چه چیزی باعث موفقیت در برندسازی می شود؟

زمان میانگین برای مطالعه 9 دقیقه

بروزرسانی: 07 خرداد، 1401
نظرات 0

همه ما برندهایی چون مک دونالد، کوکا کولا و ... را می شناسیم، شناخت ما به دلیل رعایت موارد برندسازی و عمل درستشان است که در این مقاله به این عوامل میپردازیم

برندینگ موضوعی ادارکی است که نمی توان آن را به یک سری چهارچوب محدود کرد. با این طراحی یک برند شامل اصولی است که هر کس با شناخت و آگاهی از آن می تواند دست به خلاقیت زده و برندی متمایز را خلق کند. در این مقاله می خواهیم برای شما از اصولی که باعث موفقیت در برندسازی های کوچک و بزرگ شده اند، بگوییم.

 

در این مقاله متوجه می خوانیم:

  • - چه چیزی باعث موفقیت یک برند در برندسازی می شود؟
  • - برند های موفق چه کارهایی می کنند؟

 

برندسازی

 

چه چیزی باعث موفقیت برند در برندسازی می شود؟

خلق و ایجاد یک برند قوی تنها آغاز سفر شما برای گسترش یک تصویر قدرتمند از بیزینس و شرکت شما است. اصول اساسی و بنیادینی که تا کنون با هم یاد گرفتیم تنها گام های اولیه در ساختن پایه های برندسازی شما هستند.

با این حال آنها بدون داشتن یک استراتژی مناسب، تلاش های شما را به نتیجه نخواهد رسید. وقتی که به برندینگ و برندسازی فکر می کنید بسیار بهتر است که آن را به صورت یک فرآیند پیوسته و ادامه دار ببینید نه اینکه آن را به شکل یک مرحله مجزا ببینید که باید آن را انجام داد و بعد کنار

گذاشت.

اینکه یک برند با رشد تدریجی، پیوسته در حال تکامل باشد و بر اساس سلیقه مخاطبانش پیش برود کاری دور از انتظار نیست.

موفق ترین برند ها آن هایی نیستند که یک روش را انتخاب کرده و به عنوان اسحله نگه داشته اند.

بلکه بهترین شرکت ها همیشه در حال تنظیم برندها و تیز کردن اسلحه خود هستند تا بهترین توازن را برقرار کرده و نگرش ها و بینش هایی که در ذهن خود طرح ریزی کرده اند را به بهترین نحو تکمیل کنند.

پیش از آنکه به بررسی این برندهای شاخص و برجسته بپردازیم، اجازه دهید به بررسی این نکته بپردازیم که برندهای بزرگ و موفق چه کارهایی در برندسازی انجام می دهند که همیشه در اوج و دید همه قرار گیرند.

صرفا شناخته شدن هدف ما نیست، بلکه خلق روابطی بسیار نزدیک با شاخصه‌هایی تعیین شده است که شرکت شما با آن مشهور می شود.

برندسازی

برند های موفق چه کارهایی می کنند؟

تمامی شرکت های موفق و رده بالا در دنیا از برندینگ به عنوان یکی از ابزار های برتر افزایش فروش و سود استفاده می کنند. در اینجا به ذکر برخی از مواردی می پردازیم که آنها انجام می دهند.

 

برندسازی

 

داشتن یک هویت برند واضح

برند بسیار بیشتر از یک ابزار مارکتینگ و بازاریابی است؛ این همان شیوه ای است که جهان شرکت شما را با آن می شناسد و درک می کند.

شرکت های بزرگ و موفق بیش از آنکه آن را تنها برای فروش کالاها استفاده کنند، با آن هویتی قوی و تعیین شده برای شرکتشان خلق می کنند.

صرفا شناخته شدن هدف ما نیست، بلکه خلق روابطی بسیار نزدیک با شاخصه‌هایی تعیین شده است که شرکت شما با آن مشهور می شود. مهمتر از آن، هدف شما طرح ریزی هویتی است که به تعیین چیزی بپردازید که شما را از سایر رقبا مجزا و متمایز می کند.

 

برندسازی

 

یکی از بهترین مثال ها در این باره شرکت اپل است:

در سال های بین 1990 – 1980، اپل به دلیل آنکه اولین کامپیوترهای شخصی را در اختیار عموم مردم قرار داده بود شهرت یافت. پس از آن سالهای مربوط به گسترش شهرتش در حال پایان بود و دهه 80 میلادی به پایان رسید، در اوایل سال های دهه 90 میلادی، این شرکت خود را دوباره از نو ساخت.

