در این ویدئو می خواهیم با بیانی ساده بررسی کنیم که در سال جاری محدوده تورم چه مقدار است و مالکان کسب و کار برای سرمایه گذاری بر روی محصولات خود باید چه اولویت هایی را تعریف کنند.
در اولین مورد باید بپذیریم که متاسفانه بنا به شرایطی همچون کاهش درآمد های دولتی، کسری بودجه در مخاطرات پیش آمده، رشد اقتصادی منفی، استفاده از ذخایر ارزی، تبدیل شبه پول به پول و ... انتظار می رود که تورم نسبتا زیادی را در سال 98 داشته باشیم. پیش بینی های مختلفی در مورد این تورم وجود دارد که اغلب بین بازه 20 تا 40 درصدی هستند. برای اینکه درک بهتری از این عدد داشته باشیم باید اشاره کنیم که میزان تورم منتهی به 12 ماه سال در اسفند 97، 27% برآورد شده است. با این وجود انتظار نمی رود که همچون سال 97، جهش های قیمتی در تمامی عرصه های اقتصادی ایجاد شود، چرا که جنس این تورم بیشتر به سمت تعادل پیش می رود. در تورم تعادلی وقتی که یک محصول شاخص خیلی گران شود، قیمتش پس از ایجاد اصلاح در یکجا به تعادل می رسد، تا سایر محصولات که قیمتشان به آن وابسته است نیز به همان میزان گران شوند. در این خصوص میتوان به وابستگی میان خودرو و ارز اشاره کرد.
حال در این بین سرمایه گذاران روی کالا و محصولات باید پیش از هر گونه سرمایه گذاری، بررسی کنند که وقتی محصولی را گران خریداری می کنند آیا بازار کشش خرید گرانتر آن محصول را دارد؟ چرا که در سال 98 نمی توان انتظار فروش های تورمی همچون سال 97 را داشت. در سال 97 با هر موج تورمی بازار شدیدا خریدار می شد ولی اکنون دیگر آن شرایط نیست.در کتاب بازارسازی و بازاریابی در رکود که از همین قسمت می توانید دانلود نمایید به وفور در آن توضیح داده شده است.
حال به سراغ محیط کسب و کار می رویم. در بدنه کسب و کار انتظار می روند تورم های نهان کم کم نمایان شوند. به عنوان مثال اغلب کسب و کارهای حوزه خدمات، با دلار 3000 تومنی کار می کنند، حال وقتی در سال 98 با افزایش هزینه های اداره کسب و کار و همچنین افزایش حقوق و دستمزد مواجه می شوند به سمت افزایش قیمت خدمات خود پیش می روند که این تصمیمات موجب ایجاد تورم هایی در محیط کسب و کار می شوند.
از سوی دیگر وجود مسائلی در عرصه بازرگانی و تولید، بازار را با مشکلات عرضه مواجه خواهد کرد، در کنار این موضوع بنا به کاهش قدرت خرید مردم و افزایش شدید شاخص بهای مصرف، بازار با با کاهش جدی تقاضا نیز مواجه خواهد بود. وقتی این دو را کنار هم قرار می دهیم به درک ساده ای از رکود تورمی می رسیم که در این بین مالک کسب و کار لازم است که :
- - تمرکز را بر حیطه فعالیت خود گذاشته و در چهارچوب کسب و کار خود سرمایه گذاری هایی روی محصول انجام دهد.
- - اصل بقا و باقی ماندن در بازار را به عنوان اولویت خود قرار دهد. ولو شده با کاهش عرضه و کاهش هزینه های جاری.
- - استراتژی های متناسب با رفتار مصرف کننده در دوران رکود را در پیش بگیرد.
مالک کسب و کار با تدوین برنامه های کوتاه مدت فصلی باید سال 98 را با کمترین تنش های درونی سپری کند و در این بین از محدودیت های دوران رکود که رقبا در آن غافل هستند نهایت استفاده را برده و برای بهبود فضای کسب و کار برنامه ریزی کند.
امیرحسین ابرقوئی
5 سال پیشمهدی رجبی
5 سال پیش