در این مقاله ویدئویی برندهای کوچک را بررسی می کنیم تا بدانیم پیشرفت کسب و کار و برندهای کوچک در دوران رکود می توانند شکوفا شوند.
در این ویدئو چند مثال از پروژه های انجام شده توسط خودم گفته ام تا بدانیم که :
- آیا رکود فرصتی برای رشد و پیشرفت کسب و کارها و برندهای کوچک است؟
- برندهای کوچک چگونه در شرایط بد اقتصادی می توانند فروش زیادی داشته باشند؟
برندهای کوچک در دوران رکود
قرار است از فرصت واقعی صحبت کنیم، ابتدا نگاهی به تصویر زیر بیاندازید، این عکس را از قفسه یک فروشگاه انداخته ام:
کدام یک از برندهای موجود در این عکس را می شناسید یا امتحان کرده اید؟ در مباحث برندینگ برای اینکه بتوانیم استراتژی درستی در پیش بگیریم، ابتدا برندها را دسته بندی می کنیم. همانطور که در ویدئو گفتم برندها به دسته هایی مانند برندهای ملی، برندهای خصوصی، برچسب های شخصی، برندهای فروشگاهی و ... تبدیل می شوند. بیشتر محصولاتی که در تصویر می بینید در دسته برندهای فروشگاهی و برچسب های شخصی هستند. در طول دوران رکود برندهای فروشگاهی و برچسب های شخصی می توانند راحت تر و سریع تر از دوران رونق اقتصادی رشد کنند. برندهای کوچک در دوران رکود که گفته شد، این محصولات بنا به مزیت هایی که در ادامه می گویم می توانند در دوران رکود و شرایط بد اقتصادی فروش بیشتری نسبت به برندهای بزرگ داشته باشند.
- در طول دوران بحران یا رکود اقتصادی، وفاداری مشتریان به برندهای بزرگ کاهش می یابد. چرا که مشتریان در طی این دوران به دنبال امتحان کردن محصولات جدید با کارایی و کیفیت مشابه اما ارزش بیشتر هستند. آن ها دیگر نمی توانند بابت اعتبار و خوشنامی برند پول های زیادی خرج کنند. پس بخش زیادی از مشتریان از سهم بازار برندهای بزرگ خارج شده و به سمت دیگر بازار می روند.
- محصولات برندهای کوچک به دلیل هزینه های عملیاتی پایین تر، توزیع ساده تر، هزینه های پایین تر فعالیت های بازاریابی وحذف موارد زائد از قیمت تمام شده کمتری برخوردارند. این مزیت قیمتی در شرایطی که مشتریان صرفه جویی در پیش گرفته و حساسیت قیمتی دارند می تواند عامل موفقیت بسیاری از آن ها باشد. پس اگر برندهای کوچک در دوران رکود بتوانند ضمن حفظ کیفیت، قیمت پایین تری به بازار ارائه دهند می توانند به راحتی دسته زیادی از مشتریان را جذب کنند.
- برخی از محصولات برندهای کوچک دارای فرآیند فروش چند باره هستند.به گونه ای که یکبار توزیع کننده آن را فروخته و بار دیگر توسط خرده فروش معرفی محصول صورت می گیرد. خرده فروش تاثیر زیادی در انتخاب مشتریان دارد و چون این قبیل محصولات سود بیشتری از برندهای بزرگ دارند، برای فروشنده جذاب بوده و او سعی می کند تا این محصولات را به صورت مستقیم به مشتریان خود عرضه کند.
این موارد مثال هایی بودند از کالاهای سوپر مارکتی. این موارد را گفتم چرا که استراتژی توزیع بیش از 5-6 مورد برندهای فروشگاهی غرب تهران توسط خودم تبیین و اجرا شده اند، قصدم این بود که از این مثال ها استفاده کنی و ارتباطی با کسب و کار خودت بیابید.حال به نظر شما در این شرایط چه چیز هایی برای مشتری ارزشمند است و به نفع اوست؟با مطالعه کتاب بازارسازی و بازاریابی در رکود چگونگی استراتژی کسب و کارهای کوچک با تقویت ارزش های مد نظر مصرف کننده که می توانند سهم بازار برندهای بزرگ را تصاحب کرد را درمی یابید.