ما در مقالات هر بار به یکسری از موارد ی در کسب و کارهای سود ده و ضرر ده را برایتان اماده می کنیم که در این مقاله به خدمات گردشگری در دوران رکود پرداخته ایم.
تورم افسار گسیخته سال 97 هر مقدار که تهدید بود، یک فرصت ویژه برای کسب و کارهای کالا محور پیش آورد، آن هم تقویت منابع ریالی به واسطه فروش تورمی بود، در این میان سر کسب و کارهای حوزه خدمات بی کلاه ماند چرا که هیچ خدماتی را نمی توان ذخیره و یا با رشد تورم افزایش قیمت داد.
در ویدئو گذشته که در رابطه با کسب و کارهای خدماتی غیر ضروری بود، این حوزه را زیان ده معرفی کردیم اما در میان همین حوزه زیان ده خدمات غیر ضروری، برخی از فعالیت ها هستند که به شدت جای کار و پیشرفت دارند. برای اینکه بدانیم کدام ها رو به پیشرفت هستند، بهتر است اول بررسی کنیم که ضروری یا غیر ضروری بودن یک محصول را چه کسی مشخص می کند؟ از دید بازار این ضرورت را خانوار با سطح درآمدی متوسط تعیین می کند. حال برخی از موارد برای خانوار غیر ضروری بوده ولی برای فرد مجرد ضروری تلقی می شوند، مواردی همچون خدمات گردشگری.
در بین سال های 92 تا 96، گردشگری و تورهای خارجی به کشور های همسایه در میان بسیاری از افراد به یک رفتار تبدیل شد. که این رفتار به سمت اپیدمی شدن پیش رفت. به گونه ای که در میان برخی از دسته های جامعه عدم سفر به خارج از کشور نشان از به خطر افتادن مقبولیت اجتماعی داشت.
بیاید اینجا به یک سوال فکر کنیم، عمده مخاطب این سفرها چه افرادی بودند؟ غالبا افراد جوان که در پی امنیت و آسایش ومقبولیت اجتماعی اقدام به این سفرها می کردند، حال شرایط درآمدی آن ها چگونه است؟ متاسفانه اغلب به اندازه ای که تورم افزایش پیدا کرده، درآمدشان زیاد نشده از این رو در سطوح درآمدی زیر متوسط قرار گرفته اند.
حال از خود بپرسیم این دسته از مخاطبان بازار هدف که یک محصول غیر ضروری را برای خود ضروری تلقی کردند آیا به همین راحتی دست از عادات خرید خود بر می دارند؟
بیاییم از ابعاد دیگری به خدمات گردشگری نگاه کنیم:
- در آخرین پروژه تحقیق بازار پیرامون حوزه گردشگری، که افتخار همکاری با یک تیم حرفه ای را در آن داشتم، از میان جامعه آماری 110 نفره مورد استفاده، 89 نفر تمایل داشتند به عادات سفر های قبلی خود بازگردند لیکن تنها چیزی که مانع آن ها می شد سطح درآمدی شان بود.
- تا سال 96 و پیش از آن، میدان رقابت میان ارائه کنندگان خدمات گردشگری، بر روی تورهای خارجی رنگارنگ تمرکز داشت. و اکنون نیز همان روال گذشته خود را طی می کند.
- در دوران رکود که بخش عمده رقبای پولدار حاضر به تعویض استراتژی های خود نیستند، انتظار می رود پیاده سازی استراتژی های رقابتی ساده تر باشد.
- بخش عمده بازار هدف رقبا در حوزه گردشگری اکنون با مشکل درآمدی مواجه اند لیکن هنوز عادات سفر خود را حفظ کرده اند.
از جمیع 4 مورد فوق نتیجه می گیریم که مخاطبین بازار هدف در حوزه خدمات گردشگری آماده پرزنتوری مجدد و ارائه پیشنهاد بهتری هستند تا به عادات خرید خود بازگردند. حال این پیشنهاد باید از 4 فاکتور اصلی عبود کند: پیشنهادی ارزان، با خدماتی حرفه ای، گرافیک و جلوه های بصری کافی و پروموشن و تبلیغات خوب باید ارائه شود. یک بازاریابی حرفه ای می داند وقتی که جعیت زیادی از مخاطبان بازار هدف آماده پرزنتوری باشند چه مقدار در تکمیل فرآیند خرید جلو می افتد. از سوی دیگر مردم در دورانی که اقتصاد رو به کوچک شدن است ، غمگین هستند و هر کسب و کاری که به زدودن این چهره غمزده کمک کند می تواند روی پیشرفت، تکرار فرآیند خرید و تبلیغ دهان به دهان حساب باز کند. پس در نهایت حوزه گردشگری داخلی با ارائه خدمات خوب و 4 شرط اصلی، بدون اینکه بخواهیم به بازاریابی بین المللی ( جذب توریسم) فکر کنیم، می تواند طی سال 98 به بعد سود ده بوده و رو به پیشرفت باشد.