بررسی تاریخی نشان داده است که تعداد روزهایی که بازارهای اکوئیتی (مانند بازار سهام) در طول سال رالی صعودی را طی می کنند بسیار کم است. به طور مثال شاخص S&P500 طی 20 سال گذشته ، به طور میانگین سالانه حدود 11 روز رالی صعودی (صعود بیش از 1% در روز) را طی کرده است. اگر تاریخچه را بزرگتر قرار دهیم این میانگین به 20 روز هم افزایش پیدا می کند.
بازار کریپتو هم از این قاعده مستثنی نیست، به طور مثال فردی را در نظر بگیرید که طی 100 هفته گذشته در یک کلاس دارایی کریپتو (سوای بیت کوین) در این بازار حضور داشته است، طی این مدت به طور میانگین از این 100 هفته 20 هفته نزول، 78 رنج و تنها چند هفته رالی صعودی(نه کندل صعودی) را تجربه کرده است. حال در نظر بگیرید اگر همان 2 هفته را در بازار حضور نداشت آیا سرمایه وی بازدهی بالاتر از بازده تورم ایجاد می کرد؟مسلما خیر. از این رو جهت پیشبرد اهداف، بهتر است در روزهای رالی بازارها، تمرکز بیشتری به آن داده تا اینگونه تصمیماتی متناسب و مناسب با شرایط خود اتخاذ کنیم.
از شروع ماه دسامبر در همین یک هفته بیش از 2 لایو اینستاگرامی ترتیب داده ایم، که بنا به فشردگی زمان و رویت سریع تارگت های اعلامی، فرصت بارگذاری آنها روی وب سایت محیا نشد، اکنون جلسه 6 دسامبر را با نگاه کوتاه مدت برگزار می کنیم و به در خواست دوستان این جلسه روی وب سایت قرار می گیرد.
دانلود فایل تصویری با کیفیت بالا
دانلود فایل تصویری با کیفیت متوسط
در این جلسه مهدی رجبی به بررسی شرایط کوتاه مدت بازار پرداخته، و ابتدا اشاره ای به جلسه تحلیلی قبلی داشته است.
خلاصه مباحث جلسه پیش عبارتند از :
- در دوران خاموشی فدرال رزرو هستیم (2 تا 14 دسامبر) بازار در این شرایط می تواند آماده حرکات پارابولیک یا سهمی وار باشد، در صورت رویت حرکات پارابولیک به سمت اعداد 44 و بالاتر می توان به صورت پله کانی با تعریف یک استراتژی مناسب سیو سود داشت.
- در همین دوران، داده های بسیار مهمی همچون jolts ، PMI services ، ADP، NFP ، CPI ، PPI و در آخر جلسه FOMC را داریم. داده هایی که با قرار گیری در دوران خاموشی هر یک می توانند نوساناتی را در بازار های ریسکی ایجاد کنند.
- همچنین در آن جلسه عرض شد تارگت این موج صعودی بیت کوین، 42 هزار نخواهد بود، و این موج در حرکت سهمی وار به ترتیب اهداف 44، 46 و حتی بالاتر از 48 هم پیش رو خواهد داشت.اما از آنجا که حرکت به صورت پارابولا هست نمی توان دقت را افزایش داد، فلذا در صورتی که به جای حرکت پارابولا حرکت اصلاحی دیدیم، می توان از آن برای تشکیل ستاپ خرید استفاده کرد.
حال وارد جلسه 6 دسامبر می شویم بیت کوین به بیش از 44 هزار دلار رسیده است و اکنون می خواهیم شرایط کوتاه مدتی بازار را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم، موارد مطرح شده در این جلسه عبارتند از :
- تقابل میان داده های Jolts و PMI چه تاثیری بر بازار فارکس گذاشت؟
- نقش اصلاحیه صندوق ETF بلک راک چه بود؟
- چرا داده های اشتغال مهم بوده و بازار برای ادامه مسیر خود به داده های اشتغال توجه دارد؟
- پشت عبارت "فدرال رزرو تورم را تماشا می کند" چه مفهومی خوابیده است؟
- آیا حرکت پارابولا می تواند ادامه پیدا کند؟
- در صورت حرکت پارابولیک یا بر عکس آن یعنی در صورت اصلاح طی همین هفته میلادی، استراتژی فعالین کریپتو چه می تواند باشد؟
- تفاوت استراتژی اکتیو تریدرها با ماکرو تریدرها در این مقطع از زمان چیست؟
- بررسی وضعیت آلت کوین ها و دامیننس بیت کوین.
