تحلیل بازار کریپتو از دیدگاه کلان(3 فوریه 2023)

زمان میانگین برای مطالعه 5 دقیقه

بروزرسانی: 28 تیر، 1403
نظرات 38

در پایان ماه ژانویه بعد از جلسه FOMC بار دیگر فدرال رزرو نرخ بهره را 25 واحد افزایش داد و طبق معمول بازارها واکنش هایی داشتند.در این لایو بازار کریپتو را از منظر عوامل کلان(نه عوامل داخلی) رو بررسی ودر این خصوص 4 گزاره را مورد بحث قرار می دهیم.

دانلود فایل تصویری وبینار 3 فوریه 2023 با کیفیت بالا 

دانلود فایل تصویری وبینار 3 فوریه 2023 با کیفیت متوسط

دانلود فایل صوتی وبینار 3 فوریه 2023

 

در پایان ماه ژانویه بعد از جلسه FOMC بار دیگر فدرال رزرو نرخ بهره را 25 واحد افزایش داد ، و به سبب این افزایش طبق معمول بازارها واکنش هایی داشتند. در جلسه روز سوم فوریه که پیش روی شماست،بازار کریپتو را از منظر عوامل کلان(نه عوامل داخلی) رو بررسی کردیم ودر این خصوص 4 گزاره را مورد بحث قرار می دهیم، خواهشمند است برای درک بهتر جلسه فایل ویدئویی را تماشا بفرمایید چرا که متن زیر صرفا خلاصه ای از کلیات مبحث است و در متن به بازگویی جزئیات نپرداخته ایم.
 

  • گزاره اول : نوع نگاه سرمایه گذار

اگر فردی قصد سرمایه گذاری دارد ( نه پس انداز ) باید ابتدا نوع نگاه و آن بخش از اقتصاد که قصد سرمایه گذاریدر آن را دارد مشخص شود.

سرمایه گذاری دسته بندی های مختلفی دارد، در حالت کلی این سرمایه گذاری به گونه ای که باشد در 2 بخش از اقتصاد صورت میگیرد :

1- کف بازار (Real Economy )

2- بازار های مالی ( Financial Economy) 

 

سرمایه گذاری در کف بازار همان سرمایه گذاری در اقتصاد واقعی است مثل راه اندازی خط تولید ، کسب و کار و …

و سرمایه گذاری در اقتصاد مالی هم شامل بازارمالی ، سهام و … می شود.

فرد سرمایه گذار باید متوجه این دسته بندی و تفاوت های بین آن باشد.

 

  • گزاره دوم : به عنوان سرمایه گذار چه نگاهی به نرخ بهره داشته باشیم ؟

 

در سال 2022 ما شاهد مسیر یک طرفه بازار بودیم ( بجز مارس) و علت آن انقباض اقتصاد هست که توسط سیاستگذار پولی به وسیله ابزاری  بنام نرخ بهره انجام شد.

پس بیاموزیم،
ما دو نوع نرخ بهره داریم :

1- بهره اسمی 

2- بهره واقعی 

نرخ بهره اسمی همان نرخی است که توسط سیاست گذار اعلام میشود، به عنوان مثال نرخ بهره اسمی بعد از افزایش 25 واحدی به 4.75 رسید.

اما در مقابل بهره اسمی، نرخ بهره واقعی را داریم که برابر است با نرخ بهره اسمی منهای تورم .

نرخ بهره واقعی در کشور ایران منفی است برای همین هست که افراد ریسک را چه در اقتصاد مالی و چه در اقتصاد واقعی به حفظ و نگهداری پول ترجیح میدهند ( سفته بازی ، فعالیت های مالی و … ).
قرار گیری درفضای تورم مستمر باعث شده است که فعالین اقتصادی بدون آنکه شناختی از تغییرات نرخ بهره داشته باشند به این ادراک برسند.

اما در این بین سرمایه گذارها کدام را معیار تصمیم قرار می دهند؟ بهره اسمی یا بهره واقعی؟

فرض کنید کارخانه دار هستید و عین تمامی صاحبان کسب و کار مترصد توسعه هستید،

آنگاه با فرض اینکه تورم فزاینده است و نرخ بهره هم بالا می رود، کدام را معیار سرمایه گذاری خود قرار می دهید؟ بهره واقعی یا بهره اسمی؟
طبیعتا بهره واقعی.

اما تا کجا ؟ تا جایی که احساس کنیم اقتصاد ممکن است پر بهره شود، منظور از اقتصاد پربهرهجایی است که نرخ بهره اسمی برابر یا بالاتر از نرخ عمومی تورم قرار بگیرد.

اما در اقتصاد پولی چطور ؟ جایی پول هوشمند جریان دارد آیا باز هم معیار تصمیم گیری نرخ بهره واقعی است؟

خیر، در کشورهایی که اقتصاد پیشرفته دارند و اعتماد به سیاست گذار نیز وجود دارد، معیار تصمیم گیری سرمایه گذار در اقتصاد مالی نرخ بهره اسمی است.

