این مقاله توسط آقای سهند برادران از دانشجویان دانشکده ی بازار نوشته شده است.در این مقاله به سفارش خوانی جفت ارز ETH/USDT پرداخته شده است.
اتریوم، بعد از بیت کوین، دومین رمزارز محبوب بازار کریپتوکارنسی با نماد اختصاری ETH ، اتریوم یک شبکه بلاکچینی غیرمتمرکز و متنباز است که علاوه بر ارائه رمزارز بومی خود یعنی اتر (ETH)، بستر مناسبی برای پیادهسازی دیگر رمزارزها و همچنین قراردادهای هوشمند است. ارزش تقریبی بازار حدود 334.800 میلیارد دلار و سهم 19 درصدی از کل بازار را در اختیار دارد.
حجم تقریبی معاملات روزانه آن 15.300 میلیارد دلار است. بالاترین قیمت اتریوم در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ ( 10 NOV 2021) معادل 4868/48 دلار بوده است. تعداد واحدهای در گردش اتریوم 120.597.867 میلیون و تعداد کل واحدهای آن به همین میزان میباشد.
این مقاله صرفا جهت تحلیل رفتار معاملهگران اتریوم و پیشبینی حرکت قیمت آن در آینده، با رویکرد جریان سفارشات این رمز ارز ارائه شده است.
با مشاهده کلی چارت و حرکات قیمت در تایم فریم هفتگی، از تاریخ 15 NOV 2021 ، عدم تعادلی توسط سفارشات فروشندگان ایجاد شده که باعث کاهش قیمت و شکست نواحی تقاضای در طول مسیر خود، به صورت سنگر به سنگر شده است؛ در نهایت به تاریخ 24 JAN 2022 خریداران، پرقدرت وارد شده، باعث برگشت قیمت و برابر کردن میزان سفارشات شدهاند. با بررسی کلی عدم تعادلهای ایجاد شده توسط فروشندگان و خریداران، قابل درک است که مومنتوم حرکتی و انرژی ناشی از دیدگاههای آنها در حال تغییر از فروشندگان به خریداران است.در موجهای آخر ایجاد شده مشهود است که ذره به ذره دیدگاه فروشندگان در حال ضعیفتر شدن نسبت به دیدگاه خریداران است. این قدرت گرفتن در شتاب حرکتی و عمق نفوذ عدم تعادلهای شکلگرفته از سوی خریداران کاملا مشهود است.
(عدم تعادل خریداران با رنگ بنفش و عدم تعادل فروشندگان با رنگ نارنجی مشخص شده است.)
با توجه به تصویر ارائه شده، جریان جابهجایی انرژی با توجه به عدم تعادل ایجاد شده از تاریخ 15 NOV 2021 که نشان دهنده قدرت بسیار بالای فروشندگان است یقینا نمیتواند به صورت مستقیم رو به بالا برگردد زیرا که در طول مسیر رو به بالای این حرکت، نواحی عرضه پرقدرتی وجود دارد که سفارشات فروش بسیار زیادی بر روی آن قرار گرفته، در نتیجه برای متعادل و برابر شدن میزان سفارشات و همراه کردن معاملهگران، احتیاج به صرف زمان و تخلیه انرژی فروش نیاز است پس طبعا به وجود آمدن موجهای صعودی جهت متعادل شدن امری برگرفته از رفتار طبیعی بازار است. در قدم اول خریداران بسیار پرقدرتی در تاریخ 24 JAN 2022 وارد شدهاند و در قدم دوم در تاریخ 21 FEB 2022 دیدگاه خریداران به منطقه تقاضای بالاتر ارجاع داده شده است. لازم به ذکر است در حال حاضر عدم تعادل ایجاد شده توسط فروشندگان (موج آخر) به قصد نفوذ به زیر منطقه تقاضای ایجاد شده که در ادامه احتمالات نفوذ قیمت و یا برگشت آنرا بررسی خواهیم کرد.