- داده های on-chain چه اطلاعاتی به ما می دهند؟
قسمت On-chain توسط امیر حسین ملازاده عزیز ارائه شده، و در فایل ویدئویی قابل مشاهده است. تحلیل on-chain بر خلاف تحلیل تکنیکال دارای تاخیر بوده و دقتی کمتر از آن دارد، اما همچون تحلیل ماکرو قدرت تحلیل بالاتری نسبت به تکنیکال دارد، از این رو تحلیل زنجیره بلوک در بازار کریپتو محبوب بوده و به عنوان رهیافت کارآمدی برای داشتن دیدگاه های متفاوت به حساب می آید. در زیر هم نمودارها و توضیحات تکمیلی مربوط به این بخش از بیان امیر حسین ملازاده عزیز قرار داده شده است:
در نمودار زیر میزان بیتکوینهای موجود در تمامی صرافی ها را مشاهده می کنید که بعد از اتفاق FTX یک کاهش ناگهانی پیدا کرده و در ادامه آن نیز روند نزولی طی شده است. در روزهاي اخیر با افزایش قابل توجه قیمت بیتکوین، موجودی صرافی ها نه تنها افزایش پیدا نکرده است بلکه شاهد کاهش آن نیز هستیم. پس میتوان نتیجه گرفت دارندگان اصلی هنوز تصمیم به عرضه نگرفته و دارایی های خود را در کیف پولهای شخصی نگهداری می کنند. (حتی با فرض این مورد که عرضه از سمت بازیگران بزرگ و اصلی بازار به صورت OTC باشد نیازمند انتقال کوین به کیف پول صرافی است که در صورت رخ دادن این مهم، شاهد افزایش موجودی صرافیها خواهیم بود). در کنار کاهش میزان موجودي صرافی ها، تعداد تراکنشهای ورودی و خروجی صرافی ها نیز افزایش نداشته ، پس می توانیم نتیجه گیری کنیم که هنوز فعالان خرد وارد بازار نشده اند.
تذکر : لازم به ذکر است که حواشی مربوط به صرافی باینانس می تواند علت کاهش موجودی بیت کوین صرافی ها نیز باشد.
در نمودار بعدی کوینهای شبکه به سه دسته کلی تقسیم و نمایش داده شده اند. کوین های مربوط به فعالین بلند مدت به رنگ آبی، کوین های مربوط به فعالین کوتاه مدت به رنگ قهوه ای و سایر کوینها (کوینهای داخل صرافی، گم شده و استخراج کنندگان) که به رنگ زرد نمایش داده شده اند.
همانطور که مشاهده می کنید میزان دارایی گروه بلند مدت در حال افزایش بوده است که نشان دهنده رفتار انباشت در بازار است و همچنین عدم افزایش دارایی گروه کوتاه مدت نشان می دهد عرضه قابل توجهی در هفته های اخیر صورت نگرفته است. زمانی که شاهد پیدایش روند صعودی در کوین های کوتاه مدت باشیم (یا روند نزولی در کوینهای بلند مدت) حتی اگر اندازه حرکت کوچک باشد میتوانیم انتظار اصلاح قیمت را داشته باشیم.
نمودار سوم نشان دهنده میزان خالص کوین های در سود یا ضرر شبکه است. اکنون اکثریت کوین های شبکه در سود قرار دارند. اگر صرفا براساس این نمودار شرایط فعلی بازار را با سایکل قبلی مقایسه کنیم (مقایسه و بررسی تک مولفه ای و تنها براساس یک نمودار کار درستی نیست و نتیجه دقیقی به ما نمی دهد ولی براي پیدا کردن درك از شرایط بازار مناسب است) شرایط فعلی بازار مشابه با زمانی است که بعد از ریزش کرونا قیمت بیتکوین روند صعودي پیدا کرده و در محدوده 12 هزار دلار قرار گرفته بود. در آن زمان فعالین منتظر اصلاح به قیمت 10 هزار دلار و حتی پایینتر از آن بودند تا خریدی دوباره انجام دهند، اما هرچی قیمت بالاتر میرفت و نزدیک به 20 هزار دلار میشد به دلیل ترس از اصلاح اقدام به ورود و خرید نمی کردند. در شرایط فعلی رفتار مشابه آن زمان می بینیم که اکثر فعالین در انتظار پولبک به 30 هزار دلار بودند ولی قیمت بدون اصلاح عمیق تا حوالی 45 هزار دلار افزایش پیدا کرد و به دلیل ترس از اصلاح افراد اقدام به خرید نکردند.
نمودار چهارم که در زیر آورده شده است، نسب ارزش شبکه بیت کوین به ارزش واقعی آن را نشان می دهد. ارزش شبکه بیت کوین به صورت حاصل ضرب قیمت لحظه ای بیت کوین در تعداد کوین های شبکه محاسبه شده و از آن با نام market cap یاد شود. اما ارزش واقعی به صورت مجموع قیمت خرید هر بیتکوین محاسبه می شود و به آن Realized cap گفته می شود.در هفته های اخیر با صعود قیمت بیت کوین با وجود اینکه اکثر کوین هاي شبکه در سود قرار گرفتند، اما مقدار MVRV افزایش قابل توجهی نداشته است و عدد کنونی آن در حدود 1.5 واحد است. به عنوان یک مورد براي مقایسه در سال 2019 که قیمت بیتکوین به 14 هزار دلار رسید مقدارMVRV در حدود 2.5 بود. این موضوع نشان می دهد میزان سود دلاری فعالین کم بوده و هنوز انگیزه لازم برای فروش گسترده به آنها را نمی دهد.
