دانلود فایل تصویری وبینار 3 فوریه 2023 با کیفیت بالا
دانلود فایل تصویری وبینار 3 فوریه 2023 با کیفیت متوسط
دانلود فایل صوتی وبینار 3 فوریه 2023
در پایان ماه ژانویه بعد از جلسه FOMC بار دیگر فدرال رزرو نرخ بهره را 25 واحد افزایش داد ، و به سبب این افزایش طبق معمول بازارها واکنش هایی داشتند. در جلسه روز سوم فوریه که پیش روی شماست،بازار کریپتو را از منظر عوامل کلان(نه عوامل داخلی) رو بررسی کردیم ودر این خصوص 4 گزاره را مورد بحث قرار می دهیم، خواهشمند است برای درک بهتر جلسه فایل ویدئویی را تماشا بفرمایید چرا که متن زیر صرفا خلاصه ای از کلیات مبحث است و در متن به بازگویی جزئیات نپرداخته ایم.
- گزاره اول : نوع نگاه سرمایه گذار
اگر فردی قصد سرمایه گذاری دارد ( نه پس انداز ) باید ابتدا نوع نگاه و آن بخش از اقتصاد که قصد سرمایه گذاریدر آن را دارد مشخص شود.
سرمایه گذاری دسته بندی های مختلفی دارد، در حالت کلی این سرمایه گذاری به گونه ای که باشد در 2 بخش از اقتصاد صورت میگیرد :
1- کف بازار (Real Economy )
2- بازار های مالی ( Financial Economy)
سرمایه گذاری در کف بازار همان سرمایه گذاری در اقتصاد واقعی است مثل راه اندازی خط تولید ، کسب و کار و …
و سرمایه گذاری در اقتصاد مالی هم شامل بازارمالی ، سهام و … می شود.
فرد سرمایه گذار باید متوجه این دسته بندی و تفاوت های بین آن باشد.
- گزاره دوم : به عنوان سرمایه گذار چه نگاهی به نرخ بهره داشته باشیم ؟
در سال 2022 ما شاهد مسیر یک طرفه بازار بودیم ( بجز مارس) و علت آن انقباض اقتصاد هست که توسط سیاستگذار پولی به وسیله ابزاری بنام نرخ بهره انجام شد.
پس بیاموزیم،
ما دو نوع نرخ بهره داریم :
1- بهره اسمی
2- بهره واقعی
نرخ بهره اسمی همان نرخی است که توسط سیاست گذار اعلام میشود، به عنوان مثال نرخ بهره اسمی بعد از افزایش 25 واحدی به 4.75 رسید.
اما در مقابل بهره اسمی، نرخ بهره واقعی را داریم که برابر است با نرخ بهره اسمی منهای تورم .
نرخ بهره واقعی در کشور ایران منفی است برای همین هست که افراد ریسک را چه در اقتصاد مالی و چه در اقتصاد واقعی به حفظ و نگهداری پول ترجیح میدهند ( سفته بازی ، فعالیت های مالی و … ).
قرار گیری درفضای تورم مستمر باعث شده است که فعالین اقتصادی بدون آنکه شناختی از تغییرات نرخ بهره داشته باشند به این ادراک برسند.
اما در این بین سرمایه گذارها کدام را معیار تصمیم قرار می دهند؟ بهره اسمی یا بهره واقعی؟
فرض کنید کارخانه دار هستید و عین تمامی صاحبان کسب و کار مترصد توسعه هستید،
آنگاه با فرض اینکه تورم فزاینده است و نرخ بهره هم بالا می رود، کدام را معیار سرمایه گذاری خود قرار می دهید؟ بهره واقعی یا بهره اسمی؟
طبیعتا بهره واقعی.
اما تا کجا ؟ تا جایی که احساس کنیم اقتصاد ممکن است پر بهره شود، منظور از اقتصاد پربهرهجایی است که نرخ بهره اسمی برابر یا بالاتر از نرخ عمومی تورم قرار بگیرد.
اما در اقتصاد پولی چطور ؟ جایی پول هوشمند جریان دارد آیا باز هم معیار تصمیم گیری نرخ بهره واقعی است؟
خیر، در کشورهایی که اقتصاد پیشرفته دارند و اعتماد به سیاست گذار نیز وجود دارد، معیار تصمیم گیری سرمایه گذار در اقتصاد مالی نرخ بهره اسمی است.
در بین قسمت های مختلف اقتصاد مالی، بازار کریپتو یک بازار کوچک است که شهودی عمل میکند(یعنی بر اساس ادراک خود معامله می کند نه الزاما چیزی که درست است) حال همین بازار کوچک در طی 3 ماه گذشته نرخ بهره اسمی را بدرستی پیش بینی کرده، در چنین حالتی نمی توان انتظار داشت صرفا با 25 واحد دیگر افزایش نرخ بهره اسمی کف جدیدی صورت بگیرد. برای همین است که اگر دنبال کف جدید هستیم نباید تمام تمرکز را به نرخ بهره اسمی داده و لازم است فعال بازار نشانه های دیگری را دنبال کند.
- گزاره سوم : کدام داده ها را مد نظر قرار دهیم؟
اگر به دنبال کف جدید بیتکوین هستیم باید به دنبال نشانه هایی و داده هایی از اقصتاد باشیم که فضای ترس را به بازار القا کند، این داده ها می تواند ناشی از عوامل درونی (همچون FTX باشد که توان بررسی آن را نداریم) و می تواند ناشی از شرایط رکود فراگیر در آینده باشد.
پس یکی از پررنگ ترین داده هایی که ترس را به بازار القا می کند،شرایطی است که بیانگر فرود سخت باشد.( که قبلتر در موردش صحبت کردیم و برای توضیحات و نشانه های بیشتر توصیه می کنیم ویدئو یا فایل صوتی جلسه را مشاهده بفرمایید) اما اگر فرود سختی نباشد و در مقابل فرود نرم یا رکود مقطعی صورت گیرد، کف های کنونی هم به نوعی تایید شده هستند. چرا که بازار در حالت انتظار دارد که افزایش نرخ های بهره جایی در بین 5 الی 5.5 متوقف شده و پس از مدتی توقف چرخشی هم در سیاست های انقباضی رخ بدهد.
توجه داشته باشید که شاخص های اقتصادی در هیچ شرایطی نقاط ورود و خروج را اعلام نمی کنند و برای اینکار لازم است از علم تکنیکال بهره مند شوید.
- گزاره چهارم : فعال کریپتویی باید کریپتویی برخورد کند.
در گزاره چهارم به بررسی و بیان مواردی پرداختیم که لازم است فعال کریپتویی در چنین شرایطی آن را لحاظ کند.
از آنجا که متن ابزار مناسبی برای توضیح این موارد نیست پیشنهاد می شود حتما ویدئو قرار داده شده را تماشا بفرمایید.در نهایت هم عرض می شود که ریسک بخش جدا ناپذیر بازارهاست، در این شرایط اقتصادی هر تحلیل و بررسی از سمت گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی صورت می گیرد جهت افزایش آگاهی، درنظر گرفتن نیروهای بازار و بهبود قدرت تحلیل دوستان است و گروه از بابت تصمیمات مخاطب محترم سلب مسئولیت می نماید.
مسیح
2 سال پیشمهدی رجبی
2 سال پیشمسیح
2 سال پیشمهدی رجبی
2 سال پیش