در بین قسمت های مختلف اقتصاد مالی، بازار کریپتو یک بازار کوچک است که شهودی عمل میکند(یعنی بر اساس ادراک خود معامله می کند نه الزاما چیزی که درست است) حال همین بازار کوچک در طی 3 ماه گذشته نرخ بهره اسمی را بدرستی پیش بینی کرده، در چنین حالتی نمی توان انتظار داشت صرفا با 25 واحد دیگر افزایش نرخ بهره اسمی کف جدیدی صورت بگیرد. برای همین است که اگر دنبال کف جدید هستیم نباید تمام تمرکز را به نرخ بهره اسمی داده و لازم است فعال بازار نشانه های دیگری را دنبال کند.



 

  • گزاره سوم : کدام داده ها را مد نظر قرار دهیم؟

اگر به دنبال کف جدید بیتکوین هستیم باید به دنبال نشانه هایی و داده هایی از اقصتاد باشیم که فضای ترس را به بازار القا کند، این داده ها می تواند ناشی از عوامل درونی (همچون FTX باشد که توان بررسی آن را نداریم) و می تواند ناشی از شرایط رکود فراگیر در آینده باشد.
پس یکی از پررنگ ترین داده هایی که ترس را به بازار القا می کند،شرایطی است که بیانگر فرود سخت باشد.( که قبلتر در موردش صحبت کردیم و برای توضیحات و نشانه های بیشتر توصیه می کنیم ویدئو یا فایل صوتی جلسه را مشاهده بفرمایید) اما اگر فرود سختی نباشد و در مقابل فرود نرم یا رکود مقطعی صورت گیرد، کف های کنونی هم به نوعی تایید شده هستند. چرا که بازار در حالت انتظار دارد که افزایش نرخ های بهره جایی در بین 5 الی 5.5 متوقف شده و پس از مدتی توقف چرخشی هم در سیاست های انقباضی رخ بدهد.

توجه داشته باشید که شاخص های اقتصادی در هیچ شرایطی نقاط ورود و خروج را اعلام نمی کنند و برای اینکار لازم است از علم تکنیکال بهره مند شوید.

  • گزاره چهارم : فعال کریپتویی باید کریپتویی برخورد کند.

در گزاره چهارم به بررسی و بیان مواردی پرداختیم که لازم است فعال کریپتویی در چنین شرایطی آن را لحاظ کند.
 

از آنجا که متن ابزار مناسبی برای توضیح این موارد نیست پیشنهاد می شود حتما ویدئو قرار داده شده را تماشا بفرمایید.در نهایت هم عرض می شود که ریسک بخش جدا ناپذیر بازارهاست، در این شرایط اقتصادی هر تحلیل و بررسی از سمت گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی صورت می گیرد جهت افزایش آگاهی، درنظر گرفتن نیروهای بازار و بهبود قدرت تحلیل دوستان است و گروه از بابت تصمیمات مخاطب محترم سلب مسئولیت می نماید.

 

 

کلمات کلیدی:

نظرات

مسیح
2 سال پیش
سلام مهدی عزیز وقتت بخیر اقا با توجه به داده های کلان و این قدرت موج صعودی بیت بنظر شما این موج تا کجا میتونه ادامه پیدا کنه؟ و‌منتظر میتونیم باشیم برای قیمتهای بهتر؟
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام مسیح جان،
داده های کلان که اصلا بر ضد بازار هستن نگم بر ضد، بگم سیگنال خوب به بازار نمیدن، پس از داده های کلان زیاد نتیجه ای نداریم که تاییدی برای ادامه موج باشن، اما به قول خودت مومنتوم و ورودی پول ها رو که چک می کنیم، به نظر این موج یه تثبیت کوتاه بالای سقف 15 آگوست بده، هدف 27-28 رو داره، و بعدش دوباره اصلاح و اینبار اگر داده های کلان مثل پاییز یاری اش کنن میتونه بعد اصلاح قیمت های بهتری رو بله ایجاد کنه،
پاسخ دهی
مسیح
2 سال پیش
مهدی جان باعث افتخاره که با نوشتن میتونم باهات در ارتباط باشم سرت سلامت آقا
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
قربونت برم مسیح جانم
پاسخ دهی
کامران شعبانی پور
2 سال پیش
مربی مهدی عزیز دلتنگت هستیم اقا برای حال و احوال هم شده یک ویس یا ویدیو یا از اون بهتر لایو بزار شاگردان دانشکده یک دلتنگت هستند مربی دارم تمام سعیم رو میکنم که تریدری در حد و اندازه تیم شما بشم تا بتونم با افتخار فریاد شاگردی مربی
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام بروی ماهت کامران جانم، افتخارید برای من برادرم،
کامران جانم 2 جلسه دوستان دانشکده 2 کار دارن، کارشون تموم شه میرسم خدمت بچه های 1 و مسیری رو اتفاقا می خوام صحبت کنم باهاتون،
پاسخ دهی
کامران شعبانی پور
2 سال پیش
حتما واقعا دلتنگتیم مربی و استاد حقیقی
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
منم همینطور، میرسم خدمتتون حتما میرسم داداش بزرگوارم
پاسخ دهی
Saeed
2 سال پیش
سلام. ممنون از زحماتتون. کاش میشد باز هم مثل قبل لایوها را در اینستاگرام هم ثبت میکردید. از زمانی که داخل وبسایت ثبت میشن اغلبشون رو از دست دادم.
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام سعید جان،
سعید همین 2 روز پیشیه، به قدری قطعی داشت که .... یعنی خود ما هم کلافه کرده واقعا.ولی واقعیت بیشتر به خاطر شما عزیزان هست که روی سایت میذاریم،  چون ادیت می کنیم که قطعی هاش برطرف شه و همچنین شما کیفیت بهتری داشته باشید و 2 ایکس هم بتونید پلی کنید،
پاسخ دهی
بهنام نوروزی
2 سال پیش
سلام آقا مهدی دلتنگت بودیم ترمیناتور بازار های مالی, راستی تغییرات سایت هم خیلی خوب شده, میگم که من از الان پیش بینی میکنم که cpi خوب در نمیاد و فد تو 22 مارس 50درصد رو میکوبه به بهره تا الان هم به خاطر زمستون حال داده بود نظرت چیه آقا مهدی فیلینگی بگو :)
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام بهنام جانم،
قربونت برم من هم دلتنگم، اومدیم لایو ها رو استارت بزنیم اینترنت رو محدود کردن، سایتمون هم به سختی باز میشه، از خدا می خوام به جایی بهتر هدایتمون کنه:) در مورد CPI بهنام جان اتفاقا همین الان استوری گذاشتم، من حول و حوش همون پیش بینی بازار هستم یعنی 6 تا 6.3 و در کل خیلی خوب نمیاد نه، اما در خصوص 50% رو نه واقعیت، میدونی مگر اینکه سناریو فرود سخت باشه، پس در حال حاضر و قبل از CPI نه 50 رو نیستم:))
پاسخ دهی
بهنام نوروزی
2 سال پیش
خدا لعنتشون کنه, سایت خیلی خوب بود مقاله ها همین کامنت ها منکه هرچی دارم از سایه شماست کلی مطلب از شما یاد گرفتم واقعیتش اینیستاگرام رو وقت نمیکنم برم ولی همیشه به خاطر استوری های شما هم که شده میرم نگا میکنم بعد میبندم :)
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
عزیزمی بهنام جان، محبت توست، ما که ادامه میدیم در هرحالت:)
پاسخ دهی
Kamran
2 سال پیش
سلام جناب رجبی عزیز وقت بخیر.
با قرار گیری نرخ بهره در سطوح 5% و احتمال rate pause  در این سطوح و بالا رفتن هزینه استقراض و کند شدن جریان نقدینگی حتی با انتظارات درست از دیتا ها، بازار ها چطور میتونن مومنتوم صعودی داشته باشن؟این نقدینگی از کجا میاد؟
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام کامران عزیزم، وقت توام بخیر،
احسنت به این سوال ،اول مومنتوم صعود رو تعریف کنیم، اگر منظور این هست که شتاب حرکتی به گونه ای باشه که قیمت ها به سقف های جدیدی دست پیدا کنن، در کران بالای بهره فرموده شما کاملا بجاست چنین نخواهد شد، و راهی جز کاهش هزینه تامین وجوه آن هم نزدیک به صفر نیست(بازگشت به سیاست های انبساطی) اما اگر منظور از مومنتوم صعود یک رنج صعودی بزرگ هست، میریم سراغ مبحث خلق پول و محو پول، خلق پولی که در دوران کرونا صورت گرفت(MB) و به واسطه اون M2 بسیار بزرگ شد با همان سرعت محو نمی شه. توجه کنی نهایت سرعت QT ماهانه نزدیک به 100 میلیارد دلار هست، پس در واقع می خوام بگم این نقدینگی وجود داره چون میزان خلق پول از محو پول بسیار بیشتر بوده، حتی بانکها اکنون مازاد ذخایر دارن. پس در واقع موضوع اصلی ما برای صعود تحریک اون پول هست نه وجود اون پول. برای سقف های بالا نیازمند بازگشت سیاست های انبساطی هستیم(نه صرفا کات)، در غیر اینصورت فقط بخش ریسک پذیر وارد با پاوز و کات ریت وارد بازار شده و موج های صعودی صورت میگرد اما نه موج هایی که سقف های قیمتی ایجاد کند
پاسخ دهی
;