بررسی فعالیت های زیان ده : واردات و فروش کالای مصرفی

زمان میانگین برای مطالعه 3 دقیقه

بروزرسانی: 07 خرداد، 1401
نظرات 2

در این ویدئو می خواهیم بررسی کنیم که با توجه به شرایط نرخ ارز در سامانه نیما هر دلار برای واردات کالا چند ریال برای وارد کننده تمام می شود؟ آیا می صرفد؟

در این ویدئو می خواهیم بررسی کنیم که با توجه به شرایط نرخ ارز در سامانه نیما :

  • هر دلار برای واردات کالا چند ریال برای وارد کننده تمام می شود؟
  • آیا واردات در این زمان (اسفند 97) توجیه اقتصادی دارد؟
  • خرده فروشان کالاهای وارداتی چه باید بکنند؟
 
تمامی واردکنندگان در حال حاضر ملزم به ثبت سفارش محصول خود در سامانه ثبتارش و همچنین ثبت منشا ارزی خود هستند. تا در مرحله بعدی بنا به اولویت های واردات و دهک محصولی ارز نیمایی یا ارز ترجیحی، به وارد کننده تخصیص داده شود. در مهر ماه که نرخ ارز در بازار بیش از 15 هزار تومان بود، نرخ ارز نیمایی 7 هزار تومان بود اکنون که نرخ ارز 13 هزار تومان شده، نرخ در سامانه نیما 9 هزار تومان است. نزدیک شدن فاصله میان بازار و نیما اتفاق خوبی است اما این نزدیکی برخی از انگیزه های تورمی را از بازار می گیرد. حال بر فرض دریافت ارز نیمایی، می خواهیم محاسبه کنیم که هر دلار برای واردات محصول چند ریال تمام می شود. اگر نرخ ارز تخصیص شده را 10 هزار تومان در نظر بگیریم و به آن 25% متوسط هزینه های گمرکی، 5% هزینه های ترخیص و حمل، 5% سود وارد کننده و 9% هم مالیات بر ارزش افزوده اضافه کنیم، عدد نزدیک به 14500 تومان می شود.
حال محصول به ایران رسید و اکنون یک خرده فروش در قالب مغازه یا وب سایت باید آن را بفروشد، اگر متوسط سود خرده فروش را هم 20 الی 25 % در نظر بگیریم، هر دلار برای محصول وارداتی مصرفی نزدیک به 18500 تومان می شود. این نرخ در سال 96 کمتر از 5000 تومان بود، اما همانطور که مشاهده کردید اکنون نزدیک به 3.5 برابر رشد پیدا کرده است. در صورتی که مصرف کننده به هیچ عنوان به این مقدار توان تحمل و انتظار تورم را نداشته و اصلا در این حد رشد درآمدی نداشته است.
 
 

اکنون به سراغ مصرف کننده می رویم، او که در دوران رکود تورمی با مشکلات عایدی رو به روست، استراتژی های مختلفی را برای کنترل هزینه هایش در پیش می گیرد. او حتی نیازهای ضروری خود را نیز به تاخیر می اندازد پس چطور انتظار داشته باشیم که با این نرخ ارز کالای مصرفی وارداتی را همانند گذشته بخرد؟

تا به اینجا نتیجه گرفته ایم که واردات کالای مصرفی با ارز نیمایی نزدیک به 10 هزار تومان توجیه اقتصادی ندارد. البته لازم به ذکر است که روی سخن ما با تامین کنندگان مواد اولیه و ... نیست. در این بین وضعیت خرده فروشی که در مغازه یا فروشگاه اینترنتی خود محصولات مصرفی وارداتی می فروشد بهتر از وارد کننده نیست، چرا که هم در تامین کالا با مشکلاتی رو به روست و هم اینکه با کاهش شدید فروش مواجه است. در این حال بهترین و ساده ترین استراتژی برای خرده فروشان و ارائه دهندگان خدمت این است که ولو با کاهش اندکی از کیفیت به دنبال محصول جایگزین داخلی باشند، این بدان معنی نیست که کل سبد محصول حذف شود، بلکه باید اصلاحاتی در سبد محصول ایجاد شده و بر اساس شرایط مصرف کنندگان محصولاتی به ان اضافه یا کم شود در غیر این صورت در سال 98، سایه رکود غلیظی را بر کسب و کار خود حس خواهد کرد. البته همانطور که مستحضرید برخی از مشاغل خدماتی همچون دندان پزشکی ممکن است نتوانند این جایگزینی محصول را بدرستی انجام دهند اما سایر مشاغل که قدرت مانور دارند، می بایست نگاهی به این استراتژی داشته باشند. در آینده شاخصی برای اندازه گیری قدرت خرید به شما ارائه خواهیم داد که به واسطه آن بتوانید محاسبه کنید که چه محصولی با چه قیمتی مناسب بازار هدف شماست.

کلمات کلیدی:

نظرات

داود صادقی
5 سال پیش
سلام و درود بر شما خسته نباشید استفاده کردم بسیار عالی بود
پاسخ دهی
مهدی رجبی
5 سال پیش
سلام جناب صادقی عزیز
ارادتمندیم قربان
پاسخ دهی
;