گردهمایی جکسون هول، عرضه 137 هزار بیت کوین، وضعیت بیت کوین در آخر آگوست چگونه است؟ (7 شهریور – 27 آگوست)

زمان میانگین برای مطالعه 10 دقیقه

بروزرسانی: 28 تیر، 1403
نظرات 27

با توجه به وقایع مهم اقتصادی در روزهای پایانی ماه آکوست، در اولین جلسه شهریور ماه به بررسی و آپدیت نیروهای بنیادی می پردازیم سپس در جلسه دیگری سناریوهای تکنیکالی را مورد بحث قرار می دهیم. در ادامه در 3 گزاره موضوع را پیش می بریم.

دانلود فایل تصویری لایو 27 آگوست- 7 شهریورماه 1401 (کیفیت عالی)

دانلود فایل تصویری لایو 27 آگوست- 7 شهریورماه 1401 (کیفیت متوسط)

دانلود فایل صوتی لایو 27 آگوست- 7 شهریورماه 1401

 

با توجه به وقایع مهم اقتصادی در روزهای پایانی ماه آکوست، در اولین جلسه شهریور ماه به بررسی و آپدیت نیروهای بنیادی می پردازیم سپس در جلسه دیگری سناریوهای تکنیکالی را مورد بحث قرار می دهیم. در ادامه در 3 گزاره موضوع را پیش می بریم.

 

گزاره اول : چه عواملی سبب گارد نزولی بازارها شدند؟

در ابتدای این گزاره لازم است اشاره ای به مباحث گذشته داشته باشیم، از جلسات ماه جولای 2 تارگت برای بیت کوین متصور بودیم. یکی 25 هزار و دیگری 28 هزار دلاری. همچنین بیان شده بود که مادامی که قیمت بیت کوین بالاتر از 21.5 در حال معامله است دیدگاه های صعودی برقرار است. در طی این مدت تارگت اول رویت شد، و اکنون قیمت بیت کوین زیر 20 هزار دلار است و طبیعتا نیاز مند به روز رسانی است. (هچنین در آخرین جلسه ای که روی وب سایت قرار دارد – جلسه 4 آگوست) از منظر تکنیکال تارگتی در کانال 25 هزار دلار برای بیت کوین عرض شده بود که رویت شد، همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد، قسمت تکنیکال را در جلسه دیگری به روز رسانی خواهیم کرد)
اگر به دهه اول ماه آگوست رجوع کنیم، متوجه می شویم که حرکت صعودی بیت کوین بعد از اعلام
CPI ماه جولای صورت گرفت. در CPI ماه جولای (که در 10 آگوست منتشر شد) بازار به این برداشت رسیده بود که با توجه به اینکه شاخص بهای مصرف کننده به میزان قابل توجهی پایین تر از حدود پیش بینی منتشر شده است، پس به احتمال زیاد در جلسه 21 سپتامبر FOMC نرخ بهره فدرال رزرو به میزان 50 نقطه افزایش پیدا می کند و همین موضوع سبب بازگشت ریسک پذیری به بازار شده بود.

 

 

اما در روزهای بعدی بیت کوین پس از صعود و ایجاد یک سقف لوکال در 15 آگوست ، وارد اصلاح شد. این اصلاح در چندین روز بعد عمیق شد به طوری که تا اواخر ماه اگوست تمامی مسیر صعودی طی شده را بازگشت. عده ای از فعالان بازار این اصلاح را به به صورت جلسه FOMC در 17 آگوست ارتباط می دهند، در صورتی که هیچ متغیر بنیادی در صورت جلسه دستخوش تغییر قرار نگرفته بود.

از طرفی در لایو تحلیلی 20 مرداد بررسی شده بود که S&P500 وارد اصلاح خواهد شد و به پیروی از آن بیت کوین هم دستخوش اصلاح قرار خواهد گرفت. اگر مقایسه ای بین چارتهای NDX ، SPX و BTC (نزدک، اس ان پی و بیت کوین) انجام دهیم، متوجه می شویم که نزدک و اس اند پی تا حدود 50% موج ریزشی را بازگشته بودند، در صورتی که بیت کوین حتی موفق به فتح سطح 23% فیبوناچی هم نشد، پس از منظر تکنیکالی هم واکنش به این سطوح رفتاری طبیعی بین معامله گران بوده. در واقع در گزاره اول به وضوح بیان می شود که ریزش اول در نیمه آگوست، هیچ دلیل بنیادی ای نداشته و دست برتر در اختیار معامله گران تکنیکال (تسویه خریدارن و ستاپ فروشندگان) بوده است.

اما در ریزش اواخر آگوست که از روز جمعه 26 آگوست صورت گرفت، مجموعه دلایل بنیادی ای وجود داشت که در گزاره دوم به بررسی آن خواهیم پرداخت.

 

گزاره دوم : وضعیت نیروهای کلان اقتصاد

در روز جمعه 26 آگوست شاخص بهای مصرف کننده شخصی یا PCE منتشر شد، میزان PCE و همچنین Core PCE پایین تر از حدود پیش بینی اعلام شد و قاعدتا این یک خبر خوب برای بازارهاست. در ساعات اولیه انشار این داده بازارها واکنش مثبت هم نشان دادند به طوری که بیت کوین تا محدوده 22 هزار دلار بالا رفته اما دوامی نداشت. دلیل عدم تداوم حرکت با وجود اخبار مثبت چه بود؟

 

  1. نوع برخورد سنتیمنت بازار با PCE  : در دسته داده های تورمی شاخص PCE معیار مهم تری برای مقامات فدرال رزرو است تا CPI به گونه ای که هدف گذاری تورمی هم بر اساس PCE می باشد. اما فعالان بازار به سبب شناخت بیشتر از CPI نسبت به PCE، به CPI اهمیت بیشتری میدهند. فلذا سنتیمنت بازار در تصمیمات لحظه ای بیشتر بر مبنای CPI وارد عمل می شود(البته نگارنده معتقد است که تاثیرات لحظه ای اهمیتی برای تریدرهای خبر مهم است نه سایر فعالان) پس دلیل اول عدم تداوم تاثیر مثبت شناخت کمتر و در نتیجه اهمیت کمتر فعالان به PCE می باشد.
  2. سخرانی جرومی پاول در نشست جکسون هول: جکسون هول گردهمایی سالانه است که تقریبای تمامی بانک های مرکزی مهم در این سمپوزیم شرکت می کنند. جکسون هول از این بابت حائز اهمین است که حکام بانک های مهم و ارزهای مرجع نظیر فدرال رزرو یا بانک مرکزی اروپا از تریبون خود برای بیان تصمیمات مهم استفاده می کنند.

 

 

به طور مثال در سال های بعد از بحران  2008 زمانی تصمیم به اجرای سیاست تسهیلات کمی یا همان QE گرفته شد، این تصمیم در این نشست ها اعلام شد. یا مثال دیگر اینکه جرومی پاول بعد از رکود کرونا در سال 2020 هدف گذاری تورمی (هدف 2%) را در این گردهمایی اعلام کرد.

حال در سمپوزیوم جکسون هول سال 2022، جرومی پاول در جمعه 26 آگوست، ساعاتی پس از اعلام PCE سخرانی کرد. سخرانی وی دارای لحنی تماما هاوکیش بود به گونه ای که اعلام کرد کند شدن اقتصاد و سخت گیری های پیش رو بهای کنترل تورم است. این یعنی تلویحا و به طور غیر مستقیم می گوید رکود(گذرا یا عمیق) هزینه ی مهار تورم است و اگر لازم باشد باید این بها را بپردازیم.

این حرف های ج پاول سبب شد که انتظارات بازارها که تا پیش از این بر افزایش 50 نقطه ای در جلسه سپتامبر بود به 75 نقطه بازگردد، اکنون بیش از 70.5% احتمال وجود دارد که در جلسه ماه سپتامبر نرخ بهره به میزان 75 نقطه افزایش پیدا کند. و این یعنی سیگنال ریسک گریزی برای بازارها.

از طرف دیگر خانم مستر از فدرال رزرو هم بعد از صحبت های ج پاول مطرح کرد که ما برای مهار تورم به نرخ های بالاتر از 4% نیازمندیم! موضوعی که ماه ها پیش راجع به آن صحبت کرده بودیم. که فدرال رزرو اگر واقعا قصد مهار تورم با نرخ های بهره را دارد به نرخ هایی بالای 4% نیاز خواهد داشت و این مقدار افزایش تهاجمی نرخ های بهره بدون هزینه نخواهد ماند(منظورم از هزینه آسیب به تولید ناخالص داخلی و اشتغال یا همان رکود اقتصادی است). در چارت زیر هم مشاهده می فرمایید که بر خلاف دات پلات، انتظارات برای میزان نرخ بهره در پایان 2022 و اوایل 2023 از 3 الی 3.5% به 3.5 الی 4% افزایش یافته است.

 

در این بین اگر فد بخواهد فقط با افزایش نرخ ها تورم را کنترل کند ناگریز از پرداخت بهاست! در غیر اینصورت باید رویه را تغییر دهد. حال سوال این است آیا فد حاضر به پرداخت بها می شود؟ اگر بها پرداخت کند وال استریت و مین استریت به خون کشیده می شود، اگر نخواهد بها پرداخت کند چه راهی پیش رو دارد؟ پاسخ : بهانه سیاسی می آورد! که البته موضوع بحث دیگری است و در این مقاله نمی گنجد.

به هر روی با خروجی نشست جکسون هول، سنتیمنت بازار در گارد ریسک گریزی است، حال در شرایطی هستیم که اقتصاد دانان بیشتری راجع به رکود صحبت می کنند، بازارها(چه بیت کوین چه سهام) برای بازگشت به سمت ریسک پذیری دنبال نشانه هایی هستند که به آنها بگوید آخرین افزایش 75 نقطه ای صورت گرفته و قرار نیست دیگر این مقدار تهاجم داشته باشیم. این اولین نشانه مثبت برای سنتیمنت خواهد بود.

اگر نگاهی به تقویم اقتصادی ماه سپتامبر بیاندازیم،موراد مهم شامل ISM PMI در 1 سپتامبر، داده های اشتغال در 2 سپتامبر، CPI در 13 ام ماه، FOMC در 21 ماه، و اعلام تغییرات تولید ناخالص داخلی در 29 سپتامبر می باشد. پس با توجه به تقویم و قرار گیری جلسه در دهه اخر ماه و اینکه بازار به چند خبر مثبت برای بهبود سنتیمنت نیاز دارد، بعید نیست 3 هفته تحت فشار  و فرسایش را در بازارها و بیت کوین شاهد باشیم.

در این زمان بیت کوین اگر بتواند کف ها را(محدوده) حفظ کند، مستعد رشد خوبی بعد از آن خواهد بود، و فعالان آماده باشند که بعد از آن به ترید فعالانه بازگردند که فرصت خوبی برای نوسان گیری خواهد بود. در صورتی هم که نتواند و اخبار بدتر شود (مثلا افزایش های 75 نقطه ای) در نهایت قرار نیست الی الابد نرخ ها به میزان 75 نقطه افزایش پیدا کنند از این رو هر گونه حرکت نزولی را در پاییز انگالف کرده و قیمت بیت کوین به سمت اعداد کنونی باز می گردد. پس سناریو تشدید فشار می تواند فرصت های خرید و حتی بستن پوزیشن های هج را ایجاد کند. سوای بعد زمانی از منظر قیمتی هم بازگشت توپ به زمین بازی گاوها زمانی تایید می شود که قیمت بتواند به بالاتر از های 15 آگوست (25.200) برسد که البته این هم نیازمند سپری شدن زمان و ایجاد خبرهای خوب بنیادی می باشد. فلذا در نهایت قیمت هم تاییدی بر زمان دارد که گذر زمان در سپتامبر و دوام آوردن نیاز است.

گزاره سوم : وضعیت عوامل درونی کریپتو

فروش 137 هزار بیت کوین : مت گاكس  Mt.GOXيك صرافى قديمي بود كه ساليان پيش كه قيمت بيت كوين پايين تر از ١٠٠٠ دلار بود به واسطه حمله سايبرى منحل شد. در آن زمان بخش زيادي از دارايي هاى كاربرانش به سرقت رفت. گويا(در حد حدس و گمان) بعد از گذر ساليان و با پيگيرى هاى صورت گرفته، بخشى از اموال مسروقه بازيابي شد و قرار بر اين بوده كه از اواخر آگوست باز پرداخت مال باختگان شروع شود. چيزي حدود ١٣٧ هزار واحد بيت كوين!

با رسيدن به پايان آگوست اين FUD در بازار ايجاد شد كه اگر اين تعداد بيت كوين به مال باختگان باز گردانده شود، قطعا آنها بیت کوین هایشان را می فروشند و همين كار سبب ريزش شديد قيمت خواهد شد ادعايي كه درست هم به نظر مياد. چرا که فردی که از 2013-2014 بیت کوین هایش از دسترسش خارج شده، حال با وجود سيگنال هاى ركود اقتصادى و ریزش 75% بازار باز هم حدود 20-30 برابر مبلغ 8 سال پیش در سود است، چنین فردی چرا نبايد دارايي اش رو بفروشد؟

اما اگر بيشتر تحقيق كنيم، متوجه ميشيم اصلا معلوم نيست Mt.gox قراره چه مقدار و طي چه بازه زماني اين كار را انجام دهد. جزئياتي منتشر نشده اما متون ارائه شده گوياي اين هست كه ممكنه این فرآیند ماه ها يا حتي تا ساليان به طول بیانجامد.

در جبهه ديگر، هم بنيان گذار Mt.Gox اريك وال هم مستقيما اشاره كرده كه اين FUD توسط رسانه TheAltcoinHub ايجاد شده و حتي اشاره کرده است که اصلا قرار نيست بيت كويني به مال باختگان پرداخت شود.

 

 

نمی توان به قطع گفت که اریک وال درست می گوید اما شواهد گویای این است که این یک FUD بوده و برای کمرنگ شدن اثر آن لازم است که بیت کوین بیش از یکی دو هفته محدوده های فعلی را حفظ کند موردی که با گزاره دوم در یک راستا قرار می گیرد.

از آنجا که متن ابزار مناسبی برای توضیح این موارد نیست پیشنهاد می شود حتما ویدئو قرار داده شده را تماشا بفرمایید.در نهایت هم عرض می شود که ریسک بخش جدا ناپذیر بازارهاست، در این شرایط اقتصادی هر تحلیل و بررسی از سمت گروه سرمایه گذاری مهدی رجبی صورت می گیرد جهت افزایش آگاهی، درنظر گرفتن نیروهای بازار و بهبود قدرت تحلیل دوستان است و گروه از بابت تصمیمات مخاطب محترم سلب مسئولیت می نماید.

 

 

کلمات کلیدی:

نظرات

امیر خسروی
2 سال پیش
سلام مربی خدا قوت. مربی با توجه به اینکه این روزا تو اروپا خیلی بحث یارانه انرژی هست خب همین کمک های مالی مثل دوران کرونا باعث افزایش چاپ پول و نوید تورم در چند سال اینده{ چرخه بعدی اقتصاد} رو نمیده ؟؟
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام امیر جان، فرمایش شما درسته، در واقع اینطوری میشه بهترش کرد که همین امر منجر به بی اثر شدن انقباض های شدید میشه، برای همینه که اصلا ECB یا همون بانک مرکزی اروپا خیلی دست به عصا نرخ بهره رو افزایش میده و مثل فد عمل نمی کنه، چون تهاجم سریع علنا وارد رکودش میکنه، و حتی جنس رکودش میتونه رکود تورمی باشه.
پاسخ دهی
اردلان NZR
2 سال پیش
... و اینکه اگه رکود اتفاق بیفته شما گفتین بیت در ابتدا بد عمل میکند و بعد خوب، امکان داره باتوجه به لیدر بودن بازار کریپتو نسبت به سایر بازارها بگیم که این بد بودن همین الان اتفاق افتاده و منتظر روزهای خوب بعد این باشیم؟
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
بله عزیزم امکان داره اردلان جان، ولی به شرط اینکه رکود عمیقی اتفاق نیوفته. حتما راجع بهش صحبت می کنیم.
پاسخ دهی
اردلان NZR
2 سال پیش
درود مربی عزیزم ، اگر امکانش هست یک لایو در مورد رکود و پیامدهاش صحبت کنیم...
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام عزیزم، تخم چشم
پاسخ دهی
Arian
2 سال پیش
مهدی سوال دوم اینه که به دلیل خرید در اعداد بالا توی ضررم میخواستم سرمایه جدید وارد کنم و اتر بگیرم به نظرت چه موقع این حرکت رو انجام بدم بعد از مرج اتریوم‌چطوره(میخوام شیره الت ها دوشیده شه)یا با توجه به دامی بیت میتونم اول فول بیت شم بعد برم روی اتر
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
اریان جان من که برای ورود به بازار عموما پیشنهادم ورود با بیت هست، اما در مورد حجم، اگر شخصا پول خارج داشتم 50-60% رو ورود میزدم، و اون 40% رو نمیذاشتم برای کرش میذاشتم برای گذر زمان و تا رسیدن به محدوده خنثی فد، ممکنه این وسط اقتصاد کرش کنه، ممکنه نکنه و بره سمت اعداد بالاتر ایراد نداره، ترجیح بر اینکه بر اساس محدوده خنثی وارد عمل شم.
پاسخ دهی
Arian
2 سال پیش
مهدی این محدوده خنثی فد میشه همون کوارتر اول ۲۰۲۳؟ و اگر کرش کرد خرید بزنم و اگر نکرد در محدوده خنثی ولی در اعداد بالاتر با اطمینان بیشتر وارد شم فکر کنم نظرت این باشه و اینکه مهدی بازار رو در یکسال و نیم اینده چطور میبینی داریم به هاووینگ نزدیک میشیم
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام آریان جان، بله بنا به شواهد امروز میشه همون حوالی، بله نظرم همونه که در ادامه گفتی. در مورد یکسال و نیم آینده، اریان بازار از نظر سایکلیک از آگوست وارد یک سیکل 18 ماهه شده، ولی تو فضای عمومی راجع بهش صحبت نکردم، این سیکل 18 ماهه 2 تا کار ازش برمیاد: 1. حرکت رفت و برگشتی، یعنی مثلا بیت بره سمت سقف جدید و بعد برگرده کل این میشه 18 ماه، 2.رنج زیر 50، اگر اولی باشه که تکلیفمون مشخص هست، اگر دومی باشه چرخه 18 ماهه بعدی میوفته برای بعد هاوینگ که در 6 ماه اولش تقریبا حرکتی مشابه 2021 رو میزنه، حالت دومی حالت همون کرش اقتصاد هست، چون کلا 1 ماه هم نگذشته اریان، و شواهدی ندارم، بر اساس حالت اول فعلا مد نظر دارم
پاسخ دهی
Arian
2 سال پیش
مهدی اخبار رو دیدی روسیه فشار خیلی شدیدی به روی اروپا داره میاره اوپک هم تولید نفت رو کاهش داده تا جلوی ریزش قیمتش رو بگیره زمستان اروپا و افزایش قیمت نفت خودش باعث کرش نمیشه؟dxy هم زده بالا
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
اریان سلام، کوتاه راجع به Dxy بگم به نظرم 1 - 2 واحد بالاتر بعد از CPI و FOMC انتظار کاهش دارم ولی نمیشه گفت سقف ماژورش تشکیل شده ، حالا میرم کامنت بعدی
پاسخ دهی
Arian
2 سال پیش
مهدی حالت دوم میشه ۶ ماه اول ۲۰۲۴؟
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
حالت دوم آریان میشه مارس 2024 وارد یه سایکل 18 ماهه ، که اون دیگه قطعا رفت و برگشتی میشه،
یعنی چی؟ یعنی تو سیکل کنونی گفتیم از اگوست 18 ماه، که یا رفت و برگشتی هست یا رنج زیر 50، اگر میخوایم بگیم سایکل بعدی که میره 2024، یعنی این سیکل 18 ماهه قیمت زیر 50 (محدوده دیگه) فشرده شده، قاعدتا نمیتونه 36 ماه رنج بزنه، پس سر هموون میگم قطعا رفت و برگشتی میشه، و خوب یه چیز بدیهی دیگه هم هست، بیت بزنه بالای 50 و تا نزدیکی سقف بره یعنی این 18 ماه کنونی رفت و برگشتی هست،
اریان اما در کوتاه مدت به نظرم این سری 2 جلسه تحلیل اخر خوبه، یعنی شکست سقف 15 آگوست و آخر سپتامبر و اینها همین نشونه ها رو همین ماه دنبال کنیم ریسک ریوارد خوبی رو میشه تو اواخر سپتامبر و اکتبر تشکیل داد.
پاسخ دهی
Arian
2 سال پیش
سلام مهدی رفیق امیدوارم حالت بهتر باشه راستش یه مقدار تناقض توی ذهنم ایجاد شد گفتیم که این سه هفترو دووم بیاره بعدش حرکت های خوبی رو میزنه در حالی که افزایش ۷۵ نقطرو پیش رو داریم یکم واسم ملموس نیست
پاسخ دهی
مهدی رجبی
2 سال پیش
سلام آریان جان،
سرت سلامت عزیزم، حق با توست، بذار یکم بازترش کنم،سوال اصلی رو اینطور مطرح کردم که بازار دنبال هیچ نشانه ای جز تعیین نکلیف 75 نقطه و 50 نقطه نیست، با اینکه 50 نقطه هم یعنی انقباض تهاجمی، اما سنتیمنت این رو در کوتاه مدت به عنوان سیگنال سقف تورم دریافت میکنه و سر همین ریسک پذیر برخورد میکنه. پس کلا هر اتفاقی منجر به این بشه که سنتیمنت شرط بندی روی 50 نقطه رو افزایش بده، سپس افزایش ریسک پذیری هم میشه. حال در زمان لایو 70.5% احتمال افزایش 75 نقطه ای در ماه سپتامبر بود، و بعد تو همین لایو تقویم رو بررسی کردیم و گفتیم که با این تقویم کمی CPI تاثیر گذاره اما تو خود FOMC و مشخص شدن نتیجه چیزی این سنتیمنت رو تغییر نمیده. بعد چی شد؟ دیورز 2 سپتامبر داده مربوط به مشاغل اومد، نرخ بیکاری افزایش داشت و احتمال 70.5% به 64% رسید، سرهمین یه لحظه بازار چند درصدی بالا رفت، اما دیدیم ماندگار نبود، چرا؟ چون همون عرض قبلی، به نظر تا خود FOMC و مشخص شدن نتیجه سنتیمنت به این راحتی ها تغییر نمیکنه. پس در نتیجه برداشت شخص من این بود از منظر بنیادی عامل بهبود بخشیدن به سنتیمنت نیست، ولی یه سری عوامل محدود کننده برای فدرال رزرو هست، مثل همین مشاغل، مثل CPI ، حال امید که اگر بیت طی این مدت نگه داره، یعنی در شرایط منفی بودن سنتیمنت دومم اورده و میشه انتظار داشت بعد FOMC بهبود پیدا کنه
پاسخ دهی
;