این شرکت دیگر تنها یک کمپانی تولید کامپیوتر نبود، اپل محور اصلی برند خود را بر روی تولید کالاهای لوکس و نوآوری و خلاقیت قرار داد. با معرفی محصولاتی همچون آی مک، آی پاد، و بعدها گوشی آیفون، این شرکت هویت برندی جدید و تازه ای برای خود خلق کرد:

آنها مبتکران و نوآورانی بودند که هرکسی را که محصولات آنها را می خرید به سوی زندگی لوکس و پر زرق و برق می کشاندند.

حتی همین امروز هم اپل دوست دارد خود را از سایر رقبا جدا کند، برای همین شعار تبلیغاتی این شرکت "متفاوت فکر کنید" هست.

برندسازی

تمرکز بر روی مخاطبان

خیلی مواقع فراموش می کنیم که برندها برای چه چیزی هستند؟ هرچند این موضوع که تیم شما فکر کنند برند شما بسیار فوق العاده است موضوع مهمی است، اما سهامداران شرکت شما خواهان این هستند که برندسازی شما بر روی مخاطبان بازار هدف تمرکز داشته باشد.

بسیار مهم است که برندی را که خلقش کردید و به آن افتخار می کنید گسترش و توسعه دهید، اما همزمان باید بدانید که اگر برند شما با مخاطبان هدفی که قصد دارید آنها را به مشتریان خود تبدیل کنید، نتواند ارتباط برقرار کند، ممکن است تمام برندسازی شما هیچ و پوچ باشد.

اپل یک شرکت موفق بوده و هست برای اینکه در پایگاه داده مشتری خود می داند در زمان اقدام دست بر روی کدام نقاط حساس مخاطبان خود بگذارد.

 

برند سازی

یکی از بهترین مثال هایی که در این رابطه می توان زد شرکت هول فودز مارکت (Whole Foods) است:

این شرکت که یک فروشگاه زنجیره‌ای خرده‌فروشی و عمده‌فروشی مواد غذایی است یک برند با شعار "زندگی سالم"  را بنیان گذاشت که همیشه بر روی این پیام خود باقی ماند و به وضوح مخاطبان خود را هدف قرار داد.

از تبلیغات سرگرم کننده که همیشه انسان های فعال را به تصویر می کشد تا محصولات شرکت، همگی جنبه های سلامتی و ارگانیک بودن محصولات این کمپانی را به تصویر می کشند،

این شرکت همواره می داند که با چه کسانی در حال صحبت است و کاملا می داند مخاطبانش چه کسانی هستند. با به خاطر داشتن این نکات، تلاش هایی که آنها در ارتباط با نام تجاری و برندینگ خود انجام داده اند همیشه موفقیت آمیز بوده است.

تلاش آنها سبب ایجاد مشتریانی وفادار و اختصاصی شده است که همیشه برای محصولاتی که برند و نشان این کمپانی بر روی آنهاست مشتاق هستند و به خوبی پول خرج می کنند.

 

برند سازی

همیشه با ثبات باشید

یکی از جنبه هایی که اغلب در طول پروسه برندینگ و برندسازی و بازخورد مصرف کننده نادیده گرفته می شود ثبات و یکپارچگی است.

برخی از شرکت ها ممکن است هنگامی که بشنوند کمپین بازاریابی یا استراتژی برندینگ آنها نتیجه بخش نبوده کاملا دچار آشفتگی و اضطراب شوند.

همانطور که در مقاله تعریف استراتژی و تاکتیک گفتیم هیچ استراتژی 100 درصد درست نیست. اگر اشتباهی رخ داد نیاز نیست شتاب زده وارد عمل شوید و کلیه استراتژی های برند را تغییر دهید،ممکن است با اصلاح چند مورد کوچک اوضاع بهتر شود.

در حالی که تنظیم و بهبود پیوسته و دائمی بسیار مهم است، باید بدانید تنها راهی که مشتریان شرکت شما را خاطر خواهند سپرد این است که آیا آنها نقطه مشخصی در ارتباط با شرکت شما دارند یا خیر.

با ماندن بر روی پیام خود و با حفظ موارد مختلف برندینگ از جمله رنگ های انتخاب شده، لحن و زبان، حتی اگر کمپین های تبلیغاتی شما تغییر کنند، برند شما به تدریج با این شاخصه ها ارتباط یافته و شناخته خواهد شد.