در تایم فریم روزانه ملاحظه میشود که از تاریخ 10 NOV 2021 که اتریوم توانسته اوج تاریخ خود را ثبت کند، بازار به تدریج در اختیار فروشندگان قرار گرفته و با از بردن نواحی تقاضا و احترام به نواحی عرضه باعث به وجود آمدن DROP اصلی ما شده است. در عدم تعادل (موج) ماقبل آخر در تایم فریم روزانه که توسط خریداران ایجاد شده است شاهد کندلهایی ضعیف هستیم که با مومنتوم و عمق نفوذی مناسب روبه بالا حرکت کرده که کندلهای ضعیف حکایت از فروشندگانی به شدت قدرتمند دارد که این قدرت خود را از DROP اصلی میگیرند ولی با این حال خریداران قدرتشان بیشتر بوده که توانستهاند حتی با کندلهایی ضعیف از سد نواحی عرضه عبور کنند. در یک نگاه کلی، قیمت هم اکنون در میان یک محدوه عرضه و تقاضا با ماهیت برگشتی و تایم فریم روزانه در حال دست به دست شدن میان خریداران و فروشندگان است. از لحاظ بررسی قدرت مناطق ذکر شده، ناحیه تقاضا قدرت بیشتری به واسطه تعداد کندلهای موجود دارد، از طرفی قدرت پرتاب و مومنتوم عدم تعادل ایجاد شده از ناحیه تقاضا نسبت به ناحیه عرضه بیشتر است. لازم به ذکر است هردو منطقه عرضه و تقاضا به دلیل ایجاد عدم تعادلی با تایم فریم هفتگی هر دو از قدرت بالایی برخوردار هستند؛ اما به طور کلی ناحیه تقاضای ما توانایی گذر از این محدوده عرضه پرقدرت را دارد.
با رفتن به تایم فریم چهار ساعته میتوان کاهش مومنتوم و عمق نفوذ عدم تعادلهای فروشندگان را مشاهده کرد، البته در پارهایی از مواقع این عدم تعادلها قدرت گرفته که علت آن همانطور که ذکر شد از میزان بالای سفارشات فروش و محدودههای عرضه در تایم فریمهای پایینتر در مسیر حرکت قیمت است. هیچگاه قیمت به صورت خط صاف (یعنی زدن قلهها و درههای SHARP) رفتار نخواهد کرد پس طبیعی است که برای تخلیه انرژی ناشی از فروش و همراه کردن دیدگاههای متفاوت با هم، در مسیر حرکت خود دارای نوساناتی باشد.
هم اکنون قیمت در ناحیه تقاضایی قرار دارد که در گذشته خود دوبار به آن نفوذ کرده و حتی عمق نفوذ مرتبه دوم برای جمعآوری سفارشات بیشتر خرید قابل توجه بوده ولیکن توانایی همراه کردن دیدگاهها و برگشت بازی به دست گاوها را نتوانسته به خوبی انجام دهد در نتیجه سناریوی حرکتی پیشروی ما میتواند به این صورت باشد که با اندکی وقت سپری کردن در این منطقه، رو به بالا حرکت کند و بتواند مناطق عرضه در تایم فریمهای پایینتر را ازآن خود کند ولیکن ناحیه عرضه 3400 الی 3580 را شاید نتواند رو بالا بشکند و مجددا قدرت بازار به دست گاوها برگردد که البته نظر به اینکه چرخش بازار هموار از تایم فریمهای پایینتر صورت میگیرد، شاید این استراتژی مناسب تایمهای پایینتر باشد. سناریوی بعدی حرکتی نیز میتواند به این صورت باشد که فروشندهها با عدم تعادل ایجاد شده خود بتوانند از سد این ناحیه تقاضای چهارساعته عبور کنند و به محدوده تقاضای اصلی یعنی 2445 الی 2650 برسند و از آنجا فشار ناشی از سفارشات خرید موجب برگشت قیمت به سمت نواحی عرضه بالاتر شود.
این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت.
در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین و تحلیل بازارهای مالی و پیش بینی اقتصاد 1401 اشاره کرد.
مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.
هدی
3 سال پیش