این مقاله توسط آقای کامران شعبانی از دانشجویان دانشکده بازار نوشته شده است.
در این جفت ارز همانطور که در شکل شماره ۱ مشاهده می کنیم در تایم هفتگی سه منطقه عرضه و تقاضا مشاهده می کنیم.
این سطح در شکل به عنوان منطقه یک مشخص شده و محدوده آن مشخص می باشد. همان طور که در شکل مشخص است در رالی قبلی شاهد حضور پررنگ خریداران در این منطقه بوده ایم و خریداران توانسته اند به گونه ای عدم تعادل ایجاد کنند که قیمت را در ادامه طی ۵ هفته متوالی به بالا حرکت دهند.
از این رو این منطقه برای ما تبدیل به یک منطقه تقاضای بسیار بزرگ یا دیمند زون می شود که هر وقت قیمت به این مناطق نزدیک شود خریداران بتوانند با حضور پر رنگ خود در این جفت ارز ، باعث به وجود آمدن حرکت صعودی بزرگی در این جفت ارز شوند.
از سوی دیگر با توجه به مواردی که به عنوات دراپ ۱ تا ۳ نامگذاری شده است ،می توان انتظار ضعف از فروشندگان را داشت چون هرچه به سمت پایین چارت نزدیک میشویم و شماره در آپ ها کمتر می شود، شاهد این هستیم که فشار فروش از سوی فروشندگان با گذشت زمان کم و کمتر شده است. با این وجود اگرچه در چارت چندان مشخص نیست اما شیب یا مومنتوم دراپ یک ۸۵ درجه و شیب یا مومنتوم درآپ دو ۶۷ درجه و دراپ سوم به سمت ۵۰ درجه متمایل است.
تمایل این شیب به سمت ۵۰ یعنی عملاً قدرت فروشندگان از دست رفته و ما کمتر می توانیم شاهد خروج فروشندگان بزرگ و سیو سود آنها با ثبت پوزیشن های لانگ در مارکت باشیم، اینجا همان جایی هست که خریداران هم به خود جرات ورود به پوزیشن خرید در بخش اسپات و لاین در بخش فیوچر یا قراردادهای آتی را می دهند.
از این رو ما دو دسته خریدار قوی در مارکت خواهیم داشت که دسته اول همان خرس هایی بودند که سل شورت های سنگین گرفته بودند ، دست دوم خریداران بزرگ مارکت هستند که همیشه در کف های قیمتی دارایی های ارزشمند را خرید می کنند.
اما افراد بعدی که به عنوان دسته سوم به بعد نام می بریم،پس از این دو دسته وارد بازار میشوند.این افراد خریدار های باهوشی هستند که چشمشان به چارت است و منتظر فرصت های لانگ و یا شورت در نواحی عرضه و تقاضا هستند تا به همراه خریداران دیگر وارد بازار شوند.
دسته چهارم هم همان دسته مردم همیشه در صحنه هستند که پس از اینکه این سه دسته از قبل خرید خود را کردند و قیمت را به سمت بالا حرکت دادند آنها هم برای این که از قافله جا نمانند وارد پوزیشن می شوند و یک عدم تعادل بسیار بسیار قدرتمند را به وجود می آورد، به گونه ای که در این حالت قیمت ممکن است به سمت ناحیه های عرضه که به عنوان منطقه ۲ و منطقه ۳ در چارت مشخص شده حرکت کند.
در ادامه لازم است بررسی شود قیمت در برخورد با این نواحی چگونه واکنش نشان می دهد تا بتوانیم چارت را بروز و تحلیل خود را بهبود بخشیم.
با ورود به زمان روزانه، ناحیه های منطقه ۴ و ۵ با دقت بیشتری کمی بالاتر از نواحی قرمز رنگ با رنگ سبز مشخص می شود.
ابتدا قبل از رالی صعودی زمانی که قیمت از منطقه ۴ عبور کرده است ، در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۱یک پولبک به این ناحیه زده شده و پس از آن قیمت پرقدرت به سمت بالا حرکت کرده است ناحیه ای که با نام منطقه ۵ در چارت مشخص شده پس از عرضه سنگین در سقف ایجاد یک دراپ در تاریخ ۱۹ می ۲۰۲۱ قیمت به یک ناحیه تقاضا رسیده است در این زمان خریداران وارد شده و قیمت را کمی به سمت بالا حرکت دادند ولی میزان خرید آنها به اندازه ای نبوده که بتوانند منطقه ۷ را به یک دیمند زون قدرتمند تبدیل کنند.
پس از این زمان ناگهان عده ای از خریداران که متوجه شده اند فشار فروش زیادی بالای سر قیمت است و قیمت نمی تواند از آن بگذرد و از آن منطقه عبور کند با بستن سفارشات خرید به جمع فروشندگان پیوستند در این حالت به طور ناگهانی حجم فشار فروش بسیار بسیار سنگینی در منطقه ۷ ایجاد کرده اند که این ناحیه برای ما به یک ساپلای زون قدرتمند تبدیل می شود.
چون فروشندگان توانستهاند یک حد کمینه ی جدید ثبت کنند ( ۲۳ ژانویه)، پس از ورود خریداران در آن ناحیه قیمت به یک حد تعادل رسیده است، از سوی دیگر با توجه به چارت ناحیه ی مشخص شده تبدیل به یک ناحیه تصمیمگیری شده که با گذشت زمان همان منطقه ۵ ما تبدیل به یک ساپلای زون قدرتمند شده است که فروشندگان سفارشات فروش سنگین خود را آن جای دادهاند.
در ادامه مشاهده می شود قیمت از این منطقه وارد فاز نزول شده است و هر جا خریداران وارد شده اند و قیمت را به نزدیک های این بخش رسانده اند فروشندگان به صورت پرفشار و قدرتمند ورود پیدا کرده و قیمت را به سمت کف و زدن یک کمینه ی جدید حرکت دادند. در این حالت می توان با یک یا دو تایم پایینتر به دنبال نقاط ورود خوب و با توجه به مدیریت سرمایه اقدام نمود.
با توجه به شکل 3، پس از تلاش های متعدد فروشندگان و البته ضعف در وجود خریداران ،فروشندگان بسیار پر قدرت تز از دفعات قبل عمل کرده و قیمت برای مدتی در آنجا رنج زده و در حال جمع کردن انرژی و شکار نقدینگی است. قطعا کم کم خریداران وارد خواهند شد و برای تعیین نواحی ورودی (شکل شماره ۳ و منطقهای که با مستطیل زرد رنگ مشخص شده) می توان اکتفا و در پولبک به این نواحی خرید کرد. ممکن است که قیمت از این نواحی هم به سمت پایین تر حرکت کند اما با توجه به تحلیل فوق این نواحی می تواند نواحی خوبی برای ورود باشد که صد البته باید بر مدیریت سرمایه مدیریت ریسک روانشناسی بازار توجه ویژه داشت چون تحلیل های فوق در تایم های بالا بوده است پس برای ورود هم می توان صبور بود و در تایید ها و پولبک ها به صورت پله ای با مدیریت سرمایه ورود کرد.
یقینا جا داشت زمان بیشتری درباره دراپ ها و فشار عرضه و تقاضا صحبت کنیم اما همانطور که میدانید خواندن مطالب طولانی کمی حوصله سر بر است پس اگر سوالی در مورد قسمتی از چارت برایتان پیش آمد در کامنت ها پاسخگوی شما هستیم موفق و موید باشید.
کامران شعبانی پور – دانشکده بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی
این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین و تحلیل بازارهای مالی اشاره کرد.
مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.
Khorshidi
3 سال پیش