزولی داریم که بعد از تشکیل این الگوی شمعی ، می توانیم انتظار رشد قیمت را داشته باشیم. این الگو دارای ویژگی های زیر است
- کندل اول یک کندل نزولی است
- قبل از کندل اول حداقل 3 کندل وجود دارد
- کندل اول در انتهای یک حرکت نزولی ایجاد شده است.
- طول بدنه کندل دوم، کل طول بدنه کندل اول را می پوشاند.
پولبک (Pullback) : به معنای بازگشت و قلاب است که پس از شکسته شدن یک سطح حمایتی یا مقاومتی که توسط تحلیل تکنیکال مشخص شده است، اتفاق می افتد.در این میان پس از حرکت قیمت به سمت محدوده های بالاتر و یا پایین تر، قیمت تمایل دارد تا دوباره سطح شکسته شده را لمس و سپس به حرکت خود ادامه دهد. در این میان بوسه ای به سطح شکسته شده زده و از آن خداحافظی می کند. پولبک را "بوسه ی خداحافظی" توصیف می کنند.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین اشاره کرد.
توجه:
تحليل ارائه شده به هيچ وجه پیشنهاد خرید یا فروش نیست. آنچه بیان شده نسبت به شرایطى است كه ستاپ،مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه در آن رعایت شده و حتی ممکن است در طی مسیر دستخوش تغییراتی قرار گيرد. در نظر داشته باشيد که هر تریدى نیاز به ستاپ معاملاتی متناسب با شرايط تريدر، شرایط مارکت، و شرایط جفت ارز را دارد. از این رو لطفا اگر تصمیم به خريد يا فروش داريد شخصا شرایط را مورد بررسی قرار داده، و ستاپ معاملاتی متناسب با موقعیت خودتان را تنظیم کنید.
ريسك بخش جدا ناپذير بازارهاى مالى است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید.
نوید دهقان
3 سال پیشمهدی رجبی
3 سال پیش