این مقاله توسط آقای یعقوب محمد زاده از دانشجویان دانشکده ی بازار نوشته شده است.
دراین مقاله سعی شده توضیحاتی در مورد خطای روانشناختی (چالش یا Challenge) وعناوینی پیرامون همین موضوع ارائه شود.
مقدمه
برای درک کاملتر موضوع بهتر است نگاهی به برنامه های اجتماعی مثل اینستاگرام ، فیس بوک و .... بپردازیم .
در این برنامه ها برای سرگرمی و دادن هدف به قشر جوان و نوجوان جامعه برنامه هایی شبیه به (چالش) هایی برای سرگرمی مانند رقص و خواندن موزیک و یا خوردن یک خوراکی تند و... تشویق و ترغیب میکنند اگر شخصی بتواند از پس این کار برآید با گرفتن لایک ها وکامنت های متعدد و حتی گاها جوایز نقدی او را تحسین و ترغیب میکنند و او را به انجام دادن چالش های بیشتر سوق میدهند .
اما این موضوع فقط یک جنبه خیلی سطحی و فان برای متمرکز کردن ذهن شما عزیزان در این خصوص بود.
حال به سراغ معنی عمیق تر و فلسفی تر کلمه چالش میرویم
چالش یک رقابت یا مسابقه با هدف توسعه راهحلهای فناورانه برای حل مشکلات بنگاههای صنعتی یا توسعه محصولات یا خدمات نوآورانه است. در این نوع مسابقه، شرکتها یا هلدینگها، کارخانجات یا سایر واحدهای صنعتی میتوانند راهحلهای مناسبی برای غلبه بر مشکلات فنی خود بیابند. شرکتکنندگان در چالشها را عموماً دانشجویان یا اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها، پژوهشگران مستقل و شرکتهای کوچک و متوسط خلاق و نوآور (اعم از دانشبنیان و غیره) از داخل یا خارج کشور تشکیل میدهند. در این نوع مسابقات، راهحلهای فناورانه نوعاً شامل «طراحی» مفهومی (conceptual design) یا نمونه اولیه (prototype) میشود. بنابراین چالشها بسته به شرایط میتوانند یک یا دو مرحلهای باشند که مرحله اول شامل ارایه طرحهای مفهومی و مرحله دوم شامل توسعه نمونههای اولیه یا آزمایشگاهی میشود.
چالش ها عموما و صرفا منحصر به شرکت ها و سازمان ها نیست و هر شخص در زندگی خود با چالش های متعددی در تمامی ابعاد زندگی خود نظیر کاری و مالی ،روابط اجتماعی و عاطفی و .... همواره درگیر است.
آیا چالش ، مشکل و مسئله یک معنی واحد دارند یا خیر ؟
در ابتدا به معنی مشکل میپردازیم : میتواند یک نارضایتی، ناراحتی، نگرانی و یک وضعیت نامطلوب باشد؛آنقدر مبهم که نمیتوان آن را توضیح داد و تشریح کرد.
اما مسئله به چه معناست : زمانی که مشکل دیده میشود و زیر ذره بین قرار میگیرد مشکل تبدیل به مسئله میشود و این مسئله را میتوان با راه حل های متفاوتی حل کرد پس تفاوت مسئله و مشکل در مبهم و یا شفاف بودن آنها است که مسئله قابل حل است اما مشکل به دلیل مبهم بودن آن غیر قابل حل است.
حال به سراغ کلمه چالش یا challenge میرویم: Challenge به وضعیت و پدیدهای جدید و دشوار که مواجهه با آن تلاشی سخت و تعیینکننده را ایجاب کند اطلاق میشود و در حالت مصدری، به معنای «زیرسؤالکشیدن و ایجاد تردید در امری است از جنبه حقیقت، ارزش یا قدرت و توان آن».
در فرهنگ معاصر انگلیسیفارسی، واژه Challenge را «بهمبارزهطلبیدن» و «بهچالشخواستن» ترجمه کرده و Challenger را به «حریف» معنا نموده است
اکنون که تفاوت معنایی این سه کلمه را فهمیدیم میپردازیم به موضوع اصلی بحثمان؛چالش
در زندگی افراد هموار مشکل ، مسئله ، و چالش های فروانی وجود دارد.
که هرکدام ریشه های متفاوتی دارند.عموما محوریت چالش ها برای بهتر کردن ، گسترش دادن و یا رقابت کردن موضوعات مهم در زندگی مثل درآمد بیشتر ، کار راحت تر ، تخصص بیشتر ، شکست دادن رقیب عشقی و ...رخ میدهند.
پس ریشه چالش ها برای بهتر کردن و کسب برتری است و ماهیت چالش ها به گونه ای نیست که در قدم اول حیاتی و ضروری باشند اما جو دنیای امروز به گونه ای است که چالش ها را خیلی مهمتر و ضروری تر از آنچه هستند نمایش داده اند و به نحوی معنی و مفهوم این کلمه برای ما تغییر کرده است
حال رابطه زندگی روزمره ما با چالش چگونه است
انسان پس از سنین هفت سالگی که وارد مدرسه میشود همواره در ذهن خود متصور میشود زمستان که تمام شود دیگر راحتی و آرامش ابدی می آید و او را نجات میدهد زیرا دیگر نیاز نیست به مدرسه بروند و میتواند در خانه مشغول استراحت و تفریح شود .
