در این ویدئو می خواهیم در رابطه با فعالیت های سود ده همچون کشاورزی یا کشاورزی صنعتی را بررسی کنیم که :
- با حذف ارز ترجیحی چه تغییراتی در تورم و شاخص بهای مصرف رخ می دهد.
- چه کسب و کارهایی در این شرایط قدرت می گیرند؟
- در سال 90 پس از شروع نوسانات ارزی، نرخی به عنوان ارز مرجع اعلام شد که این عدد برابر با 1226 بود. این سیاست در سال 91 با مشکلات مواجه شد که باعث شد جای خود را به ارز مبادله ای دهد. در ابتدای سال 97 مجدد همین سیاست با عنوان ارز 4200 تومانی یا ارز ترجیحی اجرا شد.
- پس از شروع سال 98 و باز شدن مجدد سامانه ثبتارش برای ثبت سفارش محصولات وارداتی، بر خلاف سال 97 اینبار دیگر ارز ترجیحی به گوشت اختصاص نیافت.
- تمامی متخصصان هشدار داده بودند که این سیاست قیمت گذاری اشتباه است، از سوی دیگر دولت خود تمایل به حذف این ارز دارد. حذف ارز ترجیحی دیر یا زود اتفاق می افتد. در ادامه با حذف این ارز قرار است حدفاصل ارز ترجیحی با ارز نیمایی به صورت کالابرگ اعتباری (کوپن) به هموطنان عزیز ارائه گردد.
- طبق مطالعات و بررسی های انجام شده کالاهایی که با ارز 4200 وارد می شوند، ظرفیت افزایش قیمت بیش از 100% را دارند. از طرفی حذف این ارز می تواند زمینه ساز افزایش نرخ رسمی تورم به اندازه 1 الی 1.5% شود.
- دسته بزرگی از این کالاها شامل محصولات غذایی نظیر برنج، چای، حبوبات، نهاده های دامی و خوراک دام و طیور می باشند، این دسته از محصولات علاوه بر تولید داخل وارد نیز می شوند، همواره تناسبی بین قیمت محصول وارداتی و محصول تولید داخل وجود دارد. پس وقتی محصول وارداتی بخواهد گران شود، محصول داخلی نمی تواند ثابت بایستد. حال در نگاه کلی این محصولات تولید داخل توسط کشاورز و در زمین های مزروعی تولید و ارائه می شوند.
کشاورزی و کشاورزی صنعتی
از جمیع موارد 1 تا 5 نتیجه میگیریم که هر گونه فعالیت در زمینه تولید غدا، کشاورزی، کشاورزی صنعتی ، باغداری و مشابه آن در صورتی که زمینه فعالیت و مهارت های لازمه موجود باشد در طی سال های آتی قطعا سود ده خواهند بود و توجیه اقتصادی خواهند داشت.البته لازم به ذکر است که مبحث کار با موجودات زنده همچون دام، طیور و آبزیان به سبب حساسیت بالایی که دارند باید به صورت جداگانه بررسی شوند که در ادامه حتما به بررسی این موضوع نیز خواهیم پرداخت.
مسعود جهان تیغ
4 سال پیشمهدی رجبی
4 سال پیش