مهم نیست که یک کمپین تبلیغاتی خاص چه می گوید، برند شما همیشه در این میان خواهد درخشید.

 

برند سازی

 

یکی از بهترین مثال ها در این باره مک دونالد است:

غیرممکن است که برند مک دونالد در هیچ جای دنیا فراموش شود. مهم نیست که کجای دنیا هستید، منحنی های طلایی لوگوی این شرکت به معنای فست فود و دلقکی دوستانه و صمیمی است که آنها را به شما معرفی می کند.

مک دونالد از سال 1962 تا کنون لوگوی خود را بدون تغییر نگه داشته است، حال آنکه در طول این سالها همواره شعارهای تبلیغاتی، کمپین های بازاریابی و طراحی های فروشگاهی خود را بارها تغییر داده است.

با این وجود، برند این کمپانی به شکل یک لوگو ساده و واضح نشان داده می شود- یک فست فود با کیفیت همراه با خدماتی عالی و مناسب.

 

برند سازی

 

به قول ها و وعده های خود عمل کنید

برند شما فعالیت ها و اهداف شرکت شما را برای مصرف کنندگان شرح خواهد داد. روش تبلیغات، بازاریابی و حتی شعارهای تبلیغاتی شما بیش از هر چیز در طول زمان،در مورد شرکت شما و اینکه چگونه تجسم می شود به مشتریان اطلاعات خواهند داد.

یکی از راه هایی که باعث از دست رفتن مشتریان می شود این است که قول ها و وعده های خود را نقض کرده و با آنها صادق نباشید.

موفق ترین برندها پیام ها و وعده هایی را که می دهند بسیار با دقت انتخاب می کنند، و از این موضوع آگاهند که آنها همیشه می توانند به این قول ها عمل کنند. وقتی شما محصولی را گارانتی می کنید و با چسباندن برند خود بر روی آن، به آن چیز اعتبار می دهید، آگاه باشید که اگر به وعده خود عمل نکنید، با از بین بردن اعتمادی که مخاطبان شما به شما دارند ضربه‌ای بسیار مهلک‌تر از هرگونه ضرر و زیان مادی به خود و شرکتتان و هرچه برای برندسازی انجام داده اید وارد کرده اید. مصرف کنندگان می توانند بی ثبات بوده و وفادار نباشند. همچنین تصویرسازی دوباره یک کمپانی امری بسیار پرهزینه و سخت است. همیشه بر روی این پیام باقی بمانید و همیشه به قول های خود عمل کنید.

 

برند سازی

 

یکی از بهترین مثال ها در این باره شرکت فدکس (FedEx) است :

از جمله کلیدی ترین نکاتی که در رابطه با فروش برند فدکس وجود دارد این است که آنها مشتریان خود را به خوبی درک کرده و می فهمند.

بیش از آنکه شرکت تنها به تعداد بسته ها و سود خود توجه کند، مشتریان خود را به عنوان افرادی در نظر می گیرد که به این شرکت اعتماد کرده و کالاهای با ارزش و مهمترین اسناد خود را در اختیار آن گذاشته اند.

این شرکت مسافت طولانی را طی می کند تا با مخاطبان خود دست پیدا کند، آنها در شبکه های اجتماعی همیشه در دسترس مشتریان هستند، پشتیبانی بسیار قوی و گسترده ای دارند و از نظر منابع انسانی، نماینده هایی با سواد و آموزش دیده دارند.

کمپانی فدکس همواره بر روی قول و وعده خود پایبند بوده و همیشه در برندسازی خود یادآور اعتماد است. آنها همواره اطمینان دارند که مشتری هایشان به عنوان یک سرویس خدماتی قابل اتکا و مطمئن بر روی آنها حساب می کنند.

 

برند سازی

 

اکنون که با این نکات کلیدی استراتژی برند آشنا شده اید و آنها را درک کرده اید، زمان آن فرا رسیده که بر روی مهمترین بخش برند تمرکز کنیم.مهم ترین بخش برند مخاطبانی هستند که قرار است از آن برند استفاده کنند.لطفا در پست های بعدی نیز همراه ما باشید تا با هم به بررسی این موضوع بپردازیم که مخاطبان شما چه چیزی می خواهند و چگونه برند در برندسازی شما می تواند تقاضاهای آنها را عملی کند و به سرانجام برساند.

سپاس از اینکه این مقاله را مطالعه کردید

کلمات کلیدی:

نظرات

;