مقداری که بزرگ تر میشود و به راهنمایی و دبیرستان میرود باز مجدد شروع میکند به تصوراتی شبیه اینکه وقتی دیپلم بگیرد و مدرسه برای همیشه تمام شود دیگر همه چیز آسوده و عالی میشود .
بعد از آن خدمت سربازی و یا دانشگاه سپس ازدواج و ساخت و یا خرید یک خانه و.... هنوز هم انسان متصور است بعد اینها باز به آسودگی میرسد؛ اما کی ؟ وقتی سنتان به هفتاد سالگی رسید ؟!
چالش های یک معامله گر
چند وقت پیش یک چالشی مبنی بر اینکه باید این ماه یک عدد خاصی سود کنم برای خودم برگذار کردم بعد از یک ماه تلاش توانستم حدودا چالش را موفق شوم بعد از آن با خودم گفتم من دیگر تبدیل به خدای معامله گر ها شده ام توانستم چالش را برنده شوم پس دیگر تا آخر عمر برنده منم و همیشه سود میکنم. در ماه بعدی که یک حس خداگونه داشتم چنان ضرری کردم که واقعا شبیه از عرش به فرش رسیدن بود و واقعا افسرده و غمگین شدم .
بعد از این موضوع فهمیدم چالش ها صرفا یک تمرین مقطعی برای شروع عادت کردن به سختی ها و دشواری ها است و همواره کل زندگی یک چالش است چرا که ما در زندگی مدام باید در پی کسب (ترها) باشیم مثل ماشین بهتر درآمد بیشتر و ....
از این رو اگر در حال ساختن مسیر معامله گری خویش هستید و میخواهید به یک استراتژی و سیستم بهتر و کاملتر دست پیدا کنید باید خیلی از چالش های روانی و تکنیکی رو حل و مدام تکرار کنید که این موضوع در نهایت در قالب یک استیتمنت معاملاتی(کارنامه معاملاتی) برای شما نمایان میشود
پس دوست عزیز اگر توانستی یک چالشی را برنده شوی اینگونه تصور نکن که این ماجرا تمام شده است و تو دیگر استاد این موضوع شده ای؛بلکه این یک موفقیت و انگیزه است که صرفا برای شروع مسیر توست و اگر این چالش را باختی هیچ چیز عوض نشده و فقط تو باید بیشتر تمرین کنی!
کلام آخر
برای پیشبرد اهداف در زندگی و پیمودن مسیر موفقیت ، مشوق های زیادی وجود دارد اما لذت بخش ترین آنها رسیدن به اهداف کوچک و کوتاه مدت است که میتوان هفتگی و یا ماهانه به آن ها دست یافت . یکی از اصلی ترین دلایل پیشرفت ژاپنی ها در تمام دوران عادت کایزان است که دقیقا همین منظور متن بالا را میرساند «پیشرفت های بزرگ و عظیم از دل همین چالش ها و تغییرات خیلی کوچک و ریز میگذرند».
اهداف کوچک ما میتوانند در قالب چالش های کوچک شکل بگیرند و رفته رفته بزرگ تر و اثر گذار تر شوند اما مواظب باشید فریب سرخوشی بعد این چالش ها را نخورید و فقط در حد کسب انگیزه و انرژی راه از آن استفاده کنید .
چالش ها صرفا برای بهتر کردن نسخه ای از ما هستند و پیروزی و یا شکست در یک چالش به معنی برنده و یا بازنده بودن ما در زندگی نیست پس به اندازه کافی به کلمه چالش بها واهمیت بدهید نه کمتر و نه بیشتر که مبادا شما را از حالت تعادلی خارج و به تصورات غلط ویا باعث تغییردرمیزان اعتماد به نفس شما شود.
این مقاله توسط دانشجویان دانشکده ی بازار گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نگارش یافته است و گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی نسبت به کلیه ريسك ها، تصمیمات، برداشت ها و اقدامات شما عزیزان، سلب مسئولیت می نماید و مسئولیت یا پاسخی برای معاملات دوستان نخواهد داشت. در گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی دوره های مختلفی وجود دارد که می توان به کتاب بازاریابی در رکود، آموزش مدیریت سرمایه، دوره جامع ارزهای دیجیتال، دوره رایگان آشنایی با ارزهای دیجیتال، دوره معامله گری در بازارهای مالی، آموزش صرافی کوکوین و تحلیل بازارهای مالی و پیش بینی اقتصاد 1401 اشاره کرد. مقالات گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی در دسته بندی های تحلیل ارز دیجیتال، تحلیل اتریوم، تحلیل آلت کوین ها، تحلیل بیت کوین، تحلیل ریپل، تحلیل دوج کوین است.
kasra
2 سال پیش