و اما نمودار بعدی مربوط به ناحیه 32 الی 35 هزار بیت کوین است، اگر به نمودار پایین توجه کنید در انتهای چارت تراکم بالایی از خرید بیت کوین را مشاهده می کنیم، که با توجه با نمودار های قبلی این خرید می تواند مربوط به نهنگ ها و هولدر های بلند بوده فلذا به عنوان یک ناحیه حمایتی قوی تلقی شود.
حال اگر همین را به صورت تک مولفه (که بالاتر عرض شد کار درستی نیست) با سایکل های قبلی مقایسه کنیم (مقادیری که با عدد علامت گذاری شده) متوجه می شویم، همین الگو بعد از تشکیل کف اصلی بازار تکرار شده و پس از آن دیگر قیمت به زیر آن ناحیه نفوذ نکرده است. همچنین از این نمودار می توان متوجه شد که سه نوار مشکی بالاتر از قیمت کنونی بازار که به ترتیب 48 ، 55 و 64 هزار دلار هستند می توانند به عنوان محدوده مقاومتی قوی و شروع عرضه احتمالی در نظر گرفته شوند.
در آخر نیز پیرو صحبت های آقای رجبی در خصوص دامیننس بیت کوین، مقادیر غیر واقعی آن، تغییر در عرضه استیبل کوین های و فریب های چارت دامیننس کنونی، نمودار دامیننس بیت کوین بدون در نظر گرفتن استیبل کوین ها را مشاهده می کنیم.
صحبتی برادرانه : اکنون که به انتهای سال 2023 نزدیک می شویم، مهدی رجبی به عنوان برادر کوچکتر و عضوی از کامیونیتی فارسی زیان ماموریت خود در سال 2023 را پایان یافته ارزیابی می کند. ایشان در 6 دسامبر در طی استوری های ایستاگرامی اعلام می دارد که در بازی سخت سال 2023 در مقابل فدرال رزرو توانستیم به کمک خداوند به برد تقریبی خوبی دست پیدا کنیم و اکنون می توانیم با دستی پر از سر میز بازی بلند شویم. همراهی شما عزیزان طی این سال سخت و پر تنش افتخاری بود که نصیب ما شد، امید است اکنون که در تارگت های اعلامی قرار گرفته ایم این اقدامات مورد رضایت و پسند شما قرار گرفته شده باشد.
سوای سود تحقق یافته سال 2023 مهدی رجبی در طی 2 سال گذشته در تلاش بود که با افزایش قدرت تحلیل، بهبود عملکرد، توجه بیشتر به علم و کمرنگ کردن نگاه های گاها تعصبی گذشته، روالی درست و اصولی را در سال 2023 در پیش بگیرد، و این سود سال 2023 در حالی ایجاد شد که اکثریت جامعه هیچ امیدی به بازار کریپتو نداشتند و آن را پایان یافته تلقی می کردند. فلذا اهمیت و حساسیت آن دو چندان شده و ارزش آن بالاتر می رود.
آنچه که در عملکرد حاصل از سال 2023 رخ داد، ابتدا لطف خدای روزی رسان و سپس حاصل تلاش و استمرار بود. همچنین بازده تولید شده در 2023 به قدری هست که نه تنها جبران مناسبی برای تمامی سالهای خرسی باشد، بلکه اگر عزیزی بر اساس پرتفو منیجمنت اعلامی توسط ما پیش رفته باشد اکنون می تواند علاوه بر جبران زیان، سود تحقق یافته نیز داشته باشد. کماکان مسیر ادامه دارد و با یاری خداوند و شما عزیزان،به تحلیل و بررسی بازارها خواهیم پرداخت، اما در این مقطع از زمان و با رسیدن بیت کوین به محدوده 44 الی 46 هزار دلار، ماموریت خود را تکمیل شده در نظر گرفته و خواهشمندیم زین پس با توجه به میزان پذیرش ریسک و شرایط پرتفو خود، تصمیمات لازم را اتخاذ کنید.
همچنین از آنجا که متن ابزار مناسبی برای توضیح این موارد نیست پیشنهاد می شود حتما ویدئو قرار داده شده را تماشا بفرمایید.
دانلود فایل تصویری با کیفیت بالا
دانلود فایل تصویری با کیفیت متوسط
دانلود فایل تصویری با کیفیت پایین
توجه داشته باشید که ریسک بخش جدا ناپذیر بازارهاست، در این شرایط اقتصادی هر تحلیل و بررسی از سمت گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی صورت می گیرد جهت افزایش آگاهی، اعلام معاملات شخصی، درنظر گرفتن نیروهای بازار و بهبود قدرت تحلیل دوستان است و گروه از بابت تصمیمات مخاطب محترم سلب مسئولیت می نماید.
مسیح
1 سال پیشمهدی رجبی
1 سال پیش