این مقاله توسط آقای امیرحسین از دانشجویان دانشکده بازار نوشته شده است.
در چارت aave/btc در تایم فریم هفتگی شاهد یک عدم تعادل در سفارشات از سمت خریدارها هستیم. حجم سفارشات خریداران به اندازه ایی بالا بوده که یک روند صعودی قوی به وجود آورده که این روند چندین هفته ادامه داشته است. این روند از یک ناحیه تقاضا (ناحیه سبز شماره یک) آغاز شده است یعنی در این ناحیه دیدگاه های خرید زیادی وجود داشته _و هنوز هم وجود دارد_ که باعث شده خریدارن زیادی اقدام به خرید کنند و با سفارشات خود فشار خرید ایجاد کرده و قیمت را به سمت بالا حرکت دهند. این ناحیه از دو بخش تشکیل شده است. بخش پایینی که در آن گروه اول خریداران وارد بازار شدند و جلو حرکت نزولی قیمت را گرفتند و عدم تعادلی در سفارشات به سمت بالا ایجاد کرده اند. بخش بالایی که در آن گروه دوم خریداران که بعد از تایید شروع روند ( تبدیل شدن ناحیه تصمیم گیری به ناحیه نقاضا) وارد بازار شده اند و خریدهای خود رو انجام داده اند.
تقریبا در میانه این روند صعود ما شاهد حضور فروشندگان هستیم (ناحیه سبز شماره دو) که سعی داشتن با سفارشات فروش خود یک تعادل در میزان سفارشات بازار ایجاد کنند و از ادامه روند صعودی جلوگیری کنند که موفق نبودن و خریدار همچنان با قدرت سفارشات خرید را ادامه دادند. در این محدوده ی قیمتی یک ناحیه مبادله تشکیل شده است که دیدگاه خرید در آن بوده و روند صعودی ادامه پیدا کرده است.
در ادامه با افزایش قیمت فروشندگان بیشتری وارد بازار شده و این بار نه تنها موفق شدند که سفارشات را به تعادل برسانند بلکه یک عدم تعادل به نفع خود هم ایجاد کردند و باعث نزول قیمت شدند. با رسیدن قیمت به ناحیه شماره دو که دیدگاه خرید در آن وجود داشت خریداران وارد شده و جلو سفارشات فروشندگان را گرفته اند و یک فشار خرید ایجاد کردند. با اینکه خریداران توانستند سقف جدید ایجاد کنند ولی باز فروشندگان با سفارشات خود جلو ادامه حرکت را گرفته اند و بعد از چند هفته رنج زدن قیمت و به تعادل رسیدن سفارشات هر دو طرف بار دیگر میزان سفارشات فروشندگان بیشتر شده و یک عدم تعادل به نفع خودشان به وجود آوردهاند که این عدم تعادل باعث حرکت نزولی قیمت شده است. این حرکت نزولی باعث میشود ناحیه تصمیم گیری (ناحیه قرمز شماره یک) به ناحیه عرضه تبدیل شود. این عدم تعادل تا ناحیه تقاضا قبلی (ناحیه سبز شماره دو) ادامه داشته است که بار دیگر خریداران وارد بازار شدن و جلو حرکت نزولی رو گرفته اند.
در ادامه خریداران چند بار تلاش کردن از ناحیه عرضه عبور کنند ولی هر بار ناموفق بودن و در اخر فروشندگان برنده این نبرد بودن و با سفارشات خود توانستند از ناحیه تقاضا عبور کنند. ناحیه عرضه ایی که باعث شروع عدم تعادلی که باعث عبور قیمت از ناحیه تقاضا شد برای ما مهم است چون تجمع دیدگاههای فروش در این ناحیه قرار گرفته است (ناحیه قرمز شماره دو).
با عبور قیمت از ناحیه تقاضا (ناحیه سبز شماره دو) این ناحیه تبدیل به یک سواپ زون شد که از این به بعد به عنوان یک ناحیه عرضه عمل خواهد کرد. بعد از مدتی نبرد بین خریداران و فروشندگان در ناحیه سواپ زون با دیگر فروشندگان پیروز شدن و توانستند قیمت را به سمت پایین حرکت دهند. با رسیدن قیمت به ناحیه تقاضای پایین تر (ناحیه سبز شماره یک) خریداران جلو حرکت نزولی را گرفته و یک عدم تعادل به سمت بالا ایجاد کرده اند.این عدم تعادل باعث به وجود آمدن یک حرکت صعودی تا سواپ زون شد که همانطور که بیان شد به عنوان یک ناحیه عرضه عمل خواهد کرد.با این که حرکت صعودی خریداران از ناحیه ایی که شروع حرکت نزولی قبلی بوده است (فلش زرد) بالاتر رفته است ما شاهد این هستیم که بار دیگر قیمت نزول کرده است.
این بار حرکت نزولی نفوذ بیشتری در ناحیه تقاضا داشته است که موجب میشود سفارشات خرید بیشتری وارد بازار شود. قیمت به ناحیه تقاضا اصلی ما (بخش پایین ناحیه سبز شماره یک) رسیده است.
در قسمت پر رنگ این ناحیه میزان سفارشات خرید بیشتری وجود دارد (قسمت بهینه شدهی ناحیه تقاضا) که میتواند یک عدم تعادل قوی ایجاد کرده و باعث یک روند صعودی قوی شود که تا ناحیه قرمز شماره دو ادامه پیدا کند.
این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین و تحلیل بازارهای مالی اشاره کرد.
مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.
رازقی
3 سال پیشپشتیبان سایت
3 